Hoe weet je of je een pcos hebt?

Symptomen zijn onder meer onregelmatige menstruatie, overmatige haargroei, acne en obesitas. Er is geen test om PCOS definitief te diagnosticeren. Uw arts zal waarschijnlijk beginnen met een bespreking van uw medische geschiedenis, inclusief uw menstruatie en gewichtsveranderingen. Een lichamelijk onderzoek omvat het controleren op tekenen van overmatige haargroei, insulineresistentie en acne.

Het is belangrijk om die symptomen veroorzaakt door mannelijke hormonen onder controle te krijgen, want hoewel ze cosmetisch zijn, kunnen ze uw kwaliteit van leven beïnvloeden. Dat kan betekenen dat je hormonale anticonceptie moet voorschrijven als je niet probeert een gezin te stichten. Tussen 5% en 10% van de vrouwen tussen 15 en 44, of gedurende de jaren dat je kinderen kunt krijgen, hebben PCOS, 1 De meeste vrouwen ontdekken dat ze PCOS hebben van in de twintig en dertig, wanneer ze problemen hebben om zwanger te worden en naar hun dokter gaan. Maar PCOS kan op elke leeftijd na de puberteit gebeuren, 2.In het verleden waren behandelingen voor PCOS vaak alleen gericht op de cosmetische symptomen zoals acne, overmatige haargroei en obesitas.

De huidige behandeling voor PCOS beoogt echter ook de gevolgen voor de gezondheid op lange termijn aan te pakken, zoals het verhoogde risico op diabetes en hart- en vaatziekten.

Leave Reply

Required fields are marked *