Kunnen pcos voor iets anders worden aangezien?

Hoewel PCOS vrij vaak voorkomt, wordt het vaak verkeerd gediagnosticeerd. Vrouwen kunnen jarenlang pcos-symptomen ervaren voordat ze ontdekken wat hun problemen veroorzaakt. Bij Women's Healthcare of Princeton in Princeton, New Jersey, heeft ons volledig vrouwelijke team van gezondheidsspecialisten voor vrouwen uitgebreide ervaring met het identificeren van PCOS. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een veel voorkomende endocriene aandoening die vrouwen na de menarche treft.

Het kan in verband worden gebracht met subvruchtbaarheid, diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten (CVD), hirsutisme en acne. Het is belangrijk om die symptomen veroorzaakt door mannelijke hormonen onder controle te krijgen, want hoewel ze cosmetisch zijn, kunnen ze uw kwaliteit van leven beïnvloeden. Dat kan betekenen dat je hormonale anticonceptie moet voorschrijven als je niet probeert een gezin te stichten. Endometriose en PCOS delen enkele symptomen, waaronder hevig bloeden en moeite om zwanger te worden.

Maar de meeste symptomen zijn anders. September is de PCOS Awareness maand en om die inspanning te ondersteunen dacht ik dat ik mijn eigen ervaring zou delen over hoe ik verschillende keren een verkeerde diagnose van PCOS kreeg toen ik in de twintig was. Wanneer er ofwel te weinig schildklierhormoon (hypothyreoïdie) of te veel (hyperthyreoïdie) is, kunnen deze functies in chaos worden gegooid, wat leidt tot symptomen die opvallend lijken op PCOS. Wanneer u klaar bent met de menopauze, komen oestrogeen- en testosteronhormonen op natuurlijke wijze naar beneden, en dan kunnen de PCOS-symptomen verbeteren.

PCOS-symptomen worden veroorzaakt door een onbalans in hormonen, met name hoge niveaus van androgenen ('mannelijke' hormonen in het lichaam) zoals testosteron en DHT. Simpel gezegd, PCOS is een hormonale aandoening die zowel onregelmatige menstruatie als ongewenste lichamelijke symptomen kan veroorzaken. PCOS is een syndroom, of een groep symptomen, dus slechts één teken of symptoom is niet voldoende voor een diagnose. Omdat de symptomen van PCOS die van andere aandoeningen kunnen nabootsen, moeten artsen alle andere oorzaken methodisch uitsluiten voordat een diagnose kan worden gesteld.

Als je het beu bent om hormonale anticonceptie te gebruiken, een gezin wilt stichten of gewoon je PCOS-symptomen op natuurlijke wijze wilt beheersen, neem dan contact met mij op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gezondheidsplan, of boek een GRATIS gesprek van 15 minuten om erachter te komen hoe ik je kan helpen. Hoewel veel vrouwen met PCOS moeite hebben om af te vallen en een grotere gevoeligheid voor gewichtstoename waarnemen, hebben interventies voor gewichtsbeheersing, zoals dieet- en gedragsveranderingsprogramma's, gevonden dat vrouwen met en zonder PCOS dezelfde hoeveelheid gewicht verliezen. Hoewel vrouwen met PCOS meer kans hebben op overgewicht dan vrouwen zonder de aandoening, blijft de relatie tussen PCOS en gewicht onduidelijk.

Leave Reply

Required fields are marked *