test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Insuline hormoon Supplementen

Oorzaken

PCOS klachten ontstaan, verergeren en/of verminderen onder invloed van verschillende factoren:

Wanneer je PCOS klachten wilt aanpakken, dan is het in de meeste gevallen het meest effectief om insuline resistentie te identificeren en aan te pakken. De overmatige productie van het hormoon insuline zorgt in de meeste gevallen van PCOS klachten:
- Overmatige productie van mannelijke hormonen (overbeharing, haaruitval, acne_
- Opslaan van vet i.p.v. het te verbranden (overgewicht met name op het onderbuikgebied)
- stemmingswisselingen en neerslachtigheid
- Een gebrek aan energie.

Hoe weet je of je last hebt van insuline resistentie?

Een continue verlangen naar eten, veel zin in zoetigheid, grote koolhydraatbehoefte bij de maaltijd, gebrek aan energie en een sterke reactie van het lichaam op koolhydraatinname zijn sterke indicatoren van insuline resistentie, helemaal wanneer dit gepaard gaat met vetafzetting in het onderbuikgebied. Wil je laten testen via een laboratorium onderzoek of er feitelijk sprake is van insuline resistentie, lees dan deze pagina eerst. De ene test is de andere namelijk niet en alleen een glucose test op een nuchtere maag geeft onvoldoende uitsluitsel om te bepalen of er sprake is van een instabiele bloedsuikerspiegel zoals insuline resistentie.

Hoe kun je insuline resistentie te lijf gaan?

Voeding

Ten eerste is het heel erg belangrijk om je voedingspatroon instellen op duurzame vormen van brandstof en alle vormen van snelle suikers te vermijden. Meer informatie over geschikte voeding bij PCOS kun je lezen op de voedingspagina.

Het voedingssupplement D-Chiro-Inositol (DCI)

D-Chiro-Inositol, ook wel DCI genoemd, is een insuline signaalstof die het lichaam normaal gesproken zelf voldoende aanmaakt. DCI is een zeer effectief middel om de neerwaartse spiraal van insuline resistentie te doorbreken. Wanneer het lichaam zelf onvoldoende DCI aanmaakt uit gewone inositol of wanneer het lichaam via de urine te veel DCI uitscheidt, dan kan het lichaam niet meer goed herkennen wanneer er suikers het bloed binnen komen en gaat het lichaam overmatig veel insuline aanmaken wat vervelende en aanhoudende hongergevoelens veroorzaakt. Wanneer DCI op een natuurlijke manier aangevuld wordt kan het lichaam binnenkomende suikers weer herkennen en komt het insuline niveau weer tot rust. Dit heeft in vele gevallen en terugkeer van de eisprong tot gevolg en een vermindering van klachten zoals overgewicht, acne, energiegebrek en stemmingswisselingen. Klachten die met overbeharing of haaruitval te maken hebben reageren ook, echter kunnen deze wat langer de tijd nodig hebben en zijn er vaak ook andere middelen en maatregels nodig om deze klachten in zijn geheel en effectief te verminderen.

Eiwitiname opschroeven

Ten tweede is het enorm belangrijk voor een stabiele bloedsuikerspiegel om je ontbijt in te stellen op een goed functionerend glucosemetabolisme. Dit doe je door je ontbijt het volgende te laten inhouden:
- 20 gram proteïnepoeder
- Goede bron van plantaardige melk zonder zoetstof (geen soja)
- Bessoorten (al dan niet bevroren)
Maak een lekkere shake op basis van proteïne van goede kwaliteit, dit is essentieel voor de werking en opneembaarheid van de aminozuren. Sun Warrior is een goed merk hiervoor en heeft een zeer veilig en goed onderzocht productieproces met zuivere grondstoffen zodat je zeker weet dat je geen hormoonverstorende stoffen binnen krijgt.
Wanneer je ontbijt volgens deze inhoud en vrij blijft van koolhydraten in de eerste 3 uren na ontwaken, zal je lichaam omschakelen naar een energievoorziening gebaseerd op duurzame brandstof en vet weer gaan verbranden in plaats van opslaan. Je wordt dan in plaats van een ongezonde suikerverbrander een gezonde vetverbrander. Niet alleen goed voor je BMI, maar je biedt je lichaam hiermee de perfecte basis voor een stabiele hormoonbalans. Bovendien zorgen alle aminozuren in dit ontbijt ervoor dat de aanmaak van hormonen veel natuurlijker en gezonder kan verlopen, je gemoedrust vaart er zeer wel bij.