test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Anti Conceptiepil wordt steeds minder vaak geslikt

Er is een daling te zien in het aantal vrouwen dat de anti-conceptipil slikt. Van 41 procent in 2003 naar 37 procent in 2013. Dit werd woensdag gemeld door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Nu is het natuurlijk nog interessanter om te zien wat de cijfers van 2014 straks zullen zijn, nu het gebruik van de Diane-pil zo in opspraak is gekomen dit jaar.

Wel was er in dezelfde periode een stijging te zien in het gebruik van het spiraaltje als anti-conceptie in dezelfde periode. Van 4 naar 12 procent.
Als motivatie van de vrouw voor het kiezen van een hormoonhoudend spiraaltje wordt vaak gemeld dat gedacht wordt dat hier minder hormonen in zitten. Maar ook bij het gebruik van het Mirena spiraaltje worden bijwerkingen gemeld zoals depressies. Op deze pagina van TrosRadar staat bijvoorbeeld een verwijzing naar een forum over de bijwerkingen van het Mirena spiraaltje. En op deze pagina staat een opsomming van de bijwerkingen die voorkomen bij het gebruik van deze anti-conceptievorm. Ook staat hierin vermeld dat het gebruik van deze anti-conceptie de bloedsuikerspiegel kan verstoren.

Hormoonvrije anticonceptie is op dit moment in de volgende vormen aanwezig:
- Koperhoudend Spiraaltje
- Condoom (liefst met een neutraal glijmiddel en zonder rubberhulpstoffen info: Condomerie)
- Ladycomp, een cycluscomputer die je vruchtbare dagen aangeeft (even betrouwbaar als de pil, maar je dient wel een min of meer regelmatige cyclus te hebben, anders krijg je veel "rode" dagen.

Zie ook:
Diane35 hoort helemaal niet als anti-conceptiemiddel voorgeschreven te worden.
Na de Diane 35 blijkt ook de Nuvaring schadelijk
PCOS en de Diane35

Bron: Nu.nl,

 

Vorige