test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

PCOS en de vochtbalans

Water is meer dan een oplosmiddel. Een goede vochtbalans is een voorwaarde voor je gezondheid, met name je hormonale gezondheid. Water is een essentieel element bij de regulatie van je hormonen. Dat veel vrouwen met PCOS onbewust aan uitdroging leiden is tot nu toe nog een onbekend fenomeen.

Je lichaam bestaat voor 75% uit water en voor 25% uit vaste stof. Van de hersenen wordt zelfs gezegd dat ze voor 85% uit water bestaan.  Je lichaam heeft elke dag zo’n 6-10 glazen natuurlijk, zuiver water nodig om alle (hormonale) processen optimaal te kunnen reguleren. De precieze hoeveelheid is afhankelijk van koffie- , thee- en alcohol gebruik en het lichaamsgewicht.


Je lichaam reageert intensief op een tekort aan water. Wanneer het lichaam minder dan 6-10 glazen water per dag binnen krijgt, herschikt en regelt het de hoeveelheid water in het lichaam door te compenseren. Dit gebeurt door een verandering in de aanmaak van bepaalde hormonen. Wanneer het lichaam chronisch uitgedroogd raakt, en dat gebeurt sneller dan je denkt, zullen bepaalde processen in het lichaam zelfs staken. Chronische uitdroging ontstaat wanneer het lichaam lange tijd niet die 6-10 glazen natuurlijk water binnen krijgt. Het dorst signaal neemt dan ook af, waardoor het lijkt alsof je geen behoefte aan water hebt. Wanneer je dan een aantal dagen 6-10 glazen water drinkt, krijg je opeens heel veel dorst. Dit gebeurt doordat de signaalfunctie wordt hersteld.

Gevoelens van prikkelbaarheid, angst, depressie, neerslachtigheid, slaapproblemen, vermoeid zijn en onweerstaanbare verlangens naar suiker zijn signalen die mede veroorzaakt worden door uitdroging. Ook klachten die met de spijsvertering te maken hebben, bloeddrukproblemen, allergieën, Fybromyalgie en CVS (Chronisch Vermoeidheid Syndroom) en het vasthouden van vocht worden mede veroorzaakt door chronische uitdroging.

Onderzoeken tonen aan dat de stof BPA uit deze de verpakkingen van bronwater, zowel van flessen als pakken,  lekt in het water. Het blijkt dat de lever bij vrouwen met PCOS overbelast raakt door BPA en dat dit bijdraagt aan een verergering van PCOS-klachten. Met name klachten die gerelateerd zijn aan verhoogde niveaus van mannelijke hormonen.

Voor informatie over hoe je je vochtbalans effectief kunt herstellen, kun je het vochtbalans herstelplan downloaden. Je werkt dan echt aan de basis van je gezondheid en de resultaten op je hormoonhuishouding, gewichtsverlies en huidverbetering zijn enorm!

Bron: 'Water het goedkoopste medicijn' door dr. Fereydoon Batmanghelidj

Plaats uw reactie

De reactiemogelijkheid is uitgeschakeld.

Reacties

 • Wat toevallig zeg de reactie van Jose Schoot! ik heb bijnieruitputting (ik neem daarvoor ook hydrocortisone) en heb HPU tekort aan B6 en zink (daarnaast CVS/ME, PDS, b12 tekort en meer...) zou dit ook door PCOS komen? Ik slik nu 5 weken DCI en zie enorme verbetering.
  Nu wil ik ook de waterfilter aanschaffen maar nu vroeg ik me af of dat deze filter ook de kalk eruit filtert?

  Geplaatst door kayleigh, 29/10/2012 7:54pm (6 jaren geleden)

 • Ik onderschrijf het belang van voldoende vocht bij PCOS . Aanvullend: de hormonen voor een goede vochthuishouding komen uit de bijnieren. Wanneer is sprake is (geweest) van langdurige stress kunnen de bijnieren uitgeput zijn geraakt. Bovendien is er bij PCOS vaak een verborgen koperstapeling en een zinktekort in het lichaam, die de problemen nog eens versterken.
  Bijnieruitputting is goed te diagnosticeren via een (Amerikaanse) haaranalyse. Voor adressen van praktijken waar deze analyse wordt uitgevoerd kijkt u op www.biocoherence.eu.

  Geplaatst door José Schoot Uiterkamp, natuurgeneeskundig therapeut, 16/07/2012 1:45pm (7 jaren geleden)

 • Een heel interessant artikel! Ik heb PCOS en toevallig kwam ik laatst in de sportschool om mijn lichamelijke toestand te meten, en kwam erachter dat ik maar 50% water in mijn lichaam heb en dat dit zeker 66% zou moeten zijn! Ik merk het niet eens meer, maar ik ga direct verandering aanbrengen! Vanaf nu water in een roestvrijstaal flesje! Bedankt voor dit artikel!

  Groetjes, Julie

  Geplaatst door Julie, 04/07/2012 8:37pm (7 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties