test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Diane 35 hoort helemaal niet als anti-conceptiemiddel voorgeschreven te worden

Het gebruik van de Diane pil heeft tot heel wat opspraak geleid in de afgelopen maanden. Vandaag is de Diane-pil weer volop in het nieuws vanwege haar ernstige bijwerkingen. De dood van 18 vrouwen wordt in verband gebracht met het gebruik van deze anti-conceptie pil. Hoewel deze pil eigenlijk helemaal niet als anti-conceptie middel gebruikt hoort te worden, wordt deze in de regel toch vaak als zodanig voorgeschreven.


Zoals de woordvoerder van het College Ter Beoordeling van Geneesmiddelen op 4 maart jongstleden verklaarde in het blad trouw: "Ook al is het hier formeel geen middel voor anticonceptie, wij denken dat het wel vaak zo wordt gebruikt. Die 160 duizend gebruiksters: zoveel vrouwen met ernstige acne zijn er helemaal niet."

Door de pil als anti-conceptie middel voor te schrijven wordt eigenlijk de artseneed geschonden. "k zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten.”

Wilna Wind van de Patiëntenfederatie NPCF wil wel dat de pil van de markt wordt gehaald. Het CBG vindt het van de markt halen van de pil een te ingrijpende beslissing.

Bronnen: NRC.nl, Trouw.nl, EditieNL, Volkskrant.nl, NOS.nl

Zie ook: PCOS & de Diane pil

Disclaimer

 

Vorige