test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Leefstijl coaching wordt per 1 januari 2019 vergoed bij BMI >25

Leefstijlcoaching is per 1 januari 2019 opgenomen in de basisverzekering van de zorg in Nederland. De coaching mag een duur van 2 jaar hebben en een voorwaarde om hiervoor in aanmerking te komen is dat je BMI hoger dan 25 is. Het is een nieuwe ontwikkeling dat preventieve behandelingen opgenomen worden in de basisverzekering en dat biedt hoop voor een nieuwe trend. Het is een zeer goede stap in de goede richting.

Nadeel is dat vrouwen met een BMI beneden de 25 buiten de boot vallen. Veel vrouwen met PCOS klachten die een BMI beneden de 25 hebben kunnen vaak ook wel wat coaching  gebruiken om veranderingen aan te brengen die hun gezondheid en welzijn ten goede komen. Veranderingen aanbrengen in je manier van leven is immers geen gemakkelijke zaak. Vooral wanneer het gaat om het aanpakken van gezondheidsbelemmerende en hormoonverstorende factoren zoals stress, de overmaat van koolhydraten in onze voeding en het vele stil zitten waar de mens niet voor gemaakt is en bij vrouwen PCOS klachten kunnen veroorzaken of verergeren.

Veel klachten die bij PCOS voorkomen kunnen beïnvloed worden door aanpassingen te maken in de levensstijl, maar omdat er bij deze doelgroep vaak sprake is van insuline resistentie, kan dit nogal moeilijk zijn om door te voeren. Wanneer je er alleen voor staat en je lichaam continue vraagt om suikers en er veel vermoeidheid en emotionele schommeling aanwezig is in het lichaam door een verstoorde hormoonbalans dan kan een leefstijl programma een prettige houvast bieden.

Wanneer je behoefte hebt aan een leefstijl coach, kun je aan je huisarts een doorverwijzing vragen. En wanneer je op hormonaal vlak specialistische begeleiding wilt die niet via het reguliere circuit beschikbaar is, kun je altijd nog terecht bij een trainer hormoonfactor bij jou in de buurt, Fit met Iris of bij DDiëtist.

Bronnen:
RTLNieuws
Nationale Zorggids
Margriet

 

Vorige