test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Na de Diane 35 pil, blijkt ook de Nuvaring schadelijk

In Nederland wordt het anticonceptiemiddel 'Nuvaring', 170 duizend keer per jaar voorgeschreven. Ook deze anti-conceptie methode is nu ernstig in opspraak geraakt.

In Amerika hebben al ruim 2000 gebruiksters en nabestaanden een schadeclaim ingediend bij de Nederlandse fabrikant. In ons land hebben 31 mensen melding gemaakt van trombose, herseninfarcten en embolieën na het gebruik van de ring.

MSD in Nederland verwerpt de kritiek. Medisch directeur Caroline Doornebos zegt dat het bedrijf achter de Nuvaring blijft staan. "Uit studies is gebleken dat er geen verschil is in het tromboserisico met andere conceptiemiddelen."

Om hoeveel sterfgevallen het in totaal gaat, is onbekend. Advocaat Paul Rheingold in New York, staat vierhonderd cliënten bij in een groepsclaim.

Eerder dit jaar was de Diane-pil al in opspraak. Door bijwerkingen van de Diane-35-pil zouden in Nederland 35 vrouwen mogelijk zijn overleden.

bronnen: rtlnieuws, nos.nl, nrc.nl, nu.nl

Gerelateerd: PCOS en de 35 Diane pil, Diane 35 hoort helemaal niet als anti-conceptiemiddel voorgeschreven te worden

 

 

Vorige