Hoe krijg je pcos-symptomen?

Symptomen zijn onder meer onregelmatige menstruatie, overmatige haargroei, acne en obesitas. Tekenen en symptomen van PCOS ontwikkelen zich vaak rond de tijd van de eerste menstruatie tijdens de puberteit. Soms ontwikkelt PCOS zich later, bijvoorbeeld als reactie op een aanzienlijke gewichtstoename. PCOS-tekenen en symptomen zijn doorgaans ernstiger als u zwaarlijvig bent.

Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt over uw menstruatie, als u onvruchtbaarheid ervaart of als u tekenen van overmatig androgeen heeft, zoals verergering van hirsutisme, acne en kaalheid bij mannen. Gemiste menstruatie, onregelmatige menstruatie of zeer lichte periodes Eierstokken die groot zijn of veel cysten hebben. Vrouwen met PCOS produceren meer dan normale hoeveelheden mannelijke hormonen. Deze hormoononbalans zorgt ervoor dat hun lichaam menstruatie overslaat en maakt het moeilijker voor hen om zwanger te worden.

Onderzoekers weten niet of PCOS sommige van deze problemen veroorzaakt, of deze problemen PCOS veroorzaken, of dat er andere aandoeningen zijn die PCOS en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. U hebt mogelijk een grotere kans om PCOS te krijgen als u overgewicht heeft of obesitas heeft, of als andere mensen in uw familie PCOS hebben. Anticonceptiepillen en andere medicijnen kunnen helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus en de behandeling van pcos-symptomen zoals haargroei en acne. Anticonceptiepillen en metformine kunnen zowel meer normale menstruatiecycli herstellen als PCOS-symptomen verlichten.

Anticonceptiepillen en diabetesmedicijnen (die insulineresistentie bestrijden, een PCOS-symptoom) kunnen helpen de hormoononbalans op te lossen en de symptomen te verbeteren. Veel vrouwen zonder PCOS hebben cysten op hun eierstokken en veel vrouwen met PCOS hebben geen cysten. Uw zorgverlener kan PCOS behandelen op basis van uw symptomen en als u plannen heeft om kinderen te krijgen. Als u PCOS heeft en u overgewicht heeft, kan afvallen en een gezond, uitgebalanceerd dieet volgen sommige symptomen verbeteren.

Raadpleeg uw arts als uw lichaam menstruaties heeft overgeslagen of als u andere PCOS-symptomen heeft, zoals haargroei op uw gezicht of lichaam. U kunt een dermatoloog (huidarts) bezoeken voor acne, haargroei of donker worden van de huid in lichaamsplooien en plooien zoals de achterkant van de nek (acanthosis nigricans), een gynaecoloog (arts die medische aandoeningen behandelt die vrouwen en vrouwelijke voortplantingsorganen treffen) voor onregelmatige maandelijkse perioden, en uw huisarts voor gewichtstoename, niet beseffen dat deze symptomen allemaal deel uitmaken van PCOS. Uw risico op PCOS kan hoger zijn als u obesitas heeft of als u een moeder, zus of tante heeft met PCOS. Het verliezen van slechts 5 tot 10 procent van uw lichaamsgewicht kan helpen bij het reguleren van uw menstruatiecyclus en het verbeteren van PCOS-symptomen (11, 20).

Leave Reply

Required fields are marked *