test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Tips om met zo min mogelijk ontwenningsverschijnselen van de pil af te komen

Veel vrouwen vinden het eng om te stoppen met de pil, omdat ze bang zijn dat oude klachten terug keren. Wanneer je zomaar stopt dan is dat ook zo. Vaak wordt gemeld dat dezelfde klachten terug keren en vaak nog heftiger dan voorheen. Dat is ook logisch wanneer je kijkt naar de samenstelling en werking van de pil, met name de omstreden Diane35 die eigenlijk niet langer dan 3 maanden achtereen gebruikt dient te worden (!).  Stoppen met de pil kan dus eng zijn, maar je hoeft het ook niet alleen te doen. Het is wellicht te bedenken dat het nog risicovoller kan zijn om jarenlang de oorzaak van je klachten niet aan te pakken tot het moment dat je toch uiteindelijk een keer moet stoppen en de rekening gepresenteerd krijgt. Het is ook belangrijk om in te staan voor je recht op gezondheid en mogelijkheden te verkennen en toe te passen die je welzijn op een duurzame manier herstellen. Doe stoppen niet zomaar, bereid het voor en weet wat je kunt doen om de eigenlijke oorzaak van de klachten waar je zo bang voor bent aan te pakken.

1. Creëren van een vangnet gedurende drie maanden voor stoppen met de pil.

Een aantal zaken die je kunt doen om de na effecten van de pil te beperken zijn:
- Je gezondheid goed ondersteunen met voedingssupplementen zoals b-compex, vitamine d3 en d-chiro-inositol.
- stabiliseren van je bloedsuikerspiegel door je voedingspatroon aan te passen.
- Fijngemalen lijnzaad dagelijks toevoegen aan smoothies, sapjes, over het eten.
- Ontspanning in je lichaam brengen door het beoefenen van yoga, meditatie, pilates of tai chi
- Regelmatig bewegen, met name binnen een half uur na het avondeten. Verder een aantal keer per week meer dan 30 minuten rustige vormen van sport of andere activiteiten waarbij je hartslag harder draait dan normaal, maar zonder buiten adem te raken.
Na deze drie maanden kun je, uiteraard in overleg met een (natuurgeneeskundige) arts stoppen en verder werken met de volgende tips: Vind je het eng om alleen te stoppen? Vind dan een homeopatische arts bij jou in de buurt die je kan begeleiden of ga naar een vrouwenkliniek voor hulp (www.vrouwenpoliboxmeer.nl / www.vrouwenklinieken.nl)

2.      Ontgiften van de lichaamsvreemde stoffen.

Ontgiften van je lichaam is een belangrijke stap in herstel na het (soms jarenlange) gebruik van synthetische hormonen die de lever overmatig kunnen belasten. Belangrijk om te weten bij alle vormen van ontgifting is dat de hoeveelheid water in en rondom je cellen de allerbelangrijkste voorwaarde is om lichaamsvreemde stoffen op te lossen en af te voeren. De middelen die hierna genoemd worden zijn heel effectief in het zuiveren van je bloed en je lever. Het is echter onverantwoord om welke vorm van ontgifting dan ook aan te gaan voordat je de hoeveelheid water in je lichaam herstelt, omdat de gifstoffen anders niet afgevoerd kunnen worden. Hoe je het water in je lichaam herstelt, kun je lezen in het vochtbalans herstelplan of de boeken van Dr. Batmanghelidj. Veel water drinken, van zuivere kwaliteit in combinatie met voldoende mineraalzouten is de sleutel. Verder is het zuiveren van je lichaam zeer effectief te doen met;phytoplankton of vers geperst tarwegrassap. 'Transformational Breathing' sessies zijn ook uitermate geschikt om met behulp van zuurstof je lichaam een diepe reiniging te geven.

3.      Na stoppen met de pil starten met het smeren van natuurlijk progesteron creme

Dit is een natuurlijke manier om je cyclus te reguleren en kan prettig zijn omdat je lichaam (soms jarenlang) een onnatuurlijke vorm van progesteron (progestageen) in circulatie heeft gekregen. Hierdoor is er niet alleen te weinig natuurlijk progesteron in het lichaam geweest, ook zijn de receptoren voor het progesteron hormoon langere tijd onvoldoende geactiveerd geweest door de afwezigheid van dit natuurlijke hormoon. Het is een fijne manier om de menstruatiecyclus op een natuurlijke manier weer op gang te brengen en de na effecten van de pil te reduceren.  Let er wel op dat de kwaliteit van de creme voldoende is. Dwz voldoende percentage en vrij van onnatuurlijke stoffen. Klik hier voor een gebruiksaanwijzing voor het merk Natpro wat zeer zuiver en optimaal is.

4.      Het los maken van de Psoas spier in je bekkengebied

Deze spier oefent een belangrijke functie uit op je baarmoeder en eierstokken. Wanneer de menstruatiecyclus onregelmatig is (langer dan 35 dagen) dan leert de praktijk dat deze spier vaak vast zit. Dit kan de zuurstofdoorvoer een doorbloeding flink belemmeren. Wanneer deze spier los gemaakt wordt door een fysiotherapeut kunnen de positieve effecten op de menstruatiecyclus verassend groot zijn. Het meest ideale is om een fysiotherapeut te zoeken die gebruik maakt van shockwave therapie. Dit zijn geluidsgolven die diep in het weefsel kunnen doordringen en zo dat wat vast zit zonder druk los maken. Gewoon even bellen en vragen om shockwave therapie op de Psoas spier in verband met menstruatieklachten.

5.       Het laten ontstoren van de anti-conceptie pil bij een homeopatische arts

Frequentie therapie is al heel oud en bewezen effectief gebleken. Er kan door middel van anti-golven door het lichaam te sturen een neutraliserend effect optreden voor de synthetische stoffen waar het lichaam aan is blootgesteld. Dit geld voor vaccinaties, maar ook zeker voor medicijnen zoals de anti-conceptie pil.
Zie ook: Ervaring Ontstoren Anti-Conceptie pil

6.      Houd een regelmatige bloeding in de gaten

Het is voor je gezondheid heel belangrijk om regelmatig een bloeding te hebben omdat je anders risico’s loopt zoals woekering van je baarmoederslijmvlies. Wanneer je toch een uitblijvende cyclus hebt, blijf hier dan niet te lang mee rond lopen en trek bij een (natuurgeneeskundige) arts aan de bel. Er zijn genoeg manieren om een bloeding op een zo natuurlijk mogelijke wijze en verantwoorde wijze op te wekken.
- Therapie zoals acupunctuur, osteopathie en homeopathie kunnen hier goed bij helpen, maar laat je altijd eerst goed onderzoeken door een (vrouwen) arts zoals bij www.vrouwenklinieken.nl of www.vrouwenpoliboxmeer.nl
- In het reguliere medische circuit kan een progesteron kuur worden ingezet. Vraag dan wel altijd om de vaginale gel. Meestal wordt dit in pilvorm voorgeschreven en deze variant is zeer belastend voor de lever, net als de anti-conceptiepil.

Gerelateerd: Diane35, Hormoonvrije Anti-Conceptie


PCOS Solutions doet geen claims over de diagnose, behandeling of genezing van ziekten. De inhoud van deze website en deze e-mail is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts, bij voorkeur met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik supplementen/natuurvoeding.

 

Plaats uw reactie

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties