test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Broodbuik: schrap tarwe uit je dieet

Schrap de tarwe uit je dieet, verlies overgewicht en word weer helemaal gezond. Dat zegt de Amerikaanse cardioloog William Davis in zijn boek Broodbuik. Iedere dag consumeren de meeste Nederlanders voedselproducten gemaakt van tarwe. Als gevolg daarvan krijgen veel van hen last van negatieve gezondheidseffecten zoals een instabiele bloedsuiker en overgewicht.


Het overtollige vet heeft volgens hem niets te maken met luiheid, te veel boter of gulzigheid, maar is te wijten aan al het brood dat we eten. Tweeduizend van zijn patiënten werden weer gezond nadat ze tarwe hadden uitgebannen.

Davis concludeert dat tarwe een belangrijke veroorzaker is van de wereldwijde obesitasepidemie. De variëteit tarwe die sinds de jaren vijftig bijna overal in Europa en de Verenigde Staten wordt geconsumeerd bevat een onnatuurlijke overmaat aan gluten en een moeilijk verteerbaar tarwe-eiwit.

Dit zorgt ervoor dat het tarwedeeg erg plakkerig is en daardoor met gist of bakpoeder extra luchtig kan worden opgeblazen. Deze lucratieve tarwesoorten zijn door allerlei kruisingen en veredelingsmethoden verkregen uit oorspronkelijke graansoorten en hebben de tarwemarkt overgenomen. In natuurwinkels zijn vaak wel andere varianten te koop, waaronder bijvoorbeeld spelt.

Fytinezuur

Het Voorlichtingsbureau Brood noemt het boek van Davis ‘wetenschappelijk slecht onderbouwd’. Toch zag hij in zijn eigen praktijk duizenden mensen voorbijkomen die minder klachten kregen of zelfs klachtenvrij werden van de meest uiteenlopende kwalen en aandoeningen, door de tarwe uit hun dieet te schrappen.

Stel je eet om acht uur een kom ontbijtgranen of een paar boterhammen als ontbijt. Op je werk of op school heb je om half elf zo’n honger dat tien minuten later je lunch verdwenen is. En om half één heb je weer honger.

Volkorenbrood bevat een hoog gehalte aan fytinezuur, waardoor je lichaam niet goed in staat is om zink en mineralen op te nemen.

Als we minder tarwe eten vallen we niet alleen af, maar verdwijnen ook allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en type 2 diabetes terugdringen, besluit Davis.

Zie ook: BLOG broodvervangers

Vorige