test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

PCOS ervaring; Ontstoren Anti-Conceptie pil

Lezersbrief:

Mijn ervaring met het ontstoren van de pil Microgynon 20. Van 2008 tot en met okt. 2011 heb ik de Microgynon 20 geslikt. Omdat ik me niet prettig voelde bij het nemen van de pil ben ik gestopt. Het duurde vier maanden tot ik weer menstrueerde.

Dus in februari 2012 ben ik met de Nuvaring begonnen. Mijn hele leven heb ik al klachten en last van vaginale candida, de Nuvaring versterkte dit alleen maar. Daarom ben ik in juli dan ook met de Nuvaring gestopt.

Naast dat ik extra last van de candida kreeg, was ik erg nieuwsgierig hoe mijn lichaam zou reageren zonder enige anticonceptie middelen.

Na 50 dagen had ik mijn eerste menstruatie die 1 dag duurde.
Vervolgens heb ik mijn menstruatiecyclus bijgehouden na het verwijderen van de Nuvaring:
- 50 dagen
- 35 dagen
- 42 dagen
- 39 dagen
- 39 dagen
- 89 dagen
- 37 dagen
- 58 dagen

Een enorme onregelmatige cyclus maakte mij onzeker en ik wilde graag weten waarom mijn lichaam
geen regelmatig ritme kon vinden. Genoeg reden om onderzoek te laten doen in het ziekenhuis. Ik heb bloed laten prikken en heb een
inwendige echo laten doen.

De uitslag was PCOS. Polycysteus Ovarium Syndroom. Na deze uitslag ben ik samen met mijn Klassiek Homeopaat in Bennebroek, op zoek gegaan naar de oorzaken van PCOS. Ze stelde voor om een ontstoringskuur te doen voor De Pil die ik vier jaar lang geslikt had.
Tijdens de ontstoring werd ik weer ongesteld en sindsdien is er een regelmatig ritme.

Inmiddels ben ik al vijf keer ongesteld geworden met ongeveer 37 dagen ertussen. Het blijkt dat mijn natuurlijke menstruatiecyclus een lange is. Maar zolang deze cyclus regelmatig is geeft mij dat veel rust en zekerheid om in de toekomst hopelijk onbezorgd zwanger te kunnen raken.

Fijn dat mijn cyclus weer terug is met een zeer éénvoudige methode. Ik kan het iedere vrouw, die last heeft van PCOS aanraden om een bezoek te brengen aan een Klassiek Homeopaat, die ervaring heeft met ontstoren.”
Lisa ( 25 jaar)

(Klassiek Homeopaat in Bennebroek: www.wilmeijerkal.com)

Zie ook: Natuurlijke regulatie van je cyclus met Natuurlijk Progesteroncrème

 

Vorige