test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Interview met OntharingsExpert

Hieronder volgt een interview met Etta Maria Eringa – Eigenaresse van Instituut de Salon - over wat nu precies kwaliteit is in definitieve ontharing. Veel vrouwen met PCOS raken teleurgesteld in ontharingsbehandelingen. Ook zijn er veel onduidelijkheden over wat nu precies voor een goede kwaliteit behandeling zorgt. Door met een top instituut in Amsterdam te praten werden een hoop onduidelijkheden weggenomen. Het is weer net dat beetje kennis wat je een hoop tijd, frustratie en geld kan schelen. Kies voor kwaliteit, want duurzame ontharing draagt immers toch substantieel bij aan je levensgeluk en zelfvertrouwen. Er zit ook een leuke introductie aanbieding bij speciaal voor vrouwen met PCOS klachten!

Hebben jullie veel ervaring met duurzame ontharing?

Ja, we waren de eerste in Amsterdam in 2002. Destijds stelde ontharingsapparatuur nog weinig voor. Dit is onze negende machine, we hebben heel veel geïnvesteerd om de kwaliteit naar een goed niveau te kunnen krijgen. Het apparaat wat we nu hebben is het beste in de huidige markt. Hier werken we al een aantal jaren mee met goede resultaten.

Wat voor techniek gebruiken jullie daarvoor?

We gebruiken de techniek genaamd “Super Hair Removal” (SHR), dit is momenteel de beste ontharingslaser in de markt. Deze wordt toegepast met behulp van een gel. HR gecombineerd met een koeler bestaat ook, maar dat systeem gebruiken we niet meer. De SHR heeft een lage pijndrempel waardoor de laser langere tijd per behandeling ingezet kan worden en veel beter werkt. We zoeken continue naar de meest optimale oplossing.

Is deze techniek voor iedereen geschikt?

De SHR is ook heel goed geschikt voor een getinte huidskleur. Dikke en dunne haren zijn hier goed mee te behandelen-. In het gezicht is deze behandeling niet geheel pijnloos. Het is wel de meest pijnloze laser die er bestaat. We voeren een behandeling nooit als een standaard protocol uit, we luisteren altijd heel goed naar degene die we behandelen, hoe het met die gene gaat en welk niveau van intensiteit geschikt is op dat moment. Om de behandeling te kunnen laten werken moeten de haren pigment bevatten. De haren mogen niet te dun of licht (blonde donshaartjes) zijn, ook blond en grijs haar kan niet behandeld worden met de laser. Hiervoor is juist het elektrisch ontharen zeer geschikt, waar blonde en grijze haren uitermate goed mee behandeld kunnen worden. Onze ontharingsspecialist is ook op dit gebied een expert waardoor deze techniek goed en veilig uitgevoerd wordt.
Deze techniek is zo veilig dat er geen zomerstop nodig is.

Er zijn veel vrouwen vaak teleurgesteld in een behandeling voor duurzame ontharing, hoe komt dat denken jullie?

Dit komt door een verkeerd gewekt verwachtingspatroon. Vaak willen vrouwen hun huid terug brengen in een conditie van voordat ze last van overbeharing kregen en het liefst binnen korte tijd. Hierdoor kan een teleurstelling ontstaan. Je moet realistisch blijven en rekening houden met de situatie per persoon. Iedereen is weer anders en het verloop van een behandeling en de resultaten kun je nooit 100 procent van te voren garanderen. Er is een haargroeipotentieel van 500 haren per m2cm. Het is maar net hoeveel haarzakjes er wakker worden. In sommige gevallen kan het een langdurige kwestie worden, voornamelijk wanneer de inwendige oorzaak voor de haren op hoog niveau aanwezig blijft.

Is er een groot verschil in het aanbod van alle ontharingsbehandelingen in Nederland?

Jazeker, dit komt doordat iedereen met een laser mag werken, er is geen verplichte opleidingsdrempel. Die heeft Instituut de Salon wel heel duidelijk aanwezig. Wij werken alleen met top specialisten. Onze ontharingsspecialiste heet Netty Vosveld en zij geeft zowel in SHR als elektrisch ontharen opleiding aan Schoonheidspecialistes.
De meeste ongelukken gebeuren bij artsen en huidtherapeuten, wanneer ze een jong en onervaren iemand de behandeling laten uitvoeren.  Onder hun paraplu mogen er fouten gemaakt worden, ze genieten een z.g. wettelijke bescherming. Er is door behandelaars in ziekenhuizen vaak te weinig opleiding aanwezig. Je kunt beter iemand hebben die toegewijd is aan het ontharingsvak en vanuit het hart voor de zaak werkt. Voordat iemand bij Instituut de Salon kan gaan werken is er een intensieve screening op alle vlakken, ook op het gebied van persoonlijke betrokkenheid en omgang met mensen.

Wat voor resultaat kun je verwachten na verloop van tijd wanneer je een ernstige vorm van overbeharing hebt?

Dat is heel verschillend en afhankelijk van oorzaak. Sommige mensen reageren heel snel, en anderen, mensen met hormonale problemen, kunnen veel meer behandelingen nodig hebben. Dat is dus echt van persoon tot persoon verschillend. We geven altijd aan dat er minimaal 8 behandelingen nodig zijn voor overbeharing in het gezicht. We maken ook vaak een behandelkaart aan voor acht behandeling om dit met een stok achter de deur tot een optimaal resultaat te brengen. De laser werkt bij 70-90 procent van de mensen zeer goed. Je kunt echter nooit iets voor 100 % beloven. Iedereen is anders.

Wat zeggen jullie wanneer er een hormonale oorzaak zoals PCOS aanwezig is?

Heel veel mensen met hormonale oorzaak hebben nabehandelingen nodig na een kuur van 1-2 keer per jaar. Hiervoor hebben een mooie verjaardagsaanbieding waarbij je 30 % korting krijgt. Zo kun je het resultaat mooi onderhouden en blijft het betaalbaar.

Waar moet je verder nog op letten bij een laserbehandeling voor ontharing?

Bij haargroei in het gezicht is het belangrijk dat er niet meer dan vier weken tussen twee behandelingen zit! Je pakt de haren dan in de goede groeifase en daarmee krijg je dan het snelste resultaat.

Houden jullie rekening met het emotionele aspect van overbeharing?

Ja absoluut. Dat komt altijd aan de orde. De een is er meer open over dan de ander. We zijn  ook geschoold in de natuurgeneeskunde en  kunnen dus ook een goede ondersteuning op dat vlak geven

Zijn jullie ook bezig met gezondheid?

Helemaal, absoluut. Omdat dat het belangrijkste is. Schoonheid en je goed voelen kunnen niet zonder een goede gezondheid. Heel veel gebeurt van binnen uit. Overbeharing en ook haaruitval, de andere kant van de medaille, heeft allemaal met je gezondheid te maken. Een goede holistische benadering zorgt voor een gelukkiger leven. Wij zijn daar heel erg mee bezig, ook persoonlijk. We leven wat we uitdragen. Een modern schoonheidsinstituut weet dat een goede gezondheid het verschil maakt. Je uiterlijk is een reflectie van je gezondheid.

“Als je gezond bent en  je straalt, dan ben je al mooi!” (Etta Maria Eringa)

Wordt het vergoed door de verzekering?

We hebben een AGB code voor de verzekering en de behandeling wordt, wanneer je verzekeringspakket het toe laat, zeker vergoed voor ontharingsbehandelingen in de hals en het gezicht. Soms is er een doorverwijzing van een arts voor nodig, soms ook niet. We doen behalve laserontharing ook elektrisch ontharen voor de blonde en grijze haren.

Plaats uw reactie

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties