test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Vitamine D ook in de zomer?

Wanneer het zomer is, betekent dit dat we kunnen stoppen met vitamine D3 supplementen? Experts op het gebied van vitamine D zeggen: "Blijf tussen de 1000 en 2000 IE (25 – 50 mcg) per dag slikken."

De Gezondheidsraad adviseert een aanvulling van minimaal 400 IE per dag. Het voedingscentrum ook, want deze gaat af op de informatie van de landelijke gezondheidsraad. Deze cijfers zijn alleen niet optimaal voor je gezondheid.

Dr. William Grant is één van de wetenschappers die het meest heeft gepubliceerd over vitamine D. Hij adviseert een dagelijkse dosering van 2000 IE, in alle jaargetijden. Hij doet dit n.a.v. een studie onder de Engelse bevolking. In deze studie werd de vitamine D-concentratie bepaald bij een groep van 7437 mensen met een blanke huidskleur. Hieruit bleek dat maar liefst 90% van de Britten gedurende de winter en lente een vitamine D-tekort had (lager dan 75 nmol/L). Ook had 60% van de onderzochten gedurende het gehele jaar een onvoldoende vitamine D-spiegel. In de studie werd rekening gehouden met de huidskleur, het geslacht, vitamine D-suppletie en blootstelling aan zonlicht. Nederland bevindt zich op eenzelfde breedtegraad (52 graden) en daarom kunnen we in ons land een vergelijkbaar resultaat verwachten.

Er wordt gedacht dat in de zomer we genoeg vitamine D tot ons krijgen door blootstelling aan de zon. Maar dan dien je wel elke dag tussen 11 en 3 uur jezelf bloot te stellen aan de zon, zonder bewolking / bij heldere hemel.  Je kunt zelf nagaan of je voldoende zonlicht kunt krijgen iedere dag. Ga naar de website van het RIVM met daarin een grafiek van de zonkracht van elke dag: http://goo.gl/Ri1M0. Hier kun je zien of de zonkracht minimaal 3 is, want dat is minimaal nodig om de productie van vitamine D in de huid te laten plaatsvinden.

Nadat in de voedingsmiddelensector, 35 jaar lang, vitamine D3 verkocht werd met behulp van benzeen-bevattende oplosmiddelen, is er eindelijk een pure en natuurlijke vitamine D3 bron beschikbaar, geproduceerd zonder giftige oplosmiddelen. Een 100% biologisch, gifvrij en hoogwaardig vitamine D supplement vind je in hier .

Gert Schuitemaker via www.dehormoonfactor.nl
http://www.schuitemaker.nl/

 

Vorige