test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Zwangere Vrouwen in het 'moeders voor moeders' programma misleid door Nederlandse Farmaceut

Zwangere vrouwen in Brazilië zijn jarenlang misleid door het 'Moeders voor Moeders'-programma. Dit gebeurde door het farmaceutische bedrijf MSD en zijn voorganger Organon in Nederland.


Nederlandse vrouwen dreigden in 1985 al niet meer aan de campagne mee te werken, wanneer die niet exclusief op de productie van humane geneesmiddelen zou zijn gericht. 

De vrouwen werd verteld dat uit de hormonen in hun urine een geneesmiddel werd gemaakt voor vrouwen met zwangerschapsproblemen. Organon en MSD gebruikten de stof voor de productie van een middel om zeugen in de varkensindustrie sneller biggen te laten produceren.

Strafbaar feit

De fabrikant geeft eerlijk toe dat de Braziliaanse vrouwen niet over het juiste gebruik van de ingezamelde HCG-hormonen zijn ingelicht. 'Het klopt dat de donateurs destijds niet op de hoogte zijn gesteld', zegt de MSD-woordvoerder.

Bron: De volkskrant

 

Vorige