test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Het Vochtbalans herstelplan

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water en onze hersenen zelfs voor meer dan 85%! Water staat aan de basis van de structuur van ons DNA en is de basis voor alle herstelprocessen in ons lichaam. Vrijwel elk bio-chemisch en bio-elektrisch proces in ons lichaam vindt plaats op basis van water. Deze feiten geven aan hoe belangrijk de vochtbalans in ons lichaam is. Om de vochtbalans en daarmee ook de basis van onze gezondheid te herstellen, is voldoende water drinken niet het enige wat telt. Het is ook heel belangrijk dat het water daadwerkelijk opgenomen kan worden door ons lichaam en dat het gemakkelijk in en uit onze cellen kan gaan. Daarvoor is het nodig dat het water zuiver is, een goede structuur heeft en gecombineerd wordt met de dagelijkse inname van alle mineralen en sporenelementen die in natuurlijk water voorkomen. Water zoals de natuur het bedoeld heeft!

Stap 1 - Hoe veel water & Hoe vaak?

Wanneer er geen gezondheidsproblemen zijn, heeft het lichaam per dag 30ml water per kg lichaamsgewicht nodig. In de praktijk is het echter zo dat bij klachten 2-3 liter zuiver water per dag nodig is gedurende minimaal 3 maanden. Het beste is om deze hoeveelheid in porties van 250-500 ml te drinken verspreid over de hele dag.

  • Drink meteen bij het wakker worden een glas water om het vochtverlies tijdens de nacht te herstellen.
  • Drink meteen bij dorst.
  • Drink water voor elke maaltijd, het liefst een half uur voor het eten. Dit stimuleert de spijsvertering en vetverbranding.
  • Drink water 2,5 uur na de maaltijd voor de spijsvertering en om het vochtverlies bij de spijsvertering te compenseren.
  • Thee, ook kruidenthee, niet meetellen. Alle warme dranken onttrekken juist vocht aan het lichaam. 
  • Elke kop koffie dient gecompenseerd te worden door een glas water, doordat koffie vocht onttrekt. Koffie drinken betekent dus een glas water erbij tellen. Beter is het nog om te stoppen met koffie, omdat dit nadelige effecten heeft op de hormoonbalans. Kies als alternatief groene thee, macha thee, of granenkoffie.

Stap 2 – Het toevoegen van mineraalzout

Het samenspel van voldoende water en mineraalzout is wat er voor zorgt dat het water goed in en uit de cellen in ons lichaam kan gaan. Alle nodige mineralen krijgen we niet binnen via keukenzout of onze voeding. Ongeraffineerd zout bevat wel alle mineralen en sporenelementen die zo
belangrijk zijn voor de vochtbalans en vele andere lichamelijke processen. Als vuistregel heeft men verdeeld over de dag ongeveer 3 tot 4 gram mineraalzout (ongeveer een halve theelepel) per dag nodig voor elke tien glazen water die u drinkt. Als u sport heeft u meer zout nodig. Het kan daarbij heel therapeutisch werken om ‘s ochtends op de nuchtere maag een theelepel van een zoutoplossing te nemen. Dit heeft een positieve invloed op het herstel van de vochtbalans, de bloeddruk en de zuurgraad / PH-waarde van het lichaam. Het is een gewnet zo veel zout toe, tot er een bodempje zout op de bodem blijft liggen. Meer zout kan het water dan niet meer opnemen. Het water is nu volledig verzadigd. ‘s Ochtends neemt u 1 theelepel van de verzadigde zoutoplossing vermengd met een glas 250 ml lauw/warm water om de dag mee te beginnen. Warm water nooit uit de leiding halen, maar eerst koken en aanvullen met Zuiver en Vitaal water tot de juiste temperatuur.
Mineraalzout is verkrijgbaar bij natuurvoedings winkels. Kies voor keltisch zeezout omdat dit de meest ideale samenstelling van mineraalzouten bevat. Andere vormen van ongeraffineerd zout liever vermijden. Dit zout bevat meer dan 86 mineralen en sporenelementen die we anders missen.

Wat kun je gaan ervaren?

De meeste mensen krijgen enorm veel dorst wanneer de vochtbalans zich begint te herstellen. Dit komt doordat structurele uitdroging ervoor kan zorgen dat het dorstsignaal in het lichaam op een gegeven moment steeds minder goed werkt. Dit signaal gaat bij het drinken van Zuiver water weer in actie komen en het lichaam schreeuwt letterlijk om meer water. Blijf de zoutoplossing nemen terwijl u 2 á 2,5 liter water per dag drinkt. Wanneer het dorstsignaal vervolgens ophoudt kun je stoppen met het nemen van de zoutoplossing. Daarna is het een kwestie van voldoende water drinken iedere dag.

Klachten zoals vermoeidheid, depressie, bloeddruk problemen, een verstoorde vetverbranding, huidklachten en hoofdpijn zijn belangrijke tekenen van chronische uitdroging. Dit heeft ernsitge effecten op onze gezondheid. Bij uitroging worden er meteen hormonen in werking gezet om het lichaam gezond te houden. Ook na langdurig medicijn gebruik, zoals de pil, is het herstellen van de vochtbalans heel belangrijk. Water is meer dan een oplosmiddel, het is samen met zuurstof het belangrijkste element voor alle herstelprocessen in het lichaam.

Tip: Wanneer je water meeneemt onderweg, gebruik dan een fles van glas in verband met de onnatuurlijke en schadelijke stof Bisphenol-A (BPA) wat anders in het water lekt, waarvan is aangetoond dat dit de vruchtbaarheid en hormoonbalans ontregelt.

Wat is dan gezond water?

Het is erg belangrijk dat het water zuiver is, niet vervuild door de weg die het aflegd van de waterzuiveringsbedrijven naar je kraan of van het plastic in de plastic water flessen of binnenkant van kartonnen waterpakken. Hier zit de hormoonverstoorder BPA aan is, waarvand bekend is dat deze hormoonverstorend is en zelfs kan bijdragen aan een miskraam. Kies óf voor water uit glazen flessen of voor een goede waterfilter die goed onderzocht is op veiligheid en werking en de natuurlijke staat van bronwater nabootst. Kijk uit voor het koolstofgranulaat in de brita kannen, dit is niet gezond en kan zelfs schadelijke stoffen afgeven aan het drinkwater. Samengeperst koolstof in blokvorm is wel veilig en geeft een goede kwaliteit water.
Zie bijvoorbeeld: EWO Vitality Filter

Zoals beschreven door expert Dr. Fereydoon Batmanghelidj in het boek:
‘Je bent niet ziek, je hebt dorst – Water, het goedkoopste medicijn’

 

Plaats uw reactie

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties