Hoe begint pcos meestal?

PCOS ontwikkelt zich wanneer de eierstokken te veel androgenen produceren (bijv. Overproductie van androgeen is vaak het gevolg van overproductie van LH (luteïniserend hormoon), dat wordt geproduceerd door de hypofyse. Tekenen en symptomen van PCOS ontwikkelen zich vaak rond de tijd van de eerste menstruatie tijdens de puberteit. Soms ontwikkelt PCOS zich later, bijvoorbeeld als reactie op een aanzienlijke gewichtstoename.

In sommige gevallen maakt een vrouw niet genoeg van de hormonen die nodig zijn om te ovuleren. Wanneer de eisprong niet plaatsvindt, kunnen de eierstokken veel kleine cysten ontwikkelen. Deze cysten maken hormonen die androgenen worden genoemd. Vrouwen met PCOS hebben vaak hoge niveaus van androgenen.

Dit kan meer problemen veroorzaken met de menstruatiecyclus van een vrouw. En het kan veel van de symptomen van PCOS veroorzaken. Een belangrijk teken van PCOS zijn onregelmatige menstruatie of gemiste periodes. De effecten van PCOS op de eierstokken kunnen ervoor zorgen dat een meisje stopt met ovuleren.

PCOS kan pas 2-3 jaar na de eerste menstruatiecyclus van een meisje worden gediagnosticeerd, omdat het na een eerste periode tot 2 jaar kan duren voordat de cyclus van een meisje regelmatig wordt. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een hormonale onbalans veroorzaakt door de eierstokken (het orgaan dat eieren produceert en afgeeft) waardoor overtollige mannelijke hormonen ontstaan. Als u PCOS heeft, produceren uw eierstokken ongewoon hoge niveaus van hormonen, androgenen genaamd. Dit zorgt ervoor dat je voortplantingshormonen uit balans raken.

Als gevolg hiervan hebben mensen met PCOS vaak grillige menstruatiecycli, gemiste menstruatie en onvoorspelbare ovulatie. Kleine cysten kunnen zich ontwikkelen op uw eierstokken (met vloeistof gevulde zakjes) als gevolg van een gebrek aan ovulatie (anovulatie). Ondanks de naam polycysteus hoeft u echter geen cysten op uw eierstokken te hebben om PCOS te hebben. Als u symptomen van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) ervaart, zullen deze meestal duidelijk worden in uw late tienerjaren of begin twintig.

De follikels zijn onderontwikkelde zakjes waarin eieren ontstaan. In PCOS zijn deze zakjes vaak niet in staat om een ei vrij te geven, wat betekent dat ovulatie niet plaatsvindt. Er lijkt een grote verscheidenheid aan genen en mechanismen aan het werk te zijn, wat kan verklaren waarom PCOS een breed scala aan symptomen heeft en zich op verschillende leeftijden ontwikkelt voor vrouwen. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de fysieke symptomen te verminderen en voor de emotionele kant van het leven met PCOS te zorgen.

Artsen bestellen soms bloedonderzoeken om PCOS te diagnosticeren en/of om te zien of de symptomen worden veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals schildklier- of andere ovarium- of klierproblemen. U kunt een dermatoloog (huidarts) bezoeken voor acne, haargroei of donker worden van de huid in lichaamsplooien en plooien zoals de achterkant van de nek (acanthosis nigricans), een gynaecoloog (arts die medische aandoeningen behandelt die vrouwen en vrouwelijke voortplantingsorganen treffen) voor onregelmatige maandelijkse perioden, en uw huisarts voor gewichtstoename, niet beseffen dat deze symptomen allemaal deel uitmaken van PCOS. Het is belangrijk om te weten dat niet alle vrouwen met PCOS ovariumcysten hebben of dat het hebben van cysten in de eierstokken geen automatisch teken is van PCOS. Diabetes kan zich snel ontwikkelen, waarbij 5-15% van de vrouwen met PCOS binnen drie jaar na een PCOS-diagnose overgaat van normale bloedsuikerspiegel naar het ontwikkelen van diabetes, ¹volgens onderzoekers van de Universiteit van Athene.

Onderzoekers weten niet of PCOS sommige van deze problemen veroorzaakt, of deze problemen PCOS veroorzaken, of dat er andere aandoeningen zijn die PCOS en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. U hebt mogelijk een grotere kans om PCOS te krijgen als u overgewicht heeft of obesitas heeft, of als andere mensen in uw familie PCOS hebben. Als u PCOS heeft en u te zwaar bent, kan afvallen en een gezond, uitgebalanceerd dieet eet sommige symptomen verbeteren. Het verdrievoudigt ook bijna het risico op endometriumkanker voor vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom,¹³volgens een University College London review van 11 goed ontworpen onderzoeken waarbij 919 vrouwen met PCOS en meer dan 72.000 vrouwen zonder PCOS betrokken waren.

Onderzoekers hebben aangetoond dat vrouwen met PCOS ongeacht hun gewicht (overgewicht en mager) insulineresistentie zullen ervaren in vergelijking met vrouwen van dezelfde leeftijd en hetzelfde gewicht die geen PCOS hebben. Nu u een idee heeft van de duizelingwekkende reeks symptomen die kunnen leiden tot een diagnose van PCOS, is het belangrijk om de vragen te begrijpen die uw arts zou kunnen stellen en de soorten tests die zij of hij zal willen doen om te proberen te bepalen wat verantwoordelijk is voor uw symptomen. Uw risico op PCOS kan hoger zijn als u obesitas heeft of als u een moeder, zus of tante heeft met PCOS. Uw zorgverlener kan PCOS behandelen op basis van uw symptomen en als u plannen heeft om kinderen te krijgen.

Veel vrouwen zonder PCOS hebben cysten op hun eierstokken en veel vrouwen met PCOS hebben geen cysten. .

Leave Reply

Required fields are marked *