test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Onderzoek naar gifstoffen als oorzaak verstoorde insuline huishouding

Insuline resistentie kan uiteindelijk leiden tot Diabetes type II. Met wat aanpassingen in voeding en lifestyle kun je dit gelukkig wel voorkomen. Maar er is mogelijk nog een factor aanwezig.

Er is een onderzoek gedaan in Groningen die aantoont dat naast een ongezonde leefstijl er De langdurige blootstelling aan hormoonverstorende stoffen mogelijk insuline problemen zoals Diabetes in de hand werkt. Er is inmiddels een officiële term voor dit type gifstoffen in onze voeding, huidverzorging en milieu; 'Endocrine Disruptors'.

"Er zijn steeds meer aanwijzingen dat milieuverontreinigende stoffen, zoals pesticiden en stoffen in plastic consumentenartikelen, op lange termijn veranderingen in de stofwisseling kunnen veroorzaken. Jana van Vliet-Ostaptchouk van de afdeling endocrinologie van het UMCG gaat de onderliggende mechanismen bij het ontstaan van diabetes proberen bloot te leggen."

Er komen steeds meer onderzoeken die zorgwekkend zijn over de impact van hormoonverstorende stoffen. Bij cyclusstoornissen en (voorbereiding op) zwangerschap is het dan ook extra aan te raden om deze te vermijden.
Lees ook:
De stof BPA uit plastic draagt bij aan miskraam
Vermijd plastic verpakkingen bij PCOS

Bron: Dagblad van het Noorden

 

Vorige