test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Vitamine B, Belangijk!

Nu is het zo dat vitamine B niet uit één vitamine bestaat maar uit verschillende soorten die allen tot de vitamine B gerekend worden. Daarom ook worden deze vitamines bij elkaar het Vitamine B-Complex genoemd.

Wat is de functie van vitamine B?

Het vitamine B complex is belangrijk voor de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten, vetten, de hormoonbalans en voor ons zenuwstelsel. Gebrek kan leiden tot een veelheid aan klachten: snelle vermoeidheid, spierzwakte, prikkelbaarheid, concentratiegebrek, slaapproblemen, huidproblemen, maag- en darmklachten, bloedarmoede en het herstel na lichamelijke inspanning zal minder snel verlopen. Daarnaast is deze groep vitamines noodzakelijk voor een gezonde huid, de haargroei en de spiervorming. Ook versterken B vitamines het immuunsysteem en de zenuwfunctie. Je merkt ook op een heleboel manieren dat je voldoende B vitamines binnen krijgt: je voelt jezelf een stuk energieker en je huid en haar gaan er een stuk gezonder uitzien. 

Hoe ontstaan vitamine B tekorten?

Vaak wordt aangenomen dat je niet zoveel risico loopt op een vitamine B deficiëntie als je gezond en gevarieerd eet, maar dat is niet helemaal waar, zoals ook aan de hand van diverse wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond. 
Daarnaast kan je lichaam in sommige situaties een grotere behoefte hebben aan B vitamines, zoals wanneer je de anticonceptiepil (hebt) (ge)slikt, Metformine (hebt) gebruikt, zwanger bent (geweest), borstvoeding geeft, aan hart- en vaatziektes lijdt of bestraald wordt. Vegetariërs en veganisten hebben vaker te maken met een vitamine B12 tekort.
Een andere belangrijke oorzaak van voedingstekorten is de snelheid waarmee ons voedsel vandaag de dag geproduceerd wordt. De grond raakt uitgeput van belangrijke voedingsstoffen, dieren krijgen meer onnatuurlijke voeding en hebben te maken met stressvolle leefomstandigheden. Daarbij doen de kunstmatige  toevoegingen en fabrieksprocessen ook ernstige afbreuk aan de voedingswaarde van zowel plant als dier. Als laatste eten we meestal ook minder onbewerkte, natuurlijke voeding dan we eigenlijk nodig hebben.

Relatie tussen vitamine B en D-chiro Inositol

Hoewel er stoffen in het vitamine B complex zitten die een gezond suikermetabolisme ondersteunen, weegt dit nog niet op tegen de effecten van het specifieke stofje D-Chiro Inositol. Vanuit Myo-inositol (gewone inositol uit het b-complex) maakt het lichaam in een gezonde toestand voldoende D-chiro inositol aan.  Dat is de stof die je cellen de boodschap doorgeeft dat er voldoende suiker in het bloed zit. Er zijn wel onderzoeken die positieve resultaten laten zijn bij het innemen van gewone inositol. Echter zijn de resultaten minder en de dosering vele malen hoger. Het meest directe resultaat bij insuline resistentie en PCOS (eisprong, cyclus, verbetering van haar- en huidklachten) draait nog steeds specifiek om het stofje wat je lichaam zelf normaal gesproken aanmaakt: D-chiro Inositol. Het B-complex is ook zeer belangrijk in het herstel van de hormoonbalans, maar meer als een belangrijke ondersteuning dan een directe oplossing. Het is een aanvulling op voedingstekorten in de westerse maatschappij.

Hoe kun je het beste vitamine B aanvullen.

De verschillende soorten vitamine B hebben ieder hun werking, maar werken wel het beste wanneer ze samen als ‘Complex’ worden ingenomen. Daarbij is het belangrijk om te weten dat je lichaam het beste reageert op stoffen zoals die van nature voorkomen. Het is daardoor af te raden om te kiezen voor bewerkte, gesynthetiseerde of geïsoleerde vormen van vitamine B, zoals deze bij iedere drogist te verkrijgen zijn. Door belasting op de lever van lichaamsvreemde stoffen kunnen deze supplementen vaak ook nog meer schade doen dan goed.

Ook is het belangrijk om te naar de opneembaarheid voor het lichaam, omdat darmklachten ook kunnen zorgen voor een verminderde opname wanneer dit in pilvorm wordt ingenomen. Vitamine B complex van PRL staat wereldwijd bekend als één van de beste omdat deze aan de hoogste eisen voldoet. 

Plaats uw reactie

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties