test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Nieuws

Leefstijl coaching wordt per 1 januari 2019 vergoed bij BMI >25

Leefstijlcoaching is per 1 januari 2019 opgenomen in de basisverzekering van de zorg in Nederland. De coaching mag een duur van 2 jaar hebben en een voorwaarde om hiervoor in aanmerking te komen is dat je BMI hoger dan 25 is. Het is een nieuwe ontwikkeling dat preventieve behandelingen opgenomen worden in de basisverzekering en dat biedt hoop voor een nieuwe trend. Het is een zeer goede stap in de goede richting.

Natural Cycles App officieel goedgekeurd als anti-conceptie

Het is officieel: De Natural Cycles App is officieel goedgekeurd als anti-concentpie middel in Europa. Het is nu een goedgekeurd medisch apparaat klasse IIb, bedoeld voor anti-conceptie gebruik. Deze methode op basis van temperatuur metingen in de ochtend is nu vergelijkbaar en even effectief als de pil, IUD (spiraal) en condooms.

Iris de Goede -> van PCOS klachten naar diëtist, orthomoleculair lifestyle coach en personal trainer

Een aantal jaren geleden lag Iris de Goede helemaal overhoop met haar PCOS klachten. Toen ze ontdekte hoe je hormoonbalans met voeding, beweging, supplementen en de juiste behandelingen kan verbeteren was ze niet meer te stoppen! Nu is ze een lichtbaken geworden voor veel vrouwen met PCOS klachten. Ze heeft haar eigen praktijk en staat stralend in het leven. Het is een plezier om in haar nabijheid te zijn. En wanneer je hulp nodig hebt kun je zo goed bij haar terecht, omdat ze precies weet hoe moeilijk het kan zijn om met PCOS klachten om te gaan. Lees hieronder haar introductie:

Lancering Hormoonfactorbrood bij Jumbo!

We zijn vandaag bij de lancering van het enige echte hormoonfactor brood geweest. Na jarenlang wachten is het moment eindelijk daar. In de Jumbo supermarkt ligt in de komende weken een volledig biologisch, glutenvrij, tarwevrij, gistvrij, melkvrij, suikervrij, notenvrij, zoetstofvrij en e-nummervrij brood! Goed voor je bloedsuikerspiegel, want gewoon brood uit de supermarkt of bij de bakker, ook speltvarianten, laten je bloedsuiker net zo snel pieken als gewone suikerklontjes. Tijd voor een goede broodvervanger die je niet zelf hoeft te bakken en nog heerlijk smaakt ook. We kunnen zelfs zeggen dat deze goed valt binnen het hele gezin.

​Iris: 'ik werd niet ongesteld en zat onder de acne. Ik bleek PCOS te hebben'

PCOS is een aandoening die bij 1 op de 8 vrouwen voorkomt, maar meer dan de helft van die vrouwen komt daar pas achter als ze zwanger proberen te worden. Dit is het verhaal van de 21-jarige Iris de Goede. Lees hier het volledige artikel

Arts over de gevaren van suiker

Suikers, zowel pure suikers als de snelle koolhydraten uit brood, werken hormonale klachten in de hand. Nu hier steeds meer bewijs voor komt in de gezondheidszorg, spreken ook artsen zich eindelijk uit over het misdadige aanbod aan giftige producten in onze supermarkten, scholen etc. Het is een gevaar voor onze gezondheid, al die snelle koolhydraten.

Vitamine D ook in de zomer?

*Wanneer het zomer is, betekent dit dat we kunnen stoppen met vitamine D3 supplementen? Experts op het gebied van vitamine D zeggen: "Blijf tussen de 1000 en 2000 IE (25 – 50 mcg) per dag slikken."*

Anti Conceptiepil wordt steeds minder vaak geslikt

Er is een daling te zien in het aantal vrouwen dat de anti-conceptipil slikt. Van 41 procent in 2003 naar 37 procent in 2013. Dit werd woensdag gemeld door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Nu is het natuurlijk nog interessanter om te zien wat de cijfers van 2014 straks zullen zijn, nu het gebruik van de Diane-pil zo in opspraak is gekomen dit jaar.

Onderzoek naar gifstoffen als oorzaak verstoorde insuline huishouding

Insuline resistentie kan uiteindelijk leiden tot Diabetes type II. Met wat aanpassingen in voeding en lifestyle kun je dit gelukkig wel voorkomen. Maar er is mogelijk nog een factor aanwezig.

Gedeeltelijke teruggaaf DCI bij de belastingdienst

Er is inmiddels een dame geweest die zo slim was om haar uitgaven voor D-Chiro-Inositol op te voeren bij de Belastingdienst bij haar jaarlijkse aangifte. Ze heeft hiervan ongeveer 40% terug gekregen. Dat is dus zeker de moeite waard. Waneer je wilt weten hoe je dit kunt doen, kun je altijd even met de belastingtelefoon bellen. Die kunnen al je vragen hierover beantwoorden. * Note van de site van de belastingdienst:* U mag alleen het deel van de uitgaven aftrekken dat uitkomt boven een bepaalde drempel. De hoogte van deze drempel hangt af van uw drempelinkomen. Uw drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3 zonder uw persoonsgebonden aftrek. De hoogte van het drempelbedrag is afhankelijk van uw situatie: U hebt niet het hele jaar een fiscale partner[http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/gezondheid/aftrek_ziektekosten/hoe_berekent_u_de_aftrek/drempelbedrag_berekenen/niet_het_hele_jaar_fiscale_partner] U hebt het hele jaar een fiscale partner[http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/gezondheid/aftrek_ziektekosten/hoe_berekent_u_de_aftrek/drempelbedrag_berekenen/het_hele_jaar_een_fiscale_partner]

Nieuw onderzoek naar de werking van DCI op de vruchtbaarheid van vrouwen met PCOS

De modulerende rol van D-Chiro-Inositol (DCI) op LH en Insuline afgifte in PCOS patiënten met overgewicht.

PCOS ervaring; Ontstoren Anti-Conceptie pil

Lezersbrief:

Na de Diane 35 pil, blijkt ook de Nuvaring schadelijk

In Nederland wordt het anticonceptiemiddel 'Nuvaring', 170 duizend keer per jaar voorgeschreven. Ook deze anti-conceptie methode is nu ernstig in opspraak geraakt.

Dappere vrouw met PCOS ervaring in de media met D-Chiro Inositol

Als Ilze ter Heide stopt met de pil, wordt ze niet meer ongesteld. Hoe kan dat? In haar zoektocht neemt ze geen genoegen met symptoombestrijding en durft ze haar ervaring met foto en al te delen op www.gezondnu.nl. Voor zichzelf, maar vooral voor andere vrouwen die hetzelfde doormaken. Klik hier om het volledige artikel te downloaden.

De stof BPA uit plastic draagt bij aan miskraam

*De stof bisfenol A (BPA) wordt gebruikt in plastic verpakkingen en kan zo in ons drinkwater en voedsel lekken. *

Broodbuik: schrap tarwe uit je dieet

* Schrap de tarwe uit je dieet, verlies overgewicht en word weer helemaal gezond. Dat zegt de Amerikaanse cardioloog William Davis in zijn boek Broodbuik. Iedere dag consumeren de meeste Nederlanders voedselproducten gemaakt van tarwe. Als gevolg daarvan krijgen veel van hen last van negatieve gezondheidseffecten zoals een instabiele bloedsuiker en overgewicht. *

Ontroerende PCOS - ervaring

Ik wil beginnen met ik voel me super!!!! Nu zul je wel denken huh? PCOS en ze voelt zich super hoe kan dat? Na het testen op diabetes, te snel of te langzaam werkende schildklier, tekort aan ijzer, magnesium enz. enz. heb ik dan eindelijk maar op advies van de huisarts in 2011 een afspraak gemaakt met mijn gynaecoloog omdat ik het helemaal niet meer zag zitten.

Zwangere Vrouwen in het 'moeders voor moeders' programma misleid door Nederlandse Farmaceut

* Zwangere vrouwen in Brazilië zijn jarenlang misleid door het 'Moeders voor Moeders'-programma. Dit gebeurde door het farmaceutische bedrijf MSD en zijn voorganger Organon in Nederland. *

Diane 35 hoort helemaal niet als anti-conceptiemiddel voorgeschreven te worden

Het gebruik van de Diane pil heeft tot heel wat opspraak geleid in de afgelopen maanden. Vandaag is de Diane-pil weer volop in het nieuws vanwege haar ernstige bijwerkingen. De dood van 18 vrouwen wordt in verband gebracht met het gebruik van deze anti-conceptie pil. Hoewel deze pil eigenlijk helemaal niet als anti-conceptie middel gebruikt hoort te worden, wordt deze in de regel toch vaak als zodanig voorgeschreven.

Wetenschap wil actie tegen hormoonverstoorders

Maar liefst 89 wetenschappers waarschuwen de Europese Commissie in een gemeenschappelijke verklaring voor de gevaren van endocriene disruptors, lichaamsvreemde stoffen die het hormonale evenwicht verstoren.

Bijwerkingen Dianepil: Dodenaantal stijgt

* In mei was er nog sprake van 18 doden, nu meld het documentaireprogramma Zembla dat er sprake is van minstens 27 doden. De makers baseren zich op gegevens van het bijwerkingencentrum Lareb. *

Hoe de bijwerkingen van de Nuvaring uit de statistieken verdwenen

In 2000 moest De FDA bepalen of het de NuvaRing, anticonceptiemiddel van medicijnfabrikant Organon uit het Brabantse Oss, zal toelaten op de Amerikaanse markt.

Waarom overgewicht niet jouw schuld is. Geweldige E-book tip!

Veel vrouwen met PCOS hebben te maken met overgewicht. Wanneer je erachter komt dat het niet aan jou persoonlijk ligt, maar aan je hormoonbalans, gaat er een wereld voor je open. Want laten we eerlijk zijn, wanneer je van een arts te horen krijgt dat je moet afvallen, dan is dat nogal makkelijk gezegd. Ga er maar eens aan staan. En heb je alle kennis wel in huis om te begrijpen wat nu precies dat overgewicht veroorzaakt? Er is een geweldig E-book geschreven door de Energieke vrouwenacedemie. Gericht op vrouwen boven de 40+, maar de kennis is niet aan leeftijd gebonden hoor. Weer zo'n liefdevolle steun erbij op weg naar jouw persoonlijke gezondheid. Veel geluk op jouw weg, wees zacht voor jezelf. Dat heeft je lichaam nodig in deze harde maatschappij.