Kunnen pcos een snelle gewichtstoename veroorzaken?

De hormonale stoornis polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) treft 1 op de 10 vrouwen tijdens hun reproductieve jaren. Vrouwen met PCOS ervaren vaak problemen met hormonale onevenwichtigheden, metabolisme en, als gevolg daarvan, gewichtstoename. PCOS kan uw lichaam resistent maken tegen insuline, waardoor uw alvleesklier meer het hormoon aanmaakt. Die extra insuline bevordert de vetopslag en verhoogt de honger, wat kan leiden tot gewichtstoename.

Velen van ons vinden het gemakkelijker om aan te komen dan het weer te verliezen. Onze levensstijl kan voor het grootste deel de oorzaak zijn van gewichtstoename. Vooral omdat velen van ons meer eten en minder bewegen dan we zouden moeten. Volgens NHS Digital, 58 procent van de vrouwen in Engeland heeft momenteel overgewicht of obesitas, i Ondertussen beweert een onderzoek van marktonderzoeksbureau Mintel 57 procent van de vrouwen had het voorgaande jaar geprobeerd af te vallen, waarbij bijna tweederde zegt dat ze de hele tijd of meestal op dieet zijn, ii Maar dat is het niet altijd zo eenvoudig omdat gewichtstoename vele oorzaken heeft.

In dit stuk zullen we de verschillende oorzaken van gewichtstoename en de relatie met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) onderzoeken. Veel vrouwen met PCOS ervaren gewichtstoename. Het is niet precies duidelijk hoeveel vrouwen met PCOS worstelen met hun gewicht - sommige onderzoeken suggereren dat ongeveer 80 procent van de vrouwen met PCOS die in de VS wonen overgewicht of obesitas kan hebben, terwijl een andere claim 50 procent wordt beïnvloed, v. Als het gaat om deze ziekte, echter, PCOS veroorzaakt gewichtstoename via twee hoofdpunten factoren namelijk — insulineresistentie en overmatige productie van mannelijke hormonen.

Ix Hoewel het voor PCOS-vrouwen moeilijker kan zijn om af te vallen, dachten sommige experts dat zelfs een kleine hoeveelheid gewichtsverlies (tussen 2 - 5 procent) symptomen zoals onregelmatige menstruatiesx en insulinegevoeligheid zou kunnen verbeteren. Bij vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom helpt het verlagen van zelfs 10% van het totale lichaamsgewicht bij het reguleren van perioden, waardoor de vruchtbaarheid wordt verbeterd, niet alleen dat het ook kan helpen bij het verlichten van de meeste symptomen die gepaard gaan met PCOS in grote mate. Het is niet precies duidelijk hoeveel vrouwen met PCOS worstelen met hun gewicht - sommige onderzoeken suggereren dat ongeveer 80 procent van de vrouwen met PCOS die in de VS wonen overgewicht of obesitas kan hebben, terwijl een andere claim 50 procent wordt beïnvloed. Gezien de complexiteit van PCOS-pathogenese, is het echter belangrijk om ook rekening te houden met mogelijke effecten van PCOS op verdere gewichtstoename, of op zijn minst op het belemmeren van pogingen tot gewichtsverlies en onderhoud door veranderingen in levensstijl.

Viii Elders denken sommigen dat gewichtstoename en PCOS met elkaar verbonden kunnen zijn omdat hunkeren naar voedsel en emotioneel eten worden gemeld door sommige vrouwen met PCOS. Daarom vormen de effecten van gewichtstoename op insulineresistentie en hyperinsulinemie, en de dysmetabole en steroïdogene implicaties van de verminderde PI3-kinase en intacte MAP-kinase-postreceptorinsulineroutes respectievelijk een centraal onderdeel van PCOS-pathogenese en liggen ten grondslag aan de associatie van gewicht. -winst en obesitas met PCOS. Ayazo dringt er bij u op aan om uw arts te raadplegen als u PCOS heeft en u worstelt met gewicht of andere symptomen.

Studies tonen aan dat mensen met PCOS het moeilijker hebben om af te vallen met lichaamsbeweging dan mensen zonder PCOS. Het is niet duidelijk of PCOS een directe oorzaak is van de extra kilo's die veel vrouwen met PCOS dragen, maar volgens vruchtbaarheidsspecialist Julie Tantibhedhyangkul, MD, bestaat er wel een link. Vrouwen met PCOS met PCOS moeten bewerkte voedingsmiddelen zoals cakes, soepen in blik, koekjes, snoep, enz. Vermijd.

Leave Reply

Required fields are marked *