test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Blog

Deze Blog is er informatie te bieden die de negatieve spiraal van pcos klachten kan doorbreken. Met de juiste kennis weet je niet alleen waardoor jouw klachten veroorzaakt worden, maar kun je ook weer gezond worden. PCOS klachten zijn namelijk niet definitief, dat laat de praktijk keer op keer weer zien. Alle klachten die bij PCOS voor komen, kunnen ook weer verdwijnen! En het mooiste is nog dat je dat helemaal zelf kunt bewerkstelligen.

PCOS-ervaring

PCOS-ervaring

Als de initiator van PCOS-Solutions, vertel ik hier over mijn ervaring met PCOS en mijn weg naar gezondheid. Van het reguliere medische cicuit tot aan het aanpakken van de oorzaak op natuurlijke wijze! In de reguliere medische wereld wordt namelijk niet gekeken naar de oorzaak van de verstoring in je hormoonhuishouding, waardoor de negatieve spiraal waarin je terecht komt vaak alleen maar verslechterd. Gelukkig is er altijd voor elk probleem een oplossing, als je maar weet waar je moet zoeken.

Update Inositol en PCOS

Update Inositol en PCOS

Sinds de oprichting van PCOS Solutions is er veel nieuw onderzoek gedaan op het gebied van Inositol en de effecten ervan op de symptomen van PCOS. Uit onderzoeken van de afgelopen jaren blijkt dat zowel D-Chiro-Inositol, als Myo-Inositol als ook een gecombineerde therapie vele wenselijke effecten kan bewerkstelligen voor de gezondheid van vrouwen die te maken hebben met PCOS. Of je nu van je klachten af wilt of graag zwanger wilt worden, DCI, Myo en gecombineerd laten flinke verbeteringen zien voor vrouwen met een ongebalanceerde vrouwelijke hormoonbalans. 

Essentieel om te weten over Omega 3-6—9

Essentieel om te weten over Omega 3-6—9

Veel vrouwen met hormoonproblemen zijn wel op de hoogte van het belang van goede vetzuren, met name omega 3. Het is echter verontrustend hoe veel vrouwen dan mis grijpen en een supplement in huis halen van een dusdanige slechte kwaliteit dat dit zelfs schadelijk kan zijn.

Interview met OntharingsExpert

Interview met OntharingsExpert

Hieronder volgt een interview met Etta Maria Eringa – Eigenaresse van Instituut de Salon - over wat nu precies kwaliteit is in definitieve ontharing. Veel vrouwen met PCOS raken teleurgesteld in ontharingsbehandelingen. Ook zijn er veel onduidelijkheden over wat nu precies voor een goede kwaliteit behandeling zorgt. Door met een top instituut in Amsterdam te praten werden een hoop onduidelijkheden weggenomen. Het is weer net dat beetje kennis wat je een hoop tijd, frustratie en geld kan schelen. Kies voor kwaliteit, want duurzame ontharing draagt immers toch substantieel bij aan je levensgeluk en zelfvertrouwen. Er zit ook een leuke introductie aanbieding bij speciaal voor vrouwen met PCOS klachten!

B12 tekort? Weet wat je mist!

B12 tekort? Weet wat je mist!

Vitamine niveaus in je bloed zijn een vitaal onderdeel van de verergering óf verbetering van PCOS klachten. Tóch wordt er heel vaak níet op geprikt door de arts. Dat het niet standaard gebeurt betekent niet dat je er niet om kunt vragen. In tegendeel, de arts staat oorspronkelijk in dienst van jouw gezondheid. In tegenstelling tot hoe het vandaag de dag vaak gebracht wordt, alsof de arts een autoriteit is waar je naar moet luisteren. Een arts is geen autoriteit, maar een dienstverlener. Het is belangrijk om zelf goed op te letten of je de kwaliteit in behandeling en zorg krijgt die je nodig hebt! Een stukje kennis is onmisbaar om goede beslissingen en aanvragen te maken voor je gezondheid. De informatie hieronder gaat over vitamine B12, hoe je een tekort kunt waarnemen, wat een goed onderzoek is, waarom het een rol speelt bij hormonale klachten en waar je op moet letten om zaken zoals vergiftiging te voorkomen.

Magnesium, een belangrijk mineraal voor de hormoonbalans

Magnesium, een belangrijk mineraal voor de hormoonbalans

Het mineraal magnesium is essentieel voor een goed functionerende hormoonbalans, Het reguleert onze bloedsuikerspiegel, bloeddruk, energiehuishouding en eiwitsynthese.

De Cyclus app! Als anti-conceptie, registratie van je cyclus of juist om zwanger te worden!

De Cyclus app! Als anti-conceptie, registratie van je cyclus of juist om zwanger te worden!

Zonder kunstmatige hormonen je doel bereiken, of het nu anti-conceptie is of juist zwanger worden, artsen in Zweden hebben betrouwbare software ontwikkeld om de natuurlijke cyclus van de vrouw optimaal bij te staan. Een app!! De 'Natural Cycles' app met 99.95% betrouwbaarheid. En het gebruikersgemak en begeleiding in de app is top. Lees hieronder meer.

Tips om met zo min mogelijk ontwenningsverschijnselen van de pil af te komen

Tips om met zo min mogelijk ontwenningsverschijnselen van de pil af te komen

Veel vrouwen vinden het eng om te stoppen met de pil, omdat ze bang zijn dat oude klachten terug keren. Wanneer je zomaar stopt dan is dat ook zo. Vaak wordt gemeld dat dezelfde klachten terug keren en vaak nog heftiger dan voorheen. Dat is ook logisch wanneer je kijkt naar de samenstelling en werking van de pil, met name de omstreden Diane35 die eigenlijk niet langer dan 3 maanden achtereen gebruikt dient te worden (!).  Stoppen met de pil kan dus eng zijn, maar je hoeft het ook niet alleen te doen. Het is wellicht te bedenken dat het nog risicovoller kan zijn om jarenlang de oorzaak van je klachten niet aan te pakken tot het moment dat je toch uiteindelijk een keer moet stoppen en de rekening gepresenteerd krijgt. Het is ook belangrijk om in te staan voor je recht op gezondheid en mogelijkheden te verkennen en toe te passen die je welzijn op een duurzame manier herstellen. Doe stoppen niet zomaar, bereid het voor en weet wat je kunt doen om de eigenlijke oorzaak van de klachten waar je zo bang voor bent aan te pakken.

Hormoonvrije anti conceptie; Gynefix, Sensiplan of LadyComp

Hormoonvrije anti conceptie; Gynefix, Sensiplan of LadyComp

Gynefix Spiraal

Lekkere Recepten voor vrouwen met PCOS

Lekkere Recepten voor vrouwen met PCOS

Tijd om te genieten van lekkere dingen zonder zorgen! Deze recepten zijn allemaal PCOS Verantwoord :) Eet jezelf gezond met lekkere voeding vol met vitaminenen, mineralen en aminozuren :) Enjoy!

SDG plant lignanen uit lijnzaad bij PCOS

SDG plant lignanen uit lijnzaad bij PCOS

Dit Blog artikel is geschreven in samenwerking met holistisch trainer en suppletiespecialist Arthur Glorie.

Osteopathie bij PCOS

Osteopathie bij PCOS

Gastblog door osteopaat Rene Koonings

Ons bezoek aan de Vrouwenpoli Boxmeer

Ons bezoek aan de Vrouwenpoli Boxmeer

We zoeken voor jullie naar plekken voor deskundige hulp, waar ze weten hoe je natuurlijk kunt omgaan met PCOS. Naar huis gestuurd worden met een receptenbriefje voor de pil/de mededeling dat je moet afvallen/aan de medicijnen wordt gezet voor het opwekken van een eisprong is niet wat gezondheid of vruchtbaarheid geeft. Maar wie heeft er nu verstand van de vrouwelijke gezondheid zoals een gynaecoloog en tegelijkertijd in de gaten dat je veel meer bereikt met natuurlijke middelen. Nou dat is de Vrouwenpoli in Boxmeer!

PCOS ervaring en kinderwens (lezersbrief)

PCOS ervaring en kinderwens (lezersbrief)

Ik ben een vrouw van 30 jaar en sinds anderhalf jaar hebben mijn man en ik een kinderwens. Een spannende tijd, want wat zou mijn lichaam gaan doen na 15 jaar pilgebruik?

Verstopte Suikers in onze Voeding

Verstopte Suikers in onze Voeding

Suiker vermijden is één van de belangrijkste  voedingsadviezen bij PCOS. Naast de bekende suikers in zoetige lekkernijen, zit suiker ook verstopt in vele andere voedselwaren. Dit zijn voorbewerkte producten zoals pakken, zakjes, soepen, sauzen, blik etc. Zo kun je ongemerkt toch nog behoorlijk wat toegevoegde suikers binnen krijgen zonder dat je het direct in de gaten hebt.

Gezonde koolhydraten bij PCOS

Gezonde koolhydraten bij PCOS

Koolhydraten zijn niets meer dan glucose- (suiker) moleculen aan elkaar, die worden afgebroken, voor opname via de darmwand in de bloedbaan. De snelheid waarmee je spijsvertering die moleculen afbreekt, bepaalt de hoeveelheid suiker die tegelijk in je bloedbaan terecht komt. Koolhydraten zijn hierdoor onder te verdelen in snelle en langzame koolhydraten.

Groene Smoothies bij PCOS

Groene Smoothies bij PCOS

*Groene smoothies drinken is een van de gezondste dingen die je kan doen voor herstel van je gezondheid. Vooral wanneer je klachten hebt aan je hormoonbalans. *De groene smoothies zijn zeer voedzaam, boordevol chlorofyl, vitamines, mineralen en vezels. Een groene smoothie is samengesteld uit bladgroente, water en fruit. Het is super lekker en makkelijk te bereiden. Bovendien zeer effectief om gezondheidsklachten te herstellen.

Eerste hulp bij Acne

Eerste hulp bij Acne

Huidproblemen zijn heel erg vervelend. Het kan flinke schade doen aan je zelfbeeld. Ook kan het je belemmeren in sociale contacten. Je huid is je eerste contact met de buitenwereld en toonaangevend voor de status van je inwendige gezondheid. De combinatie van het aanpakken van inwendige en uitwendige oorzaken aanpakken geeft het snelste resultaat. De anti-conceptiepil pakt de oorzaak niet aan en geeft bijwerkingen doordat het signalen van het lichaam onderdrukt. Op naar een echte oplossing dus.

Eerste hulp bij overbeharing

Eerste hulp bij overbeharing

70-80 % van de overbeharing bij vrouwen wordt veroorzaakt door Poly Cysteus Ovarium Syndroom (PCOS). Overmatige haargroei bij een vrouw (hirsutisme) heeft een enorme invloed op de levenskwaliteit van een vrouw. Het komt voor dat artsen of je omgeving overbeharing niet opvatten als iets ernstigs. Maar het is wel degelijk een klacht om heel serieus te nemen.

Vermijd plastic verpakkingen bij PCOS

Vermijd plastic verpakkingen bij PCOS

* Er zijn studies die aantonen dat een weekmaker in plastic verpakkingen, genaamd BPA, PCOS-klachten verergeren.*

Gezonde suikers met een lage Glycemische Index bij PCOS

Gezonde suikers met een lage Glycemische Index bij PCOS

* http://www.gezondheidenvoeding.nl/wp-content/uploads/2012/04/suiker-giftig-ongezond-maakt-dik-kanker-hartkwalen-300x300.jpg Wanneer je voeding wilt veranderen bij PCOS klachten, zijn snelle geraffineerde suikers de eerste voedingssoort die je wilt vervangen door langzame natuurlijke suikers. *

Natuurlijk Gezond Vruchtbaar

Natuurlijk Gezond Vruchtbaar

Tips voor natuurlijke en gezonde verbetering van je vruchtbaarheid

De hormoonverstorende effecten van Zonnebrandcrème

De hormoonverstorende effecten van Zonnebrandcrème

In de zon zitten schadelijk? Reguliere zonnebrandcrèmes blijken nog veel schadelijker te zijn voor zowel de huid als voor de hormonale gezondheid/vruchtbaarheid. Dit verschijnsel wordt gelinkt aan het feit dat er op dit moment stoffen in de doorsnee zonnebrandcrèmes zitten en die kunnen leiden tot huidkanker, maar ook tot andere toxische reacties die schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid en hormoonbalans in het algemeen.

Het Vochtbalans herstelplan

Het Vochtbalans herstelplan

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water en onze hersenen zelfs voor meer dan 85%! Water staat aan de basis van de structuur van ons DNA en is de basis voor alle herstelprocessen in ons lichaam. Vrijwel elk bio-chemisch en bio-elektrisch proces in ons lichaam vindt plaats op basis van water. Deze feiten geven aan hoe belangrijk de vochtbalans in ons lichaam is. Om de vochtbalans en daarmee ook de basis van onze gezondheid te herstellen, is voldoende water drinken niet het enige wat telt. Het is ook heel belangrijk dat het water daadwerkelijk opgenomen kan worden door ons lichaam en dat het gemakkelijk in en uit onze cellen kan gaan. Daarvoor is het nodig dat het water zuiver is, een goede structuur heeft en gecombineerd wordt met de dagelijkse inname van alle mineralen en sporenelementen die in natuurlijk water voorkomen. Water zoals de natuur het bedoeld heeft!

Gezonde Broodvervangers op een rijtje

Gezonde Broodvervangers op een rijtje

Brood is het belangrijkste onderdeel uit je voedingspatroon om te vervangen als je last hebt van PCOS en insuline resistentie. Het is vaak ook het moeilijkste gedeelte in onze voeding om te vervangen. Want brood is toch voor velen de basis van het voedingspatroon. We zijn voor jullie op zoek gegaan en hebben hele lekkere, makkelijke en gezonde en ook goedkope broodvervangers gevonden.

De relatie tussen vitamine D tekorten en PCOS klachten

De relatie tussen vitamine D tekorten en PCOS klachten

* Hoewel vitamine D tekorten vrij normaal zijn geworden in onze westerse maatschappij, word een tekort aan deze stof nu ook specifiek in verband gebracht met PCOS-klachten en vruchtbaarheidsproblemen. Onderzoeken laten zien dat ongeveer 67-85% van de vrouwen met PCOS een tekort hebben aan deze stof. Vitamine D wordt nu nog een vitamine genoemd, maar is eigenlijk een secosteroÏd hormoon die onze algehele hormoonbalans beïnvloedt. *

PCOS en de Diane-35 Pil

PCOS en de Diane-35 Pil

Door: Jessica Damhuis

Een schone darm: een gezonde hormoonhuishouding

Een schone darm: een gezonde hormoonhuishouding

- Gastblog Lisette Timmermans -

PCOS en natuurlijk progesteron

PCOS en natuurlijk progesteron

Progesteron is het hormoon dat in de tweede fase na de cyclus, na de eisprong, wordt afgegeven aan het lichaam. In grotere hoeveelheden wordt dit tijdens de zwangerschap door de placenta geproduceerd. In dit artikel vind je informatie over hoe progesteron wordt toegedient in het ziekenhuis, wat de bezwaren bij de huidige vorm van toediening zijn en waar je op wilt letten. Belangrijk om te weten is dat het lichaam het beste reageert op lichaamseigen stoffen, dus ook lichaamseigen hormonen.

Yoga helpt bij PCOS-klachten en Kinderwens!

Yoga helpt bij PCOS-klachten en Kinderwens!

Opmerkelijk Indiaas onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Gynecology & Obstetrics laat zien dat bij jonge vrouwen tussen de 15 en 18 jaar oud met PCOS, yoga een duidelijk beter effect heeft op het glucose- en insulinemetabolisme ten opzichte van andere vormen van inspanning.

Voorjaarsdetox en hormoonbalans

Voorjaarsdetox en hormoonbalans

Veel mensen denken meteen aan groene smoothies, kruidenpreparaten etc. als we het hebben over ontgifting, maar de meeste effectieve methode om het lichaam te ontdoen van belastende gifstoffen vind je het beste in de basis van je gezondheid. Namelijk; Een ontspannen, diepe ademhaling en voldoende water in en rondom de cellen.

PCOS en de vochtbalans

PCOS en de vochtbalans

*Water is meer dan een oplosmiddel. Een goede vochtbalans is een voorwaarde voor je gezondheid, met name je hormonale gezondheid. Water is een essentieel element bij de regulatie van je hormonen. Dat veel vrouwen met PCOS onbewust aan uitdroging leiden is tot nu toe nog een onbekend fenomeen.*

'Eet koolhydraten met mate' door Ralph Moorman

'Eet koolhydraten met mate' door Ralph Moorman

Ralph Moorman is één van de voortrekkers om bewustzijn te creëren over het effect van voeding op onze hormoonhuishouding. In plaats van onszelf te straffen met diëten, geeft hij inzicht in welke voeding je hormoonbalans ondersteunt en welke voeding je hormoonbalans schade toebrengt. Honger leiden is niet nodig en zelfs ongezond!

Het effect van essentiële vetzuren op de hormoonbalans

Het effect van essentiële vetzuren op de hormoonbalans

Voor de mens zijn essentiele vetzuren belangrijk. Essentieel houdt in dat het lichaam ze niet zelf aan kan maken en dat we op onze voeding aangewezen zijn om voldoende omega 3 & 6 binnen te krijgen. Deze vetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten, zijn cholesterolverlagend, goed voor de hersenfuncties, nodig voor de opbouw van nieuwe cellen, bevorderend voor het immuunsysteem en noodzakelijk voor een gezonde hormoonhuishouding.

Over Soja

Over Soja

*De meeste mensen zijn zich bewust van het feit dat het gezonder is om minder vlees te eten. Als we dan in de supermarkt kijken naar vlees- en melkvervangers kijken, dan zijn deze voor het grootste deel gebaseerd zijn op soja. Er zijn in het verleden veel gezonde eigenschappen aan soja toegeschreven, maar is soja eigenlijk wel zo gezond? *