test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Insuline hormoon Supplementen

Kinderwens

Bij vruchtbaarheidsproblemen is het belangrijk dat we onze focus verschuiven van het opwekken van een eisprong, naar herstel van de gezondheid. Vruchtbaarheid is namelijk het gevolg van een gezond lichaam. En een gezond lichaam is belangrijk om gezond zwanger te worden en te blijven.

 

Veel PCOS-klachten, waaronder een uitblijvende eisprong, worden meestal veroorzaakt worden door insuline resistentie. Insuline resistentie houdt in dat de bloedsuikerspiegel uit balans is waardoor het lichaam overmatig veel insuline produceert. Daarom is het bij PCOS en een kinderwens van vitaal belang om allereerst de bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Meestal is dit al voldoende om de natuurlijke cyclus te herstellen.

Afvallen bij PCOS en kinderwens?

Een gezond gewicht heeft een positieve invloed op de vruchtbaarheid. Het is vaak ook het eerstelijns advies van de arts. Maar afvallen kan bij een overproductie van het hormoon insuline heel moeilijk gaan. Dit komt omdat insuline de vetopslag stimuleert, vooral rond het buikgebied. Ook stimuleert dit hormoon je verlangen naar koolhydraten. Dit geeft vaak veel frustratie omdat je wel wilt, maar het afvallen niet lukt, wat voor dieet je ook volgt. Het advies om af te vallen bij een kinderwens is daarom niet altijd even makkelijk in de praktijk te brengen. Diëten brengen je suikermetabolisme vaak nog meer uit balans. De combinatie van DCI en de juiste voeding helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de niveaus van insuline te normaliseren. Dit laatste is heel erg belangrijk voor de gezondheid van moeder en kind en heeft een grote invloed op onze kansen om zwanger te worden. Kijk ook bij onze voedingspagina, om te lezen welke duurzame veranderingen in je eetpatroon helpen om je metabolisme en hormonen in balans te brengen.

De werking van natuurlijke Supplementen

Tekorten in het lichaam kunnen een significante uitwerking hebben op de vruchtbaarheid. Veel voorkomende tekorten bij vrouwen met PCOS klachten zijn:

 • vitamine d3 tekorten
 • vitamine b complex
 • Lees hier over de onderzoeken die laten zien wat voor effecten d-chiro-inositol (DCI) kan uitoefenen op de vruchtbaarheid.  Download hier daarom de artsenfolder, zodat hij/zij weet waar je het over hebt.

Het gebruik van supplementen dient altijd te gebeuren in overleg met je behandelend arts.

  Kies in de eerste plaats voor natuurlijke oplossingen

  Vruchtbaarheidsproblemen horen op een natuurlijke manier benaderd te worden. Vruchtbaarheid is geen doel op zich, maar de gezondheid van de vrouw wel. Je hebt recht op een gezond lichaam en een goede kwaliteit van leven. Dat is een betere start voor zowel de moeder als de baby. Het is namelijk niet voor niets dat een eisprong uitblijft. Dat heeft een oorzaak. Als we de oorzaak aanpakken, dan kunnen hormonen zich normaliseren en kan de vruchtbaarheid van de vrouw zich herstellen.

  Progesteron

  Het kan zijn dat de receptoren voor het hormoon progesteron niet meer goed functioneren na het gebruik van de pil of door een onregelmatig eetpatroon. Ook kan het zijn dat er onvoldoende progesteron aanwezig is in het bloed. Er zijn verschillende manieren om progesteron toe te dienen. Voordat je hier een keuze in maakt, is het belangrijk om dit artikel over het gebruik van progesteron te lezen.