test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Hormoonvrije anti conceptie; Gynefix, Sensiplan of LadyComp

Gynefix Spiraal

Het Gynefix spiraal is een anti-conceptie methode die je natuurlijke cyclus in tact laat.
Dit in tegenstelling tot het reguliere koperen spiraal of het hormoonhoudend spiraal die onnodige complicaties en bijwerkingen kunnen geven. Het is een misvatting dat het hormoonhoudend spiraaltje minder schadelijk zou zijn dan de pil. Bij het gebruik van dit hormoonhoudend spiraal worden veel bijwerkingen gemeld door de pasvorm en de aanwezigheid van kunstmatige hormonen die vlakbij je vruchtbaarheids organen worden afgegeven. Deze bijwerkingen zijn o.a: stemmingswisselingen, depressie, acne, haaruitval, gewichtsproblemen1. Kunstmatige hormonen blijven een enorme belasting voor je gezondheid. Ook is bij een kinderwens de vruchtbaarheid na verwijderen niet meteen hersteld. De menstruele cyclus wordt door zowel het gebruik van de anti-conceptiepil als door het hormoonhoudend spiraal kunstmatig en negatief beïnvloed. Daarom is er op dit moment ook zoveel behoefte aan een natuurlijke vorm van anti-conceptie.
We zijn inmiddels goed geïnformeerd over het Gynefix spiraaltje. Dit is een type spiraal die in het reguliere circuit niet standaard wordt aangeboden. Artsen moeten hier een speciale training voor gevolgd hebben.
Het Gynefixspiraal is een klein koperhoudend spiraaltje die vrijwel geen bijwerkingen geeft, in tegenstelling tot het reguliere koperen spiraal die een veel te grote pasvorm heeft en flink schade kan doen in de baarmoeder en aan de eierstokken2.
Het Gynefix spiraaltje houdt er rekening mee dat iedere vrouw een andere vorm baarmoeder heeft en wordt zo klein gemaakt als dat deze aansluit op de natuurlijke vorm van de vrouw. Er zijn geen standaard maten voor de vrouw en dit geldt ook zeker voor de baarmoeder. Zie ook: ‘Weet u hoe uw baarmoeder eruit ziet?
Door plaatsing van het Gynefixspiraal verandert je natuurlijke menstruatiecyclus niet. En dat is nu juist zo belangrijk is voor het behoud van je gezondheid. Het kleine koperen Gynefix spriraaltje werkt lokaal. De standaard koperspiraaltjes verhogen het menstrueel bloedverlies door de omvang. Hoe groter het spiraal, hoe meer bloedverlies er vaak optreedt. GyneFix 200 is klein (3 maal kleiner dan een T-vormig spiraaltje). Studies hebben getoond dat er geen significante vermeerdering is van het menstrueel bloedverlies. De meeste vrouwen hebben hetzelfde patroon als voorheen maar er zijn uitzonderingen. Waarom het Gynefix spiraal nog niet standaard beschikbaar is in de Gynaecologie is ons een raadsel. (Nou ja, eigenlijk niet omdat we weten hoe de farmaceutische industrie in elkaar zit).

Voor het vinden van een arts bij jou in de buurt die het Gynefix spiraal kan plaatsen kun je in Nederland contact opnemen met: Elise Braat E: elise.braat@b-medical.eu of T: +31 71 820 00 91 Kijk voor meer informatie over Gynefix ook op: http://www.gynefix.nl/
Voor plaatsing in België kun je kijken op deze pagina.  

Sensiplan

Dit is een methode waarin je als vrouw zelf leert herkennen wanneer je in je vruchtbare dagen zit of niet. Dit is een zeer betrouwbare methode, even betrouwbaar als de pil. Hierdoor kun je ook beter in contact komt met je eigen lichaam en leer je meer op jezelf te vertrouwen als vrouw. Via een basiscursus kun je bij een consulent van Sensiplan de vruchtbare en onvruchtbare dagen van je eigen cyclus nauwkeurig leren bepalen. Ook is deze methode zeer nuttig en effectief wanneer er juist wel een kinderwens speelt. Gynaecologe Barbara Havenith van de Vrouwenpoli in Boxmeer oppert deze mooie aanvulling op natuurlijke anti-conceptie, zoals ook vermeld is in haar nieuwe boek: ‘Hormoonbalans voor vrouwen’.
Kijk voor meer informatie over Sensiplan op: http://www.nfp-nederland.nl/

De Ladycomp

De Ladycomp is een cycluscomputer die aan de hand van je lichaamstemperatuur elke ochtend op zeer betrouwbare wijze kan berekenen of je in je vruchtbare dagen zit of niet. Je krijgt dan zogenaamde groene dagen (veilig om te vrijen) en rode dagen (bescherming gebruiken of creatief vrijen zonder gemeenschap;) Voor vrouwen met PCOS klachten minder geschikt wanneer je cyclus zeer onregelmatig is, omdat je dan meer rode dagen hebt. Toch dan ook een zeer gunstige en eenvoudige methode, ook omdat het verloop van je cyclus mooi wordt bijgehouden. Wanneer je jouw menstruatiecyclus hebt weten te herstellen (zoals steeds meer vrouwen met PCOS klachten), dan is de Ladycomp de meest ideale vorm van anti-conceptie die je maar kunt vinden. Het computertje is zeer eenvoudig in gebruik en is 99,3 procent betrouwbaar, wat hoger is dan de pil. Kijk op https://www.ladycomp.nl/ voor meer informatie.

1 Radar
2 Eur J Contracept Reprod Health Care.

 

Plaats uw reactie

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties