test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

B12 en de link met PCOS klachten en zwangerschapswens

Een vitamine B12 tekort ontstaat vooral bij vrouwen tussen de 15 en de 45 jaar. Wanneer je bedenkt dat PCOS klachten bij 6-10 procent van de vrouwen in de vruchtbare levensfase voorkomt is het dan ook niet gek dat een B12 tekort een belangrijke rol speelt bij PCOS klachten. Hieronder is uiteengezet hoe een B12 tekort verband heeft met PCOS klachten en de vruchtbaarheid van de vrouw op zich (bron).

B12 en het verband met Insuline Resistentie en overgewicht

Dat de meeste PCOS klachten door insulineresistentie in de hand worden gewerkt is voor de meeste vrouwen die zich hierover ingelezen hebben wel bekende informatie. Wat minder bekend is, is dat bij vrouwen met PCOS klachten én Insuline resistentie ook lagere vitamine B12 niveaus worden waargenomen, ook wanneer je dit gaat vergelijken met het minderheidspercentage van vrouwen die PCOS klachten hebben maar waarbij géén insuline resistentie waar te nemen is. Hetzelfde is ook waar te nemen wanneer je overgewicht als maatstaaf neemt, vrouwen met PCOS én overgewicht hebben lagere B12 waardes, helemaal in vergelijking met vrouwen die overgewicht hebben zonder PCOS klachten. Er is dus een duidelijke relatie tussen een B12 tekort en PCOS klachten die gepaard gaan met Insuline Resistentie en/of overgewicht, in gedachten houdende dat overgewicht en insuline resistentie natuurlijk meestal hand in hand gaan (bron).

PCOS medicatie en het ontstaan van B12 tekorten

Medicijnen die vaak door de arts ingezet worden om PCOS klachten onder controle te krijgen zoals bijvoorbeeld Metformine of de anticonceptiepil blijken in staat te zijn om het niveau van B12 naar beneden te halen, terwijl B12 juist zo belangrijk is voor de bloedsuikerspiegel en de hormoonbalans! Er wordt hier dus aan de ene kant gewerkt om de symptomen te verminderen, maar aan de andere kant wordt een oorzaak van het ontstaan van PCOS klachten verergert (bron, bron, bron).

Neem B12 alleen gecombineerd en in gezonde vorm!

B12 komt in de natuur nooit op zichzelf staand voor. Neem B12 daarom altijd in een complex! De synergie tussen alle B-vitamines is heel belangrijk voor een gezonde en efficiënte werking van deze voedingsstoffen voor het goed laten functioneren van de vrouwelijke hormoonbalans. Het is heel belangrijk om te letten op de vorm van B12 die ingenomen wordt, er zijn namelijk natuurlijke maar ook giftige varianten van deze vitamine op de markt zoals goedkope variant van B12 is gemaakt op basis van cyanocobalamine wat cyanide bevat (bron). Een goede natuurlijke vorm van B12 kun je vinden onder de noemer ‘methylcobalamine’, ‘adenosylcobalamine’ en ‘hydroxocobalamine’ die goed geschikt zijn voor het menselijk lichaam of een combinatie van deze drie. Let ook goed op de kwaliteit van het productieproces, omdat wanneer bij het extraheerproces van B12 giftige stoffen worden gebruikt, dit ook weer afbreuk kan doen aan de zuiverheid van het product. Premier Research Labs (PRL) biedt een goed opneembare vorm van B12 in een Complex waarbij gebruik wordt gemaakt van fermentatie om de B vitamines in natuurlijke verhoudingen en optimale vorm beschikbaar te stellen. Een uniek natuurlijk proces en de resultaten zijn daardoor ook direct merkbaar omdat het de opneembaarheid van de vitamines zeer ten goede komt.

 

Plaats uw reactie

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties