test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Oorzaken E-Book

Onderzoeken

Onderzoek naar PCOS, insulineresistentie en D-chiro inositol

Voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschappelijke informatie over PCOS, hebben we hier een selectie gemaakt. Hieronder vind je relevante onderzoeken naar een verbetering van de gezondheid op natuurlijke wijze. De links verwijzen naar de samenvatting of volledige tekst van het artikel. Mocht je iets specifieks willen weten, neem dan gerust contact met ons op. 

"MODULATORY ROLE OF D-CHIRO-INOSITOL (DCI) ON LH AND INSULIN SECRETION IN OBESE PCOS PATIENTS."

Gynecological Endocrinology, The official Journal of the international society of Gynaecological Endocrinology (2014 Mar 7)
Na de behandeling met DCI verbeterden verschillende hormonale parameters; luteïniserend hormoon (LH), follikelstimulerend hormoon (FSH), androsteendion en insuline. Glucose tolerantie tests toonden een significante verbetering aan in de insuline gevoeligheid als ook de LH reactie op de toediening van gonadotropin-releasing hormone (GnRH) (10 µg, in bolus). Ook verbeterde het BMI van de patiënt zónder dat er aanpassingen in voeding of lifestyle werden gedaan. Conclusie: De toediening van DCI is effectief in het herstellen van een betere insuline gevoeligheid en een verbeterd hormonaal patroon in hyperglycemische PCOS patiënten met overgewicht. In het bijzonder bij PCOS patiënten waarbij diabetes in de familie voor komt.
Lees hier het artikel (engels)

"OVULATORY AND METABOLIC EFFECTS OF D - CHIRO -INOSITOL IN THE POLYCYSTIC OVARY SYNDROME"

Department of Medicine, Medical College of Virginia, Virginia,Commonwealth University, Richmond, Virginia, USA.
Conclusie: DCI verbeterde de werking van insuline in vrouwen met PCOS, waardoor de ovulatoire functie verbeterde (vaker en regelmatiger ovuleren). Ookverminderde het niveau van serum androgenen (manelijke hormonen), de bloeddruk en plasma triglyceriden (bepaalde vetten in het bloed).
Lees hier het artikel

"EFFECTS OF D-CHIRO-INOSITOL IN LEAN WOMEN WITH THE POLYCYSTIC OVARY SYNDROME"

Department of Medicine, Medical College of Virginia, Virginia,Commonwealth University, Richmond, Virginia, USA.
Conclusie: In vrouwen met PCOS met een normale BMI, verminderde het gebruik van DCI vrij circulerende insuline niveaus, serum androgenen (mannelijke hormonen) en verminderde het een aantal risicofactoren voor metabool syndroom (vermindering van verhoogde bloeddruk en verhoogde aanwezigheid van vetten in het bloed).
 Lees hier het artikel

 "ALTERED D-CHIRO-INOSITOL URINARY CLEARANCE IN WOMEN WITH POLYCYSTIC OVARY SYNDROME"

Department of Obstetrics and Gynecology, Monteluce Hospital, University of Perugia, Italy.
Conclusie: Vrouwen met PCOS hebben verlaagde niveaus van DCI in het lichaam en een verhoogde uitscheiding van DCI via de urine. Waarschijnlijk zorgt de verhoogde uitscheiding van DCI voor een tekort aan deze stof waardoor het lichaam niet goed meer kan reageren op binnenkomende suikers.
Lees hier het artikel

"UNCOUPLING BETWEEN INSULIN AND RELEASE OF A D-CHIRO-INOSITOL CONTAINING INOSITOLPHOSPHOGLYCAN MEDIATOR OF INSULIN ACTION IN OBESE WOMEN WITH POLYCYSTIC OVARY SYNDROME." 

 Department of Medicine, Division of Endocrinology, Université de Sherbrooke, Sherbrooke, Quebec, Canada.

Conclusie: Vrouwen met PCOS kunnen niet goed reageren op insuline. Normaal gesproken komt er DCI-IPG vrij als cellen aan insuline worden blootgesteld maar in vrouwen met PCOS gebeurt dit niet.
Lees hier het artikel


"DEGREE OF HYPERINSULINEMIEA, INDEPENDANT OF ANDROGEN LEVELS, IS AN IMPORTANT DETERMINANT OF THE SEVERITY OF HIRSUTISM IN PCOS"

Department of Obstetrics and Gynecology Medicine, David Geffen School of Medicine, University of California; and department of Obstetrics, Gynecology, Cedars Sinai Medical Center, Los Angeles, California.
Conclusie: Hyperinsuliniemie (verhoging van de insulinespiegels) speelt een belangrijke factor in de mate waarin hirsutisme voorkomt. Dit onafhankelijk van de androgeen niveaus Insuline lijkt een direct effect te hebben op de heftigheid waarin hirsutisme tot uiting komt en heeft ook invloed op totale testosteron niveaus van de vrouw.
Lees hier het artikel