test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Kinderwens

Bij vruchtbaarheidsproblemen is het belangrijk dat we onze focus verschuiven van het opwekken van een eisprong, naar herstel van de gezondheid. Vruchtbaarheid is namelijk het gevolg van een gezond lichaam. En een gezond lichaam is belangrijk om een gezonde zwangerschap tot stand te brengen.

Kies in de eerste plaats voor natuurlijke oplossingen

    Vruchtbaarheidsproblemen horen op een natuurlijke manier benaderd te worden. Vruchtbaarheid is geen doel op zich, maar de gezondheid van de vrouw wel. Je hebt recht op een gezond lichaam en een goede kwaliteit van leven. Dat is een betere start voor zowel de moeder als de baby. Het is namelijk niet voor niets dat een eisprong uitblijft. Dat heeft een oorzaak. Als we de oorzaak aanpakken, dan kunnen hormonen zich normaliseren en kan de vruchtbaarheid van de vrouw zich herstellen.

D-Chiro-Inositol (DCI)

In de afgelopen jaren heeft het voedingssupplement DCI al veel vrouwen geholpen om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Dit komt omdat DCI één van de grootste verstoorders bij PCOS aan pakt: een te hoog niveau van insuline. Bij veel vrouwen met PCOS klachten is er een ongevoeligheid voor binnenkomende suikers opgetreden, waardoor het lichaam steeds maar te veel insuline blijft aanmaken omdat het signaal van suiker in het lichaam niet goed aan komt. Dit te hoge niveau van insuline zorgt voor een verhoging van de aanmaak van mannelijke hormone en sabotteerd de vruchtbaarheid van de vrouw in het algemeen.

Progesteron

Wanneer er langere tijd geen eisprong op treedt, is een een chronisch tekort aan progesteron in het lichaam aanwezig. Progesteron is essentieel om het eitje te kunnen laten nestelen en een zwangerschap niet alleen tot stand te brengen, maar ook te voltooien. Een tekort aan progesteron is een belangrijke reden voor (herhaaldelijke) miskramen bij PCOS. Het kan zijn dat de receptoren voor het hormoon progesteron niet meer goed functioneren door de lange afwezigheid van progesteron in het lichaam,  na het gebruik van de pil of blootstelling aan kunstmatige hormonen op een andere manier. Dit wordt ook wel progesteron resistentie genoemd, maar daar valt wel wat aan te doen! Met blootstelling van natuurlijk progesteron kun je de receptoren voor dit belangrijke hormoon weer wakker maken. Je kunt het gebruiken als een natuurlijke manier om je cyclus weer op gang te brengen c.q. een onttrekkingsbloeding op te wekken. Ook kun je natuurlijk progesteron in kuurvorm gebruiken ter voorbereiding van een gezonde zwangerschap. Het voordeel van natuurlijk progesteron is dat het volledig bio-identiek is en wanneer je dit via de huid in je bloed laat komen door bijvoorbeel natuurlijk progesteroncreme te gebruiken, kun je het hele vruchtbaarheidsmechanisme wat hiermee gepaard gaat weer aanzwengelen. 3 maanden gebruik van natuurlijk progesteron biedt een hele goede voorbereiding op een gezonde en natuurlijke zwangerschap. Natuurlijk, bio-identiek progesteron is ook via de arts verkrijgbaar in de vorm van een vaginale gel. Lees ook dit artikel over het gebruik van progesteron.

Oorzaken van onvruchtbaarheid identificeren

- Insuline resistentie
Zie ook: Hoe weet ik of ik last heb van insuline resistentie.
- Vitamine D3 tekort
- Vitamine B12 tekort
Zie ook: B12 en de link met PCOS klachten en vruchtbaarheid.
- Vastzittende Psoasspier in het bekkengebied
Zie ook: Breekt je menstruatie niet door? Dit helpt!
- Stress in het lichaam
Zie ook: Cannabidiol bij PCOS.

Afvallen bij PCOS en kinderwens?

Een gezond gewicht heeft een positieve invloed op de vruchtbaarheid. Het is vaak ook het eerstelijns advies van de arts. Maar afvallen kan bij een overproductie van het hormoon insuline heel moeilijk gaan. Dit komt omdat insuline de vetopslag stimuleert, vooral rond het buikgebied. Ook stimuleert dit hormoon je verlangen naar koolhydraten. Dit geeft vaak veel frustratie omdat je wel wilt, maar het afvallen niet lukt, wat voor dieet je ook volgt. Het advies om af te vallen bij een kinderwens is daarom niet altijd even makkelijk in de praktijk te brengen. Diëten brengen je suikermetabolisme vaak nog meer uit balans. De combinatie van DCI en de juiste voeding helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de niveaus van insuline te normaliseren. Dit laatste is heel erg belangrijk voor de gezondheid van moeder en kind en heeft een grote invloed op onze kansen om zwanger te worden. Kijk ook bij onze voedingspagina, om te lezen welke duurzame veranderingen in je eetpatroon helpen om je metabolisme en hormonen in balans te brengen. In het boek 'Het hormoonbalansdieet' kun je lezen welke voeding nu precies je hormonen verstoord en welke je hormoonbalans juist ondersteund. Zo hoef je geen honger te leiden omdat de juiste voeding en de juiste voedselcombinaties een hongergevoel voorkomt en je lichaam precies geeft wat het nodig heeft voor een stabiele hormoonbalans.