test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Insuline hormoon Supplementen

Geneeswijzen

Vaak wordt er over PCOS gecommuniceerd door artsen en deskundigen alsof je met iets te maken hebt waar je nooit meer van af kunt komen. Dat is niet het geval. Hoewel de klachten die bij PCOS voor kunnen komen soms moeilijk te tackelen zijn, is het vaak een kwestie van de juiste kennis, middelen en behandeling waardoor de hormonale gezondheid zich kan herstellen.

In de basis zit de geneeskracht voor PCOS klachten bij

  • Het herstelllen van een gezonde bloedsuikerspiegel door de juiste voeding en supplementen als D-Chiro-Inositol en Berberine
  • Het aanvullen van voedingstekorten die veelal voorkomen bij PCOS zoals vitamine D3, B12, Zink, Magnesium en Jodium
  • Het behandelen van de Ilio Psoas spier in het bekkkengebied door een osteopaat, Bowentherapeut of een andere vorm van holistische behandelwijze die deze spier kan helpen ontspannen en herstellen in haar ondersteunende functie voor de vrouwelijke cyclus.
  • Het behandelen van eventuele verklevingen bij de baarmoeder, eierstokken op inwendig niveau zoals een kundige osteopathe dit kan. Ingrid Reuser in Waalwijk is deskundige in Nederlaand
  • Het laten stellen  van een goede diagnose en behandeladvies bij een vrouwenkliniek. Hier werken gynaecologen die de hormonale gezondheid van de vrouw pro-actief benaderen en kijken naar mogelijkheden om de gezondheid te verbeteren.
  • De na-effecten van pilgebruik neuraliseren met behulp van homeopatische behandelingen. Zoek een homeopatische arts of behandelaar bij jou in de buurt.
  • Het werken met warmte-koude wisselbaden of douches volgens de methode van Wim Hof, om effectief stresshormonen en ademhaling te reguleren als ook de algehele hormonale gezondheid te verbeteren.
  • Gebruik maken van aardingsproducten om het niveau van stress in het lichaam omlaag te brengen en daardoor hormonen zoals insuline en cosrtisol tot rust te bregen. Kijk hiervoor ook op Earthing Nederland en lees over bijbehorende onderzoeken naar de effecten hiervan op het hormonale stelsel.
  • Het verbranden van overtollig vet verminderd PCOS klachten in het algemeen met name op het gebied van ovulatie en mannelijke hormmonen. Het aanvullen van proteïne in de dagelijkse voeding om je lichaam te laten overschakelen van suiker naar vetverbranding, doordat dit gewichtsverlies in de hand werkt. De proteïne van het merk Sun Warrior is hiervoor bij uitstek geschikt, omdat de opneembaarheid en biobeschikbaarheid hier de sleutel is.