test

Natuurlijk Effectief

Een stabiele bloedsuikerspiegel is dé basis voor een gezonde, vrouwelijke hormoonbalans!

Pak je problemen bij de oorzaak aan. Kies voor informatie die wetenschappelijk onderzocht is en ga voor resultaten waarbij het vrouwelijk evenwicht gerespecteerd blijft.

Insuline hormoon Supplementen

Veelgestelde vragen

 1. Is DCI Veilig?

  DCI is een veilig en natuurlijk voedingssupplement. Net als andere metabolieten, vitamines en mineralen, is het veilig zolang de aanbevolen dosering wordt aangehouden. DCI is wateroplosbaar, wat inhoudt dat overschotten via de urine weer worden uitgescheiden. 
 2. Kan ik DCI ook uit mijn voeding halen?

  DCI komt alleen in zeer kleine hoeveelheden voor in voeding. De hoogste concentratie is te vinden in boekweit farinetta (hulsels van boekweit). Dit is echter moeilijk verkrijgbaar en nog lastiger om in te nemen aangezien je hier minstens 100 gram per dag van moet innemen.
 3. Wanneer zie ik resultaat bij het gebruik van DCI?

  Om het volledige effect van DCI te laten inwerken heb je minimaal 6-8 weken de tijd nodig. Hier zijn ook de onderzoeksresultaten op gebaseerd. Sommige klachten zoals eetbuien, stemmingswisselingen reageren echter vaak al binnen enkele dagen. Klachten met betrekking tot ontstekingen op de huid (acne), meestal binnen 2 weken. Terugkeer van de cyclus is meestal binnen 6-8 weken. Klachten die te maken hebben met de haargroeicyclus hebben meestal wat langer de tijd nodig, omdat de haargroei zich in langere groeifasen bevindt.
 4. Is er een verschil tussen gewone Inositol en D-Chiro Inositol?

  Inositol is een verzamel naam voor een aantal stofjes die veel op elkaar
  lijken maar op een aantal punten van elkaar verschillen. Er zijn 9
  verschillende vormen van Inositol bekend.

  Op http://en.wikipedia.org/wiki/Inositol kun je de structuur van de
  verschillende vormen zien. Vaak wordt de naam ‘Inositol’ gebruikt voor
  ‘myo-inositol’ en dit is waarschijnlijk de stof die jij bedoelt.
  Gewone Inositol (vaak Myo Inositol)is anders dan D-Chiro Inositol en het is juist dit exacte stofje dat een belangrijke rol speelt in de regulatie van insuline. DCI zit nauwelijks in onze voeding (myo-inositol wel). Ons lichaam is erop ingesteld om myo-inositol om te zetten in DCI. Je zou dus een zeer grote hoeveelheid Myo-Inositol kunnen nemen, om uiteindelijk de gewenste hoeveelheid D-chiro Inositol in je bloed te krijgen. Er zijn ook positieve resultaten gehaald met onderzoeken naar myo inositol, maar de percentages zijn wel minder dan met DCI. Je zou dit kunnen verklaren doordat wellicht het omzet mechanisme van Myo Inositol naar D-Chiro Inositol niet optimaal werkt bij iedere vrouw met PCOS. DCI is dus de uiteindelijke werkzame stof waar het om gaat om de insuline in het lichaam te reguleren.


 5. Helpt DCI net zo goed tegen PCOS-klachten als de anticonceptiepil?

  Zowel de pil als DCI zorgen voor een vermindering van de symptomen van PCOS. DCI werkt echter op de oorzaak van de onbalans van het lichaam i.p.v. de symptomen te onderdrukken. Hierdoor kan het lichaam op natuurlijke wijze en haar eigen tempo de balans verbeteren.
  vanuit natuurgeneeskundig oogpunt is de anti-conceptie pil niet aan te raden om in te zetten bij verstoringen van de hormonale balans. De oorzaak van het probleem blijft namelijk onaangepakt. De oorzaak van PCOS-klachten ligt vaak bij een verstoring van het suikermetabolisme. Bovendien geeft de pil bijwerkingen door de chemische/lichaamsvreemde stoffen die hier in verwerkt zitten. 

 6. Kan ik DCI gebruiken naast de Anticonceptie pil?

  De anticonceptie pil heeft geen effect op de werking van DCI en visa versa. Met gelijktijdig pilgebruik is het echter moeilijker om te evalueren of DCI het gewenste effect heeft. Dit omdat de pil veel symptomen van PCOS onderdrukt. Stoppen met de anti-conceptie pil dient altijd in overleg te gebeuren met een arts.

 7. Kan DCI tegelijkertijd met clomid gebruikt worden?

  Het medicament clomifeen citraat (merknamen: Clomid, Clomifert, Serophene, Milophene) wordt gebruikt om een eisprong op te wekken. Het is vaak de eerste stap in vruchtbaarheidsbehandelingen. D-Chiro Inositol kan tegelijkertijd met Clomifeen veilig gebruikt worden. Een stof die het lichaam gevoeliger maakt voor insuline, N-acetyl-cysteine, heeft in een klinisch onderzoek uitgewezen de werking van clomifeen te verbeteren. Omdat DCI ook werkt op de insuline gevoeligheid van het lichaam, kan het daarom zelfs een positieve bijdrage leveren aan de vruchtbaarheids behandeling.

 8. Wordt DCI ook vergoed door zorgverzekeraars?

  Sinds een aantal jaren komen voedingssupplementen helaas niet meer in aanmerking voor een vergoeding door de zorgverzekeraar. Alleen homeopatische middelen met een erkend nummer kunnen opgevoerd worden voor vergoeding via de aanvullende verzekering. Nu is het wel zo dat wanneer er geen regulier middel is die hetzelfde resultaat kan geven, je in principe wel recht hebt op vergoeding. Maar recht hebben en recht krijgen zijn twee verschillende dingen. We stimuleren daarom iedereen die baat heeft bij het gebruik van DCI om dit wel aan te kaarten en via de afdeling machtigingsaanvragen van de betreffende zorgverzekering. Doe een aanvraag voor een uitzondering op de regel omdat dit middel zo veel voordelen brengt op het gebied van gezondheid en daardoor tevens zorgkosten bespaard via het regulier circuit en daardoor voor de zorgverzekering dus financieel ook gunstig is.
  Wel kun je de kosten voor het gebruik van DCI opvoeren via de inkomstenbelasting. Je kunt dan afhankelijk van je zorgkosten (drempel) en je inkomen een groot gedeelte terug krijgen.
 9. Helpt DCI ook als je zwanger wilt worden?

  Als je klachten duidelijk wijzen op een overproductie aan insuline (overgewicht, overproductie van mannelijke hormonen, stemmingswisselingen, eetbuien in combinatie met een menstruele cyclus langer dan 35 dagen ) dan kan DCI helpen om weer een eisprong te krijgen. Onderzoeken naar de effecten van DCI hebben aangetoond dat 86% van de vrouwen met PCOS die DCI gebruikten weer een eisprong kregen. Dit komt doordat de vermindering van de aanwezigheid van insuline in het bloed, de andere hormonen de een eisprong blokkeren positief beïnvloedt. Het is ook belangrijk om naar je voedingspatroon te kijken. Kijk hiervoor bij het onderdeel 'voeding' op de site.
 10. Is het nodig om DCI je hele leven te blijven slikken?

  Het is het beste om DCI te gebruiken om de negatieve spiraal te doorbreken en ondertussen dusdanig je leef en eetpatroon aan te passen zodat je uiteindelijk ook zonder het gebruik van DCI je gezondheid kunt behouden. Voeding is daarbij een essentieel element. Als je het gevoel hebt dat je gespannen bent is dat ook iets om aan te pakken, omdat stress een grote factor speelt in je hormoonhuishouding.
 11. Is het schadelijk om DCI te nemen wanneer er geen tekort is in het lichaam?

