test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Oestrogeen en Testosteron balancerend drankje

Bij PCOS komt het vaak voor dat er sprake is van een te veel aan mannelijke hormonen in het bloed en ook oestrogeen dominantie is iets wat regelmatig een probleem vormt in het geval van PCOS. Heel vaak wordt er bij PCOS gehamerd op voeding en het reduceren van koolhydraten om deze klachten te lijf te gaan, maar via je drinkgewoonten kun je eveneens je hormoonbalans stevig beïnvloeden. Niet alleen kan een vochttekort voor een hele negatieve kettingreacties zorgen op hormonaal gebied, maar via je drinken kun je ook ontgiftende stoffen tot je nemen die overschotten van hormonen helpen afvoeren uit je lichaam. En het mooie is dat dit niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn, maar wel heel effectief je hormoonbalans een duw in de goede richting kan geven. Je voelt je bovendien binnen enkele dagen ook een stuk beter, omdat toxines in je lichaam die je moe kunnen maken uit je lichaam afvoert. Je huid wordt minder belast en je metabolisme gaat beter zijn werk doen.

De twee sleutelingredienten voor een gezond hormoonbalancerend drankje:

Lijnzaad

De werkzame stoffen in lijnzaad die vrij komen wanneer het zaad wordt fijngemalen worden ook wel SDG plantlignanen genoemd. SDG plantlignanen zijn bij PCOS in het bijzonder goed in te zetten omdat ze bekend staan om hun bloedsuikerspiegel balancerende en SHBG verhogende werking. De bloedsuikerspiegel is bij PCOS een bekend probleem, maar een te laag SHBG niveau wat minder. SHBG zorgt ervoor dat overschotten aan hormonen worden gebonden en onschadelijk gemaakt, zodat ze niet vrij in de bloedbaan kunnen rondzwerven om de hormoonbalans te verstoren. De inname van lijnzaad, minimaal een eetlepel per dag over een periode van 3 maanden heeft zeer positieve effecten laten zien bij vrouwen met PCOS, met namen op het gebied van acne en overbeharing. Lignanen verhinderen ook de omzetting van testosteron in DHT, een vorm van testosteron die met name verantwoordelijk is voor het laten uitvallen van hoofdhaar. Ook het hormoon oestrogeen reageert goed op de inname van lijnzaad wanneer dit hormoon uit balans is, omdat het een normaliserende werking hierop heeft. Onder invloed van plantlignanen wordt er minder snel te veel estradiol omgezet vanuit testosteron. Gebruik wel alleen hele lijnzaden die je terplekke fijnmaalt in het drankje in de blender, omdat lijnzaad heel snel bedorven raakt wanneer deze reeds gebroken is in de verpakking.

Selderij

Selderij is een makkelijk te kopen groente, zelfs in de nóg gezondere, biologische, vorm. Selderij heeft verassend veel bijzondere effectieve eigenschappen voor de gezondheid en de hormoonbalans. Het is bij uitstek een groente om in te zetten wanneer het lichaam uitgeput is en wanneer je veel last hebt van ontstekingsreacties. Het is een zeer effectieve manier om ziekteverwekkers in het lichaam onschadelijk te maken en het lichaamseigen immuunsysteem te helpen herstellen. Je lichaam wordt ontdaan van virussen en bacteriën en je metabolisme krijgt een boost. Het is ook een geweldig hulpmiddel bij stress, omdat je zenuwstelsel tot rust wordt gebracht en het op cellulair niveau zeer hydraterend werkt. Bij een koffieverslaving of suikerverslaving is sap van selderij een geweldige manier om het verlangen van je lichaam naar ongezonde substanties tot rust te brengen. Het is tevens heel ontzurend waardoor de algehele gezondheid van je lichaam verbeterd wordt. Je lichaam ontdoen van belastende, hormoonverstorende stoffen is nog nooit zo simpel geweest!

Bereiding

Doe gezuiverd water in de blender en voeg hier een eetlepel lijnzaad en een aantal selderijstengels aan toe en mix dit gedurende een paar minuten zodat alle vezels goed fijngemalen worden en de werkzame stoffen optimaal kunnen vrij komen. Drink bij voorkeur meteen op terwijl het vers is, maar je kunt het eventueel ook meenemen onderweg en gedurende de dag opdrinken. Om deze drank op smaak te maken kun je eventueel gebruik maken van kaneel, cacao, limoen, manuka honing of andere gezonde smaakmakers. Het gaat echter primair om de combinatie van water, lijnzaad en selderij. Gebruik lijnzaad in een kuurvorm, niet langer dan 3 maanden. Selderij zit geen maximum gebruiksperiode aan en kun je volop inzetten om je hormonale gezondheid te verbeteren en je welzijn substantieel te verhogen. Gebruik voor het zuiveren van je kraanwater bijvoorbeeld een Zero Waterkan.

Bronnen:
Pubmed
Medical Medium
Flaxseed Lignans