Is pcos ontwikkeld of ben je ermee geboren?

PCOS is een genetische hormoonaandoening die verband houdt met diabetes. PCOS is iets waarmee je geboren bent. Symptomen verschijnen meestal na de puberteit en in enkele gevallen soms pas in de twintig of begin dertig. Tussen 5% en 10% van de vrouwen tussen 15 en 44, of gedurende de jaren dat je kinderen kunt krijgen, PCOS hebben, 1 De meeste vrouwen ontdekken dat ze PCOS hebben van in de twintig en dertig, wanneer ze problemen hebben om zwanger te worden en naar hun dokter gaan.

Maar PCOS kan op elke leeftijd na de puberteit voorkomen, 2.PCOS is een endocriene en stofwisselingsstoornis die het lichaam tot ver buiten de eierstokken aantast. Niet iedereen met PCOS heeft cysten in de eierstokken en polycysteuze eierstokken op zichzelf voldoen niet aan de criteria voor diagnose. Er zijn klinische en onderzoeksgroepen die aandringen op een hernoemen van de aandoening, met het argument dat de huidige naam de vooruitgang in onderzoek belemmert en verwarring veroorzaakt. Een suggestie voor een nieuwe naam is „Metabool reproductief syndroom (.

De exacte oorzaak van PCOS is onbekend, maar komt vaak voor in gezinnen. Het is gerelateerd aan abnormale hormoonspiegels in het lichaam, waaronder hoge niveaus van insuline. PCOS lijkt ook in gezinnen te lopen, dus als iemand in je familie het heeft, is de kans groter dat je het ontwikkelt. Ooit gehoord van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS)? Als je een vrouw bent die moeite heeft gehad om zwanger te worden, heb je misschien.

Zowat iedereen? Waarschijnlijk niet. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een syndroom met defecten in primaire cellulaire controlemechanismen die resulteren in de expressie van chronische anovulatie en hyperandrogenisme. Dit syndroom is al vele jaren een van de meest controversiële entiteiten in de gynaecologische endocrinologie. Het is bewezen dat polycysteus ovariumsyndroom een familiale aandoening is.

Hoewel de rol van genetische factoren in PCOS sterk wordt ondersteund, zijn de genen die betrokken zijn bij de etiologie van het syndroom tot nu toe niet volledig onderzocht, evenals de bijdrage van het milieu in hun expressie. De heterogeniteit van het syndroom vermaakt het mysterie rond deze aandoening, die duizenden onvruchtbare vrouwen wereldwijd aangaat. Sommige genen hebben een veranderde expressie laten zien, wat suggereert dat de genetische afwijking in PCOS de signaaltransductieroutes beïnvloedt die steroïdogenese regelen, de werking van steroïde hormonen, gonadotrofine actie en regulatie, insulinewerking en -secretie, energiehomeostase, chronische ontsteking en andere. Het huidige overzicht van de hedendaagse literatuur vormt een poging om alle trends in het huidige onderzoek naar de etiologie van polycysteus ovariumsyndroom te presenteren.

Uw risico op PCOS kan hoger zijn als u obesitas heeft of als u een moeder, zus of tante heeft met PCOS. Aangezien een groot deel van de vrouwen met PCOS overgewicht, obesitas en extreem zwaarlijvig is, zijn sommige genen van de meest populaire adipocytokinen onderzocht als kandidaat-genen in de pathogenese van PCOS. U kunt een dermatoloog (huidarts) bezoeken voor acne, haargroei of donker worden van de huid in lichaamsplooien en plooien zoals de achterkant van de nek (acanthosis nigricans), een gynaecoloog (arts die medische aandoeningen behandelt die vrouwen en vrouwelijke voortplantingsorganen treffen) voor onregelmatige maandelijkse perioden, en uw huisarts voor gewichtstoename, niet beseffen dat deze symptomen allemaal deel uitmaken van PCOS. Mensen met PCOS kunnen minder vaak of voorspelbaar ovuleren en kunnen vatbaarder zijn voor miskramen, daarom is PCOS een veelvoorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid.

Onderzoekers weten niet of PCOS sommige van deze problemen veroorzaakt, of deze problemen PCOS veroorzaken, of dat er andere aandoeningen zijn die PCOS en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. In een onderzoek naar de relatie van PCOS met 15 genomische varianten die eerder zijn beschreven om insulineresistentie, obesitas en diabetes mellitus type 2 te beïnvloeden, was er geen verband tussen PCOS en deze twee veel voorkomende polymorfismen van het adiponectine-gen107.Maar onbehandelde PCOS kan leiden tot een breed scala van ernstigere gezondheidsproblemen, en de symptomen van de aandoening kunnen aanzienlijk leed veroorzaken. Veel vrouwen zonder PCOS hebben cysten op hun eierstokken en veel vrouwen met PCOS hebben geen cysten. Bovendien werd vastgesteld dat klasse III-allelen geassocieerd waren met anovulatoire PCOS in twee onafhankelijke populaties en vaker voorkwamen bij vrouwen met polycysteuze eierstokken (PCO) met symptomen dan vrouwen zonder symptomen75.Artsen bestellen soms bloedonderzoeken om PCOS te diagnosticeren en/of om te zien of de symptomen zijn veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals schildklier- of andere ovarium- of klierproblemen.

De implicatie van V-lH bij zowel gezonde vrouwen als PCOS-patiënten werd onderzocht en er werd vastgesteld dat het optreden van deze mutaties in het LH β-subeenheidgen niet hoger was in PCOS in vergelijking met gezonde vrouwen7,56.Als u PCOS heeft en u te zwaar bent, kan afvallen en een gezond, uitgebalanceerd dieet eet sommige symptomen beter. Niet iedereen met PCOS heeft kleine cysten in hun eierstokken, cysten zijn eerder een symptoom van PCOS dan een oorzaak. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de fysieke symptomen te verminderen en voor de emotionele kant van het leven met PCOS te zorgen. .

Leave Reply

Required fields are marked *