  DCI is wateroplosbaar. Dit houdt in dat, net als bij vele viaminen en mineralen, overschotten via de urine weer worden uitgescheiden.

 12. Kan DCI gebruikt worden tijdens zwangerschap en borstvoeding?

  Hoewel het te verwachten risico verwaarloosbaar is, zijn er geen gedegen onderzoeken gedaan naar het gebruik van DCI tijdens zwangerschap en borstvoeding.

  Daarom is het altijd aan te raden om dit in overleg te doen met een (natuurgeneeskundig) arts, die de voordelen en risico's kan afwegen.
 13. Als DCI zo goed werkt, waarom zijn artsen dan niet bekend met het gebruik van DCI?

  De reden waarom artsen niet bekend zijn met de werking van DCI komt doordat DCI een natuurlijke stof is. Stoffen die in de natuur voorkomen kunnen niet gepatenteerd worden en daarom is het niet rendabel voor de farmaceutische industrie om een grote hoeveelheid geld te investeren, zodat DCI de status van medicijn krijgt. Elke fabrikant kan er dan namelijk mee aan de haal gaan en dan komt de investering nooit meer terug.
  Artsen worden geïnformeerd op basis van beschikbare medicijnen. Ze krijgen daarbij weinig informatie over de gezondheidseffecten van voeding en bepaalde voedingsstoffen. Het is een trieste situatie, maar op dit moment helaas nog de realiteit. Gelukkig krijgt de natuurgeneeskunde steeds meer voet aan de grond.
 14. Hoe lang duurt het voordat ik de effecten van DCI kan merken?

  DCI gebruik je minimaal twee maanden. Hier zijn zowel in de praktijk als in de wetenschappelijke onderzoeken de resultaten op gebaseerd. Sommige effecten merk je heel snel, binnen een paar weken. Het gaat hier om klachten zoals acne, eetbuien en stemmingswisselingen. Je eisprong heeft meestal 2 maanden nodig. Klachten zoals overbeharing en haaruitval hebben mininmaal 3-4 maanden de tijd nodig, dit in verband met de haargroeicyclus. Het meest ideale zou zijn om DCI te gebruiken om de neerwaartse spiraal te doorbreken en ondertussen aanpassingen in leef- en eetgewoonten te maken die de effecten duurzaam kunnen ondersteunen.
 15. Wat is het verschil tussen D-chiro inositol en Metformine?

  Metformine verlaagt actief de glucose in het bloed. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van lichaamsvreemde stoffen, waardoor deze ook veel bijwerkingen geeft en de lever belast. De lever is nu juist zo belangrijk is voor de aanmaak en filtering van hormonen. Bovendien zijn de onderzoeksresultaten naar de werking van Metformine niet eenduidig effectief.

  DCI is een signaalstof die van nature al in ons lichaam voorkomt en de insuline gevoeligheid op een natuurlijke manier ondersteunt. Wanneer deze signaalstof weer voldoende aanwezig is in het lichaam, kan het lichaam zelf weer de balans terug te vinden bij het aanmaken van insuline. Het lichaam krijgt weer een juist signaal wanneer er voldoende brandstof aanwezig is, i.p.v. dat het daar continu om blijft vragen (eetbuien, vetopslag, stemmingswisselingen). Daardoor kunnen de positieve effecten van een stabiele bloedsuikerspiegel worden waargenomen, zonder de heftige bijwerkingen die Metformine kan veroorzaken.
 16. Zijn er bijwerkingen bekend bij het gebruik van DCI?

  DCI is een natuurlijk stofje die ook in voeding zoals boekweit en carob voorkomt. Normaal gesproken maakt je lichaam dit zelf voldoende aan. Je forceert dus niets, je vult alleen iets aan wat van nature al aanwezig is in je lichaam. Het is fijn om te weten dat DCI wateroplosbaar is, net als vele vitaminen en mineralen. Dit houdt in dat je overschotten via de urine weer uitscheidt. Bij het gebruik van DCI zijn bij ons geen bijwerkingen bekend.
 17. Hoe lang dien je DCI te blijven gebruiken?

  De volledige effecten van DCI zijn binnen 2 maanden merkbaar. Bij het gebruik van supplementen is het altijd het doel om dit te gebruiken als hulpmiddel om uit de neerwaartse spiraal te komen. Aangeraden wordt om DCI gedurende 3-4 maanden te gebruiken en ondertussen gezonde leef- en eetgewoonten te implementeren om de positieve effecten van DCI te behouden. Hoe je met voeding en lifestyle een gezonde bloedsuikerspiegel kunt behouden, kun je lezen op de voedingspagina en de BLOG afdeling. Het verschilt dus per persoon hoe lang DCI gebruikt wordt en in hoeverre er ook zonder het gebruik van DCI een gezonde hormoonbalans kan blijven bestaan.
 18. Mijn gewicht is onder de 60 kg of is door het gebruik van DCI onder de 60 kg gekomen. Hoeveel capsules DCI moet ik nu nemen per dag?

  Je kunt bij een gewicht onder de 60 kg 1 capsule per dag nemen. Wel is het fijn om in de gaten te houden hoe je lichaam reageert op 1 capsule minder. Mocht je nog twijfels hebben, bel of mail gerust.
 19. Hoe weet ik dat ik last heb van insuline resistentie?

  Bij het grootste gedeelte van de vrouwen met PCOS klachten is er sprake van insuline resistentie; De cellen in het lichaam zijn ongevoelig (resistent) geworden voor het hormoon insuline. Als gevolg hiervan kan het lichaam overmatig veel van het hormoon insuline gaan produceren. Insuline is een heel krachtig hormoon met een sterke invloed op andere hormonen in het lichaam.

  Symptomen die wijzen op insuline resistentie:
  Er zijn duidelijke symptomen die aangeven dat er te veel insuline wordt aangemaakt; stemmingswisselingen, vermoeidheid, vetopslag rond het navelgebied, eetbuien, veel zin in zoet, veel dorst.
  Ook kan insuline de aanwezigheid van mannelijke hormonen stimuleren, waardoor klachten zoals acne, overbeharing en haaruitval ook indicatoren zijn.


  Je kunt ook een bloedonderzoek laten verrichten:
  Een standaard test voor de bloedsuikerspiegel is een meting van de glucose spiegel. Deze is echter niet voldoende om insuline resistentie vast te kunnen stellen. Vooral voedselinname heeft een sterke invloed op de bloedspiegels van glucose en van de hormonen die het glucosemetabolisme beïnvloeden.Voor een nauwkeuriger en gevoeliger meting van het glucosemetabolisme is de orale glucosetolerantietest (OGTT) ontwikkeld. In de klinische praktijk wordt de OGTT echter veelal gezien als een omslachtig, tijdrovend en patiënt-onvriendelijk onderzoek (ntvg). Je hebt natuurlijk altijd recht op een nauwkeurig test en kunt met deze kennis het verzoek indienen bij je huisarts. Wellicht kun je jouw huisarts dit artikel uit het tijdschrift voor geneeskunde even laten lezen, wanneer hij niet optimaal is geïnformeerd over het vaststellen van insuline resistentie.
  https://www.ntvg.nl/artikelen/de-waarde-van-de-orale-glucosetolerantietest-voor-de-diagnostiek-van-diabetes-mellitus/volledig

  Even uitprinten en meenemen ter ondersteuning. Want je hebt recht op een goede analyse. Daarnaast zou het nog beter om een peptide C test aan te vragen. Deze is nog accurater. Zie ook: http://www.uwbloedserieus.nl/aanvraagformulier.php?id=186

  Als je huisarts niet wil ingaan op jouw opvattingen. Dan kun je een second opinion aanvragen. Want het is een serieuze zaak en zoals in het Nederlands Tijdschrift Voor Geneeskunde te lezen is, voldoet een standaard glucose test niet.

 20. Is het zo dat bij het gebruik van DCI de kans op een meerling groter is?

  Nu is allereerst de vraag waarom je geen gezonde eisprong hebt. In de meeste gevallen speelt insuline resistentie hier de hoofdrol. Om erachter te komen of dit bij jou de hoofdoorzaak kan zijn, kun je even kijken op deze pagina: http://www.pcos-solutions.nl/hoe-weet-ik-dat-ik-last-heb-van-insuline-resistentie/ Wanneer dit het geval is, dan kan DCI heel goed helpen om de oorzaak van je uitblijvende eisprong aan te pakken. Vruchtbaarheid is het gevolg van een gezond lichaam en geen doel op zich.

  De benadering van het verbeteren van je gezondheid met natuurlijke stoffen zoals die ook in je lichaam voorkomen heeft een hele andere werking op je lichaam dan een medicijn die iets opwekt, onderdrukt of stimuleert. DCI is een natuurlijk supplement en geen medicijn. Het zorgt er juist voor dat je lichaam en hormonen meer in balans kunnen komen door een stof aan te vullen die van nature al in je lichaam voorkomt. 

  Daarbij is het fijn om te weten dat DCI een wateroplosbare stof is, wat inhoudt dat net als bij vele andere vitaminen en mineralen overschotten via de urine weer worden uitgescheiden.
  Je specifieke vraag of er meer kans op een meerling is bij het gebruik van DCI is dus eigenlijk niet iets wat je kunt beantwoorden, omdat DCI niet direct inwerkt op je eisprong, maar je hormonale gezondheid op natuurlijke wijze ondersteunt!
 21. Ik heb last van haargroei op mijn kin en dunner wordend haar. Oorzaak: een te hoog testosteron gehalte. Ik ben zo langzamerhand wanhopig. Nu mijn vraag aan jullie: helpt DCI ook? En zo ja, hoe lang duurt het voor ik resultaat kan verwachten?

  We begrijpen dat je je niet begrepen voelt, en dat je langzamerhand  wanhopig wordt. Maar gelukkig is er veel kennis beschikbaar om hier uit te komen. Veel vrouwen is het al gelukt om de hormoonbalans op een natuurlijke manier te verbeteren, dus jou kan het ook zeker lukken. Stel dus zo veel mogelijk vragen over het verbeteren van je gezondheid bij mensen die daar gespecialiseerd in zijn.

  Artsen zijn niet echt bekend met PCOS behandelen op natuurlijke wijze en werken volgens landelijke protocollen. Ze hebben nog weinig kennis over de invloed van voeding op de hormoonbalans door de manier waarop ze opgeleid zijn.

  Er is vastgesteld dat je te veel mannelijke hormonen in je lichaam hebt. Dat is fijn in de zin dat je weet wat de oorzaak is van die vervelende haargroei in je gezicht en je dunner wordende haar. Een verhoogd niveau van testosteron wordt gestimuleerd door een verhoogde aanmaak van het hormoon insuline. Insuline resistentie is dus vaak de stimulans voor de overmatige productie van mannelijke hormonen. Door het verbeteren van een gezonde bloedsuikerspiegel kunnen de andere hormonen (met name de mannelijke) in je lichaam ook weer hun natuurlijke rust vinden.

  DCI is geen medicijn, maar een supplement. Het is een signaalstof die noodzakelijk is voor een gezonde bloedsuikerspiegel. DCI komt van nature in je lichaam voor en je kunt dit ook op een natuurlijke manier in je lichaam aanvullen. Fijn om te weten is dat het wateroplosbaar is, net zoals vele mineralen en vitaminen worden overschotten via de urine weer uitgescheiden. DCI kan heel goed helpen om het insuline niveau in je lichaam rustiger te laten worden en de praktijk leert dat de mannelijke hormonen en gerelateerde klachten ook tot rust komen. Je gezondheid reageert vrij snel, zoals eetbuien, menstruatie en stemmingswisselingen. De haargroei heeft te maken met de haargroei cyclus, daarom kan het bij deze klachten wel 3-4 maanden duren voordat je hier substantieel resultaat in vindt. Lees ook even het artikel 'Eerste hulp bij overbeharing'
 22. Een cliente van mij heb ik gewezen op dci bij pcos. Nu heeft zij eind augustus een nieuwe terugplaatsing (ivf met een cryo). Tot wanneer kan zij dci blijven gebruiken?

  Uiteraard dient het gebruik van voedingssupplementen tijdens trajecten als deze in overleg te gebeuren met de behandelend arts.

  Fijn om te weten is dat DCI een stof is die van nature zelf door het lichaam wordt aangemaakt. Het speelt een essentiële rol in de insuline regulatie en heeft daardoor ook voorspoedige effecten op de ovulatie cylcus. Daarbij is DCI water oplosbaar, wat inhoudt dat overschotten via de urine weer kunnen worden uitgescheiden.

  Het is dus een andere benadering om de gezondheid van het lichaam en daardoor ook de vruchtbaarheid te bevorderen. Er wordt niets opgewekt of onderdrukt, er wordt enkel iets aangevuld wat het lichaam van nature nodig heeft om goed te functioneren.
 23. Ik wil insuline resistentie via een bloedonderzoek laten testen, hoe laat ik dat doen?

  Een standaard test voor de bloedsuikerspiegel is een meting van de glucose spiegel. Deze is echter niet voldoende om insuline resistentie vast te kunnen stellen. Vooral voedselinname heeft een sterke invloed op de bloedspiegels van glucose en van de hormonen die het glucosemetabolisme beïnvloeden.Voor een nauwkeuriger en gevoeliger meting van het glucosemetabolisme is de orale glucosetolerantietest (OGTT) ontwikkeld. In de klinische praktijk wordt de OGTT echter veelal gezien als een omslachtig, tijdrovend en patiënt-onvriendelijk onderzoek (ntvg). Je hebt natuurlijk altijd recht op een nauwkeurig test en kunt met deze kennis het verzoek indienen bij je huisarts. Wellicht kun je jouw huisarts dit artikel uit het tijdschrift voor geneeskunde even laten lezen, wanneer hij niet optimaal is geïnformeerd over het vaststellen van insuline resistentie.
  https://www.ntvg.nl/artikelen/de-waarde-van-de-orale-glucosetolerantietest-voor-de-diagnostiek-van-diabetes-mellitus/volledig

  Even uitprinten en meenemen ter ondersteuning. Want je hebt recht op een goede analyse. Daarnaast zou het nog beter om een peptide C test aan te vragen. Deze is nog accurater. Zie ook: http://www.uwbloedserieus.nl/aanvraagformulier.php?id=186

  Als je huisarts niet wil ingaan op jouw opvattingen. Dan kun je een second opinion aanvragen. Want het is een serieuze zaak en zoals in het Nederlands Tijdschrift Voor Geneeskunde te lezen is, voldoet een standaard glucose test niet.
 24. Kan PCOS (na een zwangerschap) ook over gaan?

  Er ontstaan vaak veel misverstanden bij een PCOS diagnose. PCOS is geen ziekte, het is een verzamelnaam voor verschillende hormonale klachten die in een bepaald hokje vallen. De reguliere medische wereld koppelt aan deze labels zoals PCOS standaard protocollen met bijbehorende medicatie die opgesteld zijn door de landelijke gezondheidsraad. Alle klachten die bij PCOS kunnen voorkomen hebben wij ook in verschillende gevallen zien verdwijnen. Voor ons is PCOS dus iets wat ook weer over kan gaan. Het is alleen sterk afhankelijk per persoon in hoeverre de klachten kunnen verdwijnen omdat deze sterk afhankelijk zijn van levensstijl, gemoedstoestand etc.

  Na een zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats in het hormonale stelsel die zowel een positieve invloed als een negatieve invloed kunnen hebben. Een positief bericht wat je bijvoorbeeld vaker hoort is verbetering van de menstruatie cyclus.
 25. Hoe vind ik een goede dietist die mij kan helpen om mijn hormoonbalans te herstellen.

  Voor persoonlijk voedingsadvies wat ook praktisch toepasbaar en haalbaar is kun je mailen met Fleur; fleur@pcos-solutions.nl
  Zij beantwoord elke week haar mail i.v.m. rondreis in Spanje. Zij is een geweldige bron van inspiratie. Het handigste is dan om een voedingsdagboek van 2 dagen mee te sturen.

  Er zitten ook door het land de zogenaamde 'trainers hormoonfactor' verspreid en deze zijn bij uitstek geschikt voor daadwerkelijk herstel van hormoonbalans. De reguliere tak van diëtisten hebben vaak geen kennis van de effecten van voeding op de hormoonbalans. Klik hier voor een overzicht.

  Verder is een goede tip om de zogenaamde biologische groente en fruittassen te bestellen bij bijvoorbeeld biovoordeel.nl of ekonoom.nl
 26. Waar kan ik beter mee beginnen om mijn cyclus op gang te brengen, met DCI of met Natuurlijk progesteron crème?

  Focus op het aanpakken van de oorzaak. Wanneer er duidelijk sprake is van insuline resistentie dan is dat de voornaamste oorzaak om aan te pakken. Daarbij kun je altijd progesteron crème inzetten alsnog, alleen zijn dan de effecten van DCI minder duidelijk waar te nemen. Wij zien het als meest ideaal om eerst met DCI en aanpassingen in voeding te starten voor minimaal 2 maanden, omdat dit vaak al voldoende is. Progesteron crème kan voor de gezondheidseffecten altijd nog ingezet worden. 

  De eisprong zorgt namelijk zelf al voor de aanmaak van progesteron en bij de stabilisering van het insuline niveau is er dikwijls vanzelf een terugkeer van de eisprong.

  Tip: houd goed je ovulatie bij met behulp van Sensiplan om je vooruitgang te registreren.
 27. In de gebruiksaanwijzing wordt aangeraden om 2 capsules te nemen bij een gewicht boven de 60 kg. Is het zo dat als je 1 capsule neemt bij een gewicht boven de 60, de stof zijn werking niet goed doet?

  De onderzoeken naar het gebruik en de werking van DCI zijn gebaseerd op 2 capsules bij een gewicht boven de 60 kg. Een grote afwijking van dit gewicht kan dus niet de volledige werking onderbouwen. Er zijn geen onderzoeken bekend naar een afwijking van deze dosering en ook in de praktijk hebben we hiermee geen ervaring. We baseren advies altijd op onderzoek en wetenschap, terwijl jij vrij bent om keuzes te maken over jouw lichaam waar jij achter staat. Het is een onderbouwd advies, net zoals iedere andere richtlijn over gezondheidsbevordering.
 28. Ik heb geen PCOS maar andere klachten die gerelateerd zijn aan de bloedsuikerspiegel. Kan ik DCI dan ook gebruiken?

  D-Chiro-Inositol heeft een werkingsmechanisme op het insuline metabolisme. Het haakt in op de bloedsuikerspiegel, een belangrijke factor voor het grootste gedeelte van PCOS klachten. Met die reden is deze site ook opgezet. Het is dus niet een specifiek middel voor PCOS, hoewel er op dat specifieke gebied wel veel onderzoek naar gedaan is. Dit omdat PCOS zo direct in verband staat met insuline resistentie. De vraag zou dus eerder zijn of er sprake is van insuline resistentie.In dat geval kan D-Chiro-Inositol goed helpen om de neerwaartse spiraal te doorbreken en een gezonde bloedsuikerspiegel te ondersteunen.