test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

De hormoonverstorende effecten van Zonnebrandcrème

In de zon zitten schadelijk? Reguliere zonnebrandcrèmes blijken nog veel schadelijker te zijn voor zowel de huid als voor de hormonale gezondheid/vruchtbaarheid. Dit verschijnsel wordt gelinkt aan het feit dat er op dit moment stoffen in de doorsnee zonnebrandcrèmes zitten en die kunnen leiden tot huidkanker, maar ook tot andere toxische reacties die schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid en hormoonbalans in het algemeen.

Onafhankelijk onderzoek

Er zijn onafhankelijke organisaties in het leven geroepen om consumenten te informeren over hormoonverstorende stoffen in onze producten waar nog geen regelgeving voor bestaat. Een van die werkgroepen die goede informatie hierover verleent is de EWG (environmental working group).

Op het gebied van huidverzorging is zonnebrandcrème wel één van de ergste boosdoeners. Het is daarom fijn om een zonnebrandcrème te kiezen met een minimum aan hormoonverstorende stoffen die schadelijk zijn gebleken voor je vruchtbaarheid. De hormoonachtige stoffen in huidverzorging kunnen namelijk na absorptie door je huid heel gemakkelijk in je bloedbaan terecht komen.

Waar op letten?

Zonnebrandcrème zoals deze onder de bekende huidverzorgings merknamen geproduceerd wordt geven risico’s voor onze gezondheid.
TIP: Op deze pagina vind je een overzicht van bekende merken en de mate waarin deze schadelijk zijn voor je gezondheid.

Volgens de onafhankelijke werkgroep voor veilige cosmetica (EWG) is het belangrijk om bij de aanschaf van zonnebrandcrème op het volgende te letten.

Nee zeggen tegen:

- factor (SPF) boven 50
- ingrediënten zoals:
Octinoxate (octylmethoxycinnamaat)
Oxybenzone (benzofenon-3)
Padimaat O (Octyl Dimethyl PABA / PABA Ester)
Retinyl palmitate
Menthyl anthranilaat
- Aerosol spray (kleine deeltjes in vloeibare druppels of gas spray)
- poedervorm
- toegevoegde insectenspray

Ja zeggen tegen:

- Langzame blootstelling aan de zon zonder zonnebrand
- Zinc Oxide of Titanium Dioxide als actief ingrediënt of anders Avobenzone (op 3%).
- SPF 15-50 afhankelijk van je huidskleur, tijd in de zon en de sterkte van de zon
- frequent smeren

Veilige producten:

Een voorbeeld van een zuiver gezonde zonnebrandcrème is die van het merk Badger. Dit is een geurloze zonnebrandcrème zonder chemische toevoegingen en met een hoge beschermingsgraad voor de huid. Deze zonnebrandcrème is één van de weinigen die voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld door de EWG. Een onafhankelijke organisatie die veel onderzoek heeft gedaan naar de schadelijke effecten van zonnebrandcrème.

 

Plaats uw reactie

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties