test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

5 Eiwitsmoothie recepten voor een stabiele bloedsuikerspiel bij PCOS

Een proteïne shake in de ochtend voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een verbeterde hormoonbalans! Wanneer je binnen een uur na wakker worden 20 gr. eiwitten binnen krijgt zonder dat dit gecombineerd wordt met koolhydraten, stel je jouw hormoonproductie in op stabiliteit. Deze shakes leveren meer energie en verzadiging dan de koolhydraten die de meeste van ons gewend zijn. Hierdoor kun je gemakkelijker kiezen voor voeding die gezond is voor je hormoonbalans.

Van suikerverbranding naar vetverbranding

Je metabolisme wordt op deze manier aangespoord om te kiezen voor vetverbranding als energiebron (duurzaam) in plaats van suikerverbranding (van korte duur). Meer energie en afvallen gaat ook gemakkelijker vanwege het effect op je metabolisme. Hongergevoelens die moeilijk weg gaan kunnen te maken hebben met een tekort aan een bepaalde aminozuur, waar eiwitten uit opgebouwd zijn. Een goede manier om deze samenstelling binnen te krijgen is via een proteïne shake. Als ontbijt het belangrijkste, maar kan ook prima dienen als aanvulling gedurende de dag wanneer je wat kracht nodig hebt. Na het lezen van deze tips bij het maken van een goede proteïne smoothie die echt werkt, kun je 5 receptel lezer ter inspiratie.

5 Ontbijtsmoothie recepten voor supersupport van je hormoonbalans

Blauwe Bessen Kickstart

20 gram proteïne
glas water
handje (bevroren) blauwe bessen
scheutje extra vierge biologische olijfolie
Topping: Kokosschaafsel

Omega Frambozen Mix

20 gram proteïne
glas amandelmelk
handje (bevroren) frambozen
1 eetlepel rauwe cacao
handje zaden (Chia zaden, zonnebloempitten, pompoenpitten)

Avocado-Choco Smoothie

20 gram proteïne
glas water
halve avocado
snufje vanillepoeder
handje blauwe bessen 1 eetlepel rauwe cacao

Groene Omega Start

20 gram proteïne
glas water
1 afgestreken eetlepel kokosvet
Handje (bevroren) bosvruchten
1,5 eetlepel fijngemalen lijnzaad
Groen Stevia Bladpoeder

Chocos Shake

20 gram proteïne
3 scheppen kokosyoghurt (vrij van toevoegingen)
glas water
1 eetlepel rauwe cacao
1 theelepel kaneel

Met dank aan JJ Virgin voor de inspiratie Via Fleur voor de recepten!

Tips:

❖ Voel je vrij om te variëren met ingrediënten, als de hoeveelheid biologisch beschikbare eiwitten maar 20 gr. blijft en er géén gebruik gemaakt wordt van suikers/koolhydraten.
❖ Gebruik geen fruit, dat is ook suiker. Bessen kunnen wel vanwege de lage impact op de bloedsuikerspiegel.
❖ Combineren met lijnzaad is een extra goede keuze vanwege de hoge aanwezigheid van plantlignanen die een positieve werking hebben op de oestrogene en androgene balans in het lichaam. Lees hier meer over de werking van SDG plantlignanen in vers fijngemalen lijnzaad
❖ Vezels toevoegen zorgen voor een extra verzadigd effect en dit is tevens goed voor het stimuleren van een gezonde spijsvertering (chiazaad, psylliumvezels, kokosschaafsel, vers fijngemalen lijnzaad).
❖ Cacao, kaneel en vanille zijn goede smaakmakers.
❖ Wil je zoetstof gebruiken, kies dan voor verse Stevia of groen Stevia bladpoeder.
❖ 20 gram vegetarische, sojavrije, suikervrije, biologische eiwitten is beschikbaar via Sun Warrior proteïne. Deze hoge kwaliteit, zuivere, biologische en complete vorm van proteïne is fantastisch! Voel in 1 dag al het verschil in suikerbehoefte en fitheid!
❖ Een alternatief voor de aanbevolen ‘Sun Warrior’ proteïne, is hennep proteïne, rijst, zonnebloem of kikkererwten proteïne. Hoewel het aminozuurprofiel en de opneembaarheid van de eiwitten dan vaak veel minder is! Kijk uit met andere vormen van proteïne vanwege de aanwezigheid van suikers, melkbestanddelen, hormoon verstorende stoffen en een lage opname niveau. Denk eraan dat 20 gram poeder niet gelijk staat aan 20 gram proteïne. Het proteïne aandeel dient 20 gram te zijn in de maatschep.
❖ Maak de shake af met een gezonde vetsoort zoals biologisch koudgeperste kokosolie, hennepzaadolie of olijfolie.

 

Plaats uw reactie

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties