test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Wetenschap wil actie tegen hormoonverstoorders

Maar liefst 89 wetenschappers waarschuwen de Europese Commissie in een gemeenschappelijke verklaring voor de gevaren van endocriene disruptors, lichaamsvreemde stoffen die het hormonale evenwicht verstoren.


Deze hormoonverstorende stoffen worden veel in de landbouw en consumentenproducten gebruikt. Uit onderzoek is gebleken dat de chemische stoffen die veel worden gebruikt in duizenden consumentenproducten, zoals pesticiden, plastics en huidverzorgingsproducten, het hormonale systeem beïnvloeden.

Strengere wetgeving

De menselijke blootstelling aan die stoffen leidt volgens de wetenschappers tot een toename van een aantal ernstige aandoeningen, waaronder en schildklieraandoeningen en vruchtbaarheidsproblemen zoals PCOS. Onderzoeken laten zelfs zien dat het drinken van water uit plastic flesjes PCOS klachten verergert door de stof Biphenol A (BPA) die hier in zit.

In de zogeheten Berlaymontverklaring schrijven de wetenschappers dat deze aandoeningen niet alleen zijn te verklaren door levensstijl of genetische factoren. De ziektes worden in verband gebracht met het toenemende gebruik van endocriene disruptors. De wetenschappers pleiten voor een strengere wetgeving.

Van onder meer de volgende stoffen is bekend dat ze endocriene disruptors zijn:

  • Pesticiden zoals DDT, chlordaan, mirex, linuron, maneb, lindaan, atrazine, ziram, diuron en malathion
  • Ftalaten zoals dibutylftalaat (DBP) of diisononylftalaat (DINP), gebruikt als weekmakers in plastic
  • Een aantal PCB’s
  • Gebromeerde vlamvertragers, waaronder polygebromeerde difenylethers
  • Tributyltinverbindingen
  • Polygechloreerde dibenzo-p-dioxinen (PCDD’s) en dibenzofuranen (PCDF’s)
  • Industriële chemicaliën als bisfenol A, styreen, hexachloorbenzeen, perchloorethyleen en nonylfenol


Bron: IPSnews.be

 

Vorige