test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Voorjaarsdetox en hormoonbalans

Veel mensen denken meteen aan groene smoothies, kruidenpreparaten etc. als we het hebben over ontgifting, maar de meeste effectieve methode om het lichaam te ontdoen van belastende gifstoffen vind je het beste in de basis van je gezondheid. Namelijk; Een ontspannen, diepe ademhaling en voldoende water in en rondom de cellen.

Basiselementen in ons lichaam

De elementen in de natuur die ervoor zorgen dat je lichaam zicht voortdurend ontdoet van belastende afvalstoffen die het lichaam ook bij een gezonde leefstijl dagelijks produceert zijn zuurstof en water. De doorbloeding in je lichaam samen met voldoende vocht om belastende stoffen in je systeem op te lossen zorgen ervoor dat afvalstoffen zich niet opstapelen in je organen, je darmen goed functioneren, je voldoende energie hebt en nog veel meer omdat alle systemen in je lichaam draaien op deze basis. Heel simpel, maar makkelijk niet, anders zou iedereen het wel doen. Waar of niet?

Werken vanuit de basis

Omdat vermoeidheid en vervuiling van het lichaam in de orgaanfuncties, voornamelijk lever, nieren en hersenen nogal een grote rol spelen bij de aanmaak en filtering van hormonen wil ik het voorjaar beginnen met een blog artikel over ontgifting in de basis. Want we kunnen wel allerlei preparaten en middelen inzetten, als de basis niet goed is, gebeurt er werkelijk niets goeds voor het lichaam. Het kan zelfs eerder een belasting betekenen om ontgiftende middelen in te zetten, omdat je lichaam bij de verwerking hiervan nu eenmaal water en zuurstof nodig heeft.

Relatie vruchtbaarheidsorganen

De doorbloeding van zowel je baarmoeder als je eierstokken en ook de hormoonklieren in je hersenen zijn heel erg afhankelijk van het feit of je wel of niet een ontspannen diepe buikademhaling hebt. Er zijn zelfs huisartsen van de oude stempel die dit zeer succesvol inzetten als vruchtbaarheidsbehandeling zonder enige vorm van pillen aan te raken. Het is ook logisch, aangezien dit de zuurstofdoorvoer bepaalt. Een gebrek aan zuurstof is nu eenmaal een omgeving voor ziekte in het lichaam. En waneer je ademhaling niet op een natuurlijke manier, vanuit ontspanning gebeurt, worden er allerlei stress hormonen aangemaakt in je lichaam. De grootste killer voor je vruchtbaarheid is stress.
De afvoer van afvalstoffen valt of staat met een goede doorbloeding en voldoende water om onbruikbare stoffen af te voeren. Bij onvoldoende water inname <2 liter per dag wordt de lever als filter in het lichaam overmatig belast, waardoor de aanmaak en filtering van hormonen ernstig wordt belemmert. Ook de nieren functioneren bij dorst als een orgaan die allerlei hormonen in beweging zet om een vocht tekort in het lichaam te compenseren en dat gebeurt sneller dan je denkt.

Voorjaarsontgiftingskuur in de basis

Wil je dit voorjaar een ontgiftingskuur in de basis van je hele systeem doen waardoor je echt je gehele lichaam voorziet van een duurzame boost en niet een korte kick waardoor je daarna weer inzakt? Dan kun je het volgende doen voor echt resultaat, je hebt alleen wel wat langer nodig dan een week. In de regel heeft de mens 90 dagen nodig om een verandering in het lichaam te kunnen integreren. Neem dus 90 dagen de tijd en doe dit elke dag. Een dag vergeten, betekent helemaal overnieuw beginnen. Pak  een muur in je huis en ga streepjes zetten, uitwissen en weer bijtekenen, net zo lang tot je het hebt gehaald. De actie is vrij simpel/ Elke dag iets doen 90 dagen lang is een oefening op zich. Maar dan heb je ook resultaat in je hele wezen.

Water Drinken

Drink elke dag minimaal 2 liter gezuiverd water. Geen kraanwater (ernstig vervuild) of water uit plastic/karton (BPA). Wij hebben zelf een goede uitgezocht en staat in de webshop, maar het belangrijkste is dat je kiest voor zuiver water dat vrij is van weekmakers. Je kunt een glazen kan in huis of een fles voor onderweg van een liter nemen, zodat je zeker weet dat je de 2 liter hebt gehaald.

Adem halen

Doe elke dag een diepe buikademhaling, minimaal 5 minuten lang op een plek waar het stil is en niemand je kan storen. Vijf minuutjes voor jezelf. Zoek je een goede coach om te leren wat een diepe natuurlijke ontspannen ademhaling is? Wij hebben hele fijne ervaringen met ademcoach Michelle van Aarst uit Amersfoort, maar er zit vast ook wel iemand bij jou in de buurt als je verder weg woont. Maak een afspraak en luister naat je gevoel. Veel vrouwen zitten al zo lang zo gespannen in hun ademhaling door alle stress in deze maatschappij, dat ze niet meer weten hoe het voelt om ontspannen en diep adem te halen. Daarom zijn de resultaten vaak ook zo fenomenaal, op het gehele lichaam. Verander je ademhaling, dan verandert je algehele gezondheid.

De combinatie van ademhaling en vochthuishouding is heel simpel en zeer effectief. Dat betekent echter niet dat het makkelijk is. De 90 dagen methode is een goede manier om deze kuur vol te houden. Wees zacht voor jezelf in dit proces, we leren met vallen en opstaan nieuwe manieren om onze gezondheid in de kern te herstellen en dat is waar het om draait.

Succes,
Alle goeds,
Jessica PCOS Solutions

 

Plaats uw reactie

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties