test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Groene Smoothies bij PCOS

Groene smoothies drinken is een van de gezondste dingen die je kan doen voor herstel van je gezondheid. Vooral wanneer je klachten hebt aan je hormoonbalans. De groene smoothies zijn zeer voedzaam, boordevol chlorofyl, vitamines, mineralen en vezels. Een groene smoothie is samengesteld uit bladgroente, water en fruit. Het is super lekker en makkelijk te bereiden. Bovendien zeer effectief om gezondheidsklachten te herstellen.


De kracht zit in de voedingstoffen die vrijkomen als bladgroente geblenderd wordt. Je krijgt meer energie, een beter humeur, meer helderheid van denken, je hebt minder honger en hebt weinig tot geen trek meer in ongezond voedsel zoals koek, chocola en chips. Het helpt ook enorm om je lichaam te ontzuren en ondersteunt daarin bij afvallen en vruchtbaarheid.

Waarom bladgroen zo gezond is

Bladgroente zoals; spinazie, sla, andijvie etc. is de primaire voedselgroep die onze voedingsbehoefte als mens bijna volledig vervuld. Bovendien reinigt het ons lichaam van stoffen die ons systeem belasten. Bladgroente zit vol essentiële vitamines, mineralen, eiwitten, essentiële vetzuren, vezels en chlorofyl. Bovendien allemaal vol leven en in de verhouding en samenstelling zoals de natuur het bedoeld heeft. Daar kan geen multivitamine tegenop, die vaak vol zitten met synthetische stoffen. Door bladgroen gewoon te eten krijg je niet het optimale resultaat. Om alle werkzame stoffen in het bladgroen vrij te laten komen, is het noodzakelijk dat het cellulose waaruit het bladgroen opgebouwd is, opgebroken wordt door het te blenderen. Om deze de inname van bladgroen lekker te maken zijn er groene smoothies bedacht. Deze smoothies zijn een combinatie van bladgroen met fruit en zuiver water. De aanwezige stoffen van bladgroen helpt om gewicht te verliezen, je huid te laten stralen, meer energie te krijgen en je emoties in balans te brengen.

Eiwitten

Eiwitten bestaan uit aminozuren en dit zijn je bouwstenen. Aminozuren worden door het lichaam gebruikt om zichzelf te herstellen volgens de originele DNA blauwdruk van je lichaam. Aminozuren zijn noodzakelijk in de productie van neurotransmitters, de natuurlijke chemicaliën die de communicatie tussen de hersencellen fabriceert. Aminozuren beïnvloeden sterk onze hormonen, emoties, geheugen, stemming, leermogelijkheden en slaapritme. Wanneer je lichaam bepaalde aminozuren tekort komt, kun je sterke symptomen van mentale en fysieke onbalans ontwikkelen.
Daarnaast kunnen er ook sterke verlangens naar ongewenste voedingstoffen ontstaan (snaaien). Het is niet nodig om eiwitten uit een dierlijke bron te halen. Je krijgt dan veel onbruikbare stoffen binnen die je lichaam maar moeilijk kan verteren. Dit wordt tegenwoordig verergert doordat dierlijke producten stoffen zoals hormonen en antibiotica bevatten door de ongezonde manier waarop vee behandeld
wordt. Dit drijft vervolgens in je lichaam rond als afval, wat allergieën en andere problemen kan veroorzaken (aldus prof. A. Walker, afdeling voedingswetenschappen, Harvard).“ De aminozuren in bladgroen is de gezondste vorm van proteïne” (prof. T Campbell)

Vezels

Het hoofdzakelijke doel van vezels in onze voeding, is de verwijdering van afvalstoffen. Het menselijk lichaam is zo slim opgebouwd dat bijna alle gifstoffen van elk lichaamsdeel, inclusief miljarden dode cellen, dagelijks in het menselijk afvoersysteem terecht komen. Om de darmen deze afvalstoffen te kunnen laten verwijderen, heeft het lichaam vezels nodig. Er zijn 2 soorten vezels. Oplosbare en onoplosbare vezels. Het zijn juist de onoplosbare vezels zoals in bladgroen, die effectief afvalstoffen in ons lichaam als een spons absorberen. Dit bevorderd onze spijsvertering en houdt de darmen schoon. Bovendien zorgen deze vezels ervoor dat overtollige hoeveelheden van bijvoorbeeld het hormoon oestrogeen kunnen worden afgevoerd.

Bovendien is het lekker makkelijk weg te drinken en mee te nemen als eten onderweg, omdat het zo voedzaam is. Je kunt de smoothies zo lekker maken als je wilt en het een basis onderdeel laten worden van je voedingspatroon. Om echt resultaat te krijgen van groene smoothies is een liter per dag wel een aanrader. Recepten staan aan het einde van dit artikel.

Tips voor het maken van groene smoothies:

  •  Biologische kwaliteit bladgroente is essentieel. Bladgroen heeft namelijk een zeer hoog absorptievermogen. Wanneer deze met bestrijdingsmiddelen besproeid worden, wordt dit dus als bij een spons opgenomen.
  • Varieer genoeg met bladgroen, neem elke 3-4 dagen een andere soort. Steeds het zelfde type bladgroen is niet goed voor je lichaam. 
  • Opbouwen: begin met 1 a 2 glazen per dag ivm de plotselinge inname van veel vezels. Na 2 weken kun je dit opvoeren.
  • Drink voldoende zuiver water om de darmwerking bij het afvoeren van afvalstoffen te ondersteunen. Het is echt een aanrader om het vochtbalans herstelplan in te voeren als je met groene smoothies begint. 
  • 1 liter smoothie per dag is optimaal. 
  • Gebruik eventueel verse kruiden zoals pepermunt/vanille/kaneel voor verbetering van de smaak.
  • Gebruik het liefst een sterke blender, een van 750-1000 watt is optimaal.


Soorten bladgroen om mee te werken:

paksoi/wortelen/rode biet, waterkers, veldsla, spinazie, boerenkool, andijvie
Kruiden om erin te verwerken: Munt, aloë vera, dille, basilicum, venkel, peterselie, paardenbloemblad
Om de smoothie romig te maken (meer smooth) kun je ook een avocado toevoegen.
Een groene smoothie bestaat voor 60% uit fruit en voor 40% uit bladgroente.

Superfoods als optimale bron voor eiwitten/aminozuren

- Hennepproteöine (bevat het volledige spectrum van alle aminozuren)
- Spirulina (60% eiwit en een goede bron van Vitamine B1, B11, B12, B2, B3, B5, B6, Vitamine C)
- Chiazaadjes (ook lekker met heet water en citroen als ochtend detox thee)
- Chlorella
- Sun Warrior Proteïne (volledige spectrum aminozuren)
- Bijenpollen
- Maca poeder (staat bekend als bevorderend voor vruchtbaarheid)

Voorbeeldrecept 1

Spinazie/mango
1 banaan
verse spinaziebladeren
1 eetrijpe mango
water
munt

Voobeeldrecept 2

1 banaan
verse spinaziebladeren
Ananas
water

Voorbeeldrecept 3 (Bron: sochicken)

4 Rijpe kiwi’s (groen of goud, eventueel met schil)
1 Rijpe banaan
3 Stokken bleekselderij
2 Glazen water

Voorbeeld recept 4 (Bron: sochicken)

4 Rijpe peren
5 Bladeren verse boerenkool
Halve bos verse munt
2 Glazen water

Voorbeeldrecept 5 (Bron: sochicken)

2 Handen aardbeien (inclusief het groene kroontje)
2 Bananen
Halve bos romeinse sla
2 Glazen water

Voorbeeldrecept 6 (Bron: Jessevandervelde)

250 gram Andijvie
1 banaan
1 appel
1 kiwi

Voorbeeldrecept 7 (Bron: Jessevandervelde)

250 gram andijvie
1 sinaasappel
1 peer
1 appel

Kijk voor meer recepten ook op de website: greenforlife.com
http://www.rawfamily.com/recipes (even naar beneden scrollen)

 

Plaats uw reactie

De reactiemogelijkheid is uitgeschakeld.

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties