test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Hoe weet ik dat ik last heb van insuline resistentie?

Bij het grootste gedeelte van de vrouwen met PCOS klachten is er sprake van insuline resistentie; De cellen in het lichaam zijn ongevoelig (resistent) geworden voor het hormoon insuline. Als gevolg hiervan kan het lichaam overmatig veel van het hormoon insuline gaan produceren. Insuline is een heel krachtig hormoon met een sterke invloed op andere hormonen in het lichaam.

Symptomen die wijzen op insuline resistentie:

Er zijn duidelijke symptomen die aangeven dat er te veel insuline wordt aangemaakt. De belangrijkste is dat je binnen zeer korte tijd (korter dan 3 uur) na het eten al weer zin hebt in iets, of dat je echt een onbedwingbaar verlangen hebt naar koolhydraten of echt zoete dingen.
Ander signalen van insuline resistentie zijn; stemmingswisselingen, vermoeidheid, vetopslag rond het navelgebied, eetbuien, veel zin in zoet, veel dorst. Ook kan insuline de aanwezigheid van mannelijke hormonen stimuleren, waardoor klachten zoals acne, overbeharing en haaruitval ook indicatoren zijn.

Bloedtest die insuline resistentie aan kan tonen:

Een standaard test voor de bloedsuikerspiegel is een meting van de glucose spiegel. Deze is echter niet altijd voldoende om de diagnose te stellen. Vooral voedselinname heeft een sterke invloed op de bloedspiegels van glucose en van de hormonen die het glucosemetabolisme beïnvloeden.Voor een nauwkeuriger en gevoeliger meting van het glucosemetabolisme is de orale glucosetolerantietest (OGTT) ontwikkeld. In de klinische praktijk wordt de OGTT echter veelal gezien als een omslachtig, tijdrovend en patiënt-onvriendelijk onderzoek (ntvg). Een andere endocrinologische test die zeer nauwkeurig is, wordt de 'peptide C test genoemd. Gespecialiseerde vrouwenkliniek in Boxmeer geeft hier bijvoorbeeld de voorkeur aan. klik hier voor meer informatie. Je hebt natuurlijk altijd recht op een nauwkeurig test en kunt met deze kennis het verzoek indienen bij je huisarts.

Supplementen