Kunnen pcos-symptomen komen en gaan?

Behandeling voor PCOS gebeurt vaak met medicatie. Dit kan PCOS niet genezen, maar het helpt de symptomen te verminderen en sommige gezondheidsproblemen te voorkomen. Als u symptomen ervaart van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), zullen deze meestal duidelijk worden in uw late tienerjaren of begin twintig. Er is geen remedie voor PCOS, maar de symptomen kunnen worden behandeld.

Praat met een huisarts als u denkt dat u de aandoening heeft. Een belangrijk teken van PCOS zijn onregelmatige menstruatie of gemiste menstruatie. De effecten van PCOS op de eierstokken kunnen ervoor zorgen dat een meisje stopt met ovuleren. PCOS kan pas 2-3 jaar na de eerste menstruatiecyclus van een meisje worden gediagnosticeerd, omdat het na een eerste periode tot 2 jaar kan duren voordat de cyclus van een meisje regelmatig wordt.

De aandoening heeft veel symptomen en je hebt ze misschien niet allemaal. Het komt vrij vaak voor dat vrouwen een tijdje - zelfs jaren - nodig hebben om erachter te komen dat ze deze aandoening hebben. PCOS is een syndroom, of een groep symptomen, dus slechts één teken of symptoom is niet voldoende voor een diagnose. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de fysieke symptomen te verminderen en voor de emotionele kant van het leven met PCOS te zorgen.

Hoewel veel vrouwen met PCOS moeite hebben om af te vallen en een grotere gevoeligheid voor gewichtstoename waarnemen, hebben interventies voor gewichtsbeheersing, zoals dieet- en gedragsveranderingsprogramma's, gevonden dat vrouwen met en zonder PCOS dezelfde hoeveelheid gewicht verliezen. Mensen met PCOS ovuleren mogelijk minder vaak of voorspelbaar, en kunnen vatbaarder zijn voor miskramen, daarom is PCOS een veelvoorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid. Hoewel vrouwen met PCOS meer kans hebben op overgewicht dan vrouwen zonder de aandoening, blijft de relatie tussen PCOS en gewicht onduidelijk. Maar onbehandelde PCOS kan leiden tot een breed scala aan ernstigere gezondheidsproblemen, en de symptomen van de aandoening kunnen aanzienlijk leed veroorzaken.

Onderzoekers weten niet of PCOS sommige van deze problemen veroorzaakt, of deze problemen PCOS veroorzaken, of dat er andere aandoeningen zijn die PCOS en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Niet iedereen met PCOS heeft kleine cysten in hun eierstokken cysten zijn eerder een symptoom van PCOS dan een oorzaak. Artsen bestellen soms bloedonderzoeken om PCOS te diagnosticeren en/of om te zien of de symptomen worden veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals schildklier- of andere ovarium- of klierproblemen. Wanneer u klaar bent met de menopauze, komen oestrogeen- en testosteronhormonen op natuurlijke wijze naar beneden, en dan kunnen de symptomen van pcos verbeteren.

Uw risico op PCOS kan hoger zijn als u obesitas heeft of als u een moeder, zus of tante heeft met PCOS. Als u PCOS heeft en u overgewicht heeft, kan afvallen en een gezond, uitgebalanceerd dieet volgen sommige symptomen verbeteren.

Leave Reply

Required fields are marked *