test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Bijwerkingen Dianepil: Dodenaantal stijgt

In mei was er nog sprake van 18 doden, nu meld het documentaireprogramma Zembla dat er sprake is van minstens 27 doden. De makers baseren zich op gegevens van het bijwerkingencentrum Lareb.

De omstreden Diane 35 pil kwam in 1987 op de markt. De pil wordt voorgeschreven tegen acne, overbeharing en ook als anti-conceptie pil. Dit laatste was eigenlijk nooit de bedoeling, aangezien het aanbevolen werd om deze pil slechts in kuurvorm te gebruiken gedurende een periode van 3 maanden. Toch schreven veel artsen de pil als langdurig anticonceptiemiddel voor.

Lareb zegt dat er te weinig melding wordt gemaakt van bijwerkingen, door zowel zorgverleners als patiënten. Het wordt nu door het Nederlands Huisartsen Genootschap geadviseerd dat artsen vaker klachten doorgeven. Hoewel het feit dat er onvoldoende door artsen wordt gemeld, ook opgevat kan worden als een "in gebreke zijn" van de arts. De arts heeft namelijk een eed afgelegd waarin deze zweert dat hij/zij de patiënt goed zal inlichten en de geneeskunde zal helpen bevorderen, waarbij het belang van de patiënt voorop staat.

 

bron: Volkskrant
gerelateerd: De Dianepil hoort helemaal niet als anti-conceptiemiddel voorgeschreven te worden, PCOS en de Diane-35 pil

Vorige