Kunnen pcos weggaan met gewichtsverlies?

Bij vrouwen met overgewicht kunnen de symptomen en het algehele risico op het ontwikkelen van langdurige gezondheidsproblemen door PCOS aanzienlijk worden verbeterd door overtollig gewicht te verliezen. Gewichtsverlies van slechts 5% kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van PCOS. Veel vrouwen met PCOS hebben moeite om de kilo's te laten vallen omdat de aandoening een onbalans in hongerhormonen veroorzaakt, waardoor de bloedsuikerspiegel de hele dag stijgt en crasht. Als gevolg hiervan is het niet ongebruikelijk dat vrouwen met PCOS een eetstoornis ontwikkelen, zoals eetaanvallen en jojodiëten, Dr.

Geraffineerde koolhydraten, zoals witbrood en pasta, kunnen ervoor zorgen dat uw bloedsuikerspiegel snel stijgt en daalt, waardoor u alleen maar hongeriger wordt naar meer. Hoewel ze zich misschien hetzelfde voelen, zijn onbedwingbare trek en honger totaal anders. Samuels legt uit dat honger een algemener gevoel is, terwijl hunkeren meestal gericht is op één specifiek voedsel, textuur of smaak. Onbedwingbare trek is emotioneler of psychologisch gedreven.

Ze kunnen ook worden gedreven door gevoelens van verveling, eenzaamheid of angst, zegt Samuels. Aan de andere kant is honger een fysiologische reactie op het leegmaken van de maag, merkt Samuels op. Als je maag rommelt, hoofdpijn hebt of prikkelbaarheid, licht gevoel in het hoofd of misselijkheid ervaart, of moeite hebt met focussen, zijn dit tekenen dat je honger hebt. Afgezien van het aanbrengen van gezonde levensstijlverbeteringen, zegt Dr.

Kumar dat PCOS vaak wordt behandeld met een verscheidenheid aan medicijnen, waaronder metformine, hormonale anticonceptie en spironolacton. Mogelijk bent u bekend met metformine, een voorgeschreven medicijn voor de behandeling van diabetes type 2.Metformine werkt om de hoeveelheid glucose die u in uw voedsel opneemt te verminderen en verbetert de reactie van uw lichaam op insuline. Aan de andere kant kan hormonale anticonceptie helpen bij het stabiliseren van geslachtshormonen en het verlagen van androgeenspiegels die symptomen kunnen veroorzaken zoals overmatige haargroei en cystische acne. Spironolacton is eigenlijk een diureticum met anti-testosteroneigenschappen dat ook vaak wordt gebruikt om PCOS te behandelen.

Kumar zegt dat hoewel afvallen uw symptomen aanzienlijk kan verbeteren en uw risico op andere gezondheidsproblemen kan verminderen, dit niet betekent dat PCOS weggaat zodra u de kilo's laat vallen. We weten echter wel dat het verliezen van zelfs een klein beetje gewicht de PCOS-symptomen verbetert. Om u te helpen op uw reis naar een goede gezondheid, raadt Dr. Ayazo aan om deze stappen voor succes te volgen.

Zelfs een klein gewichtsverlies helpt de symptomen van PCOS te verbeteren. Gewichtsverlies kan de normale functie van de eierstokken herstellen en resulteren in een normale hormoonproductie. Dit kan op zijn beurt leiden tot verbeteringen in de symptomen van PCOS, zoals overmatige groei van gezichts- of lichaamshaar, acne, haaruitval op de hoofdhuid en menstruele regelmaat. Gewichtsverlies kan de insulinegevoeligheid verbeteren.

Dat vermindert uw risico op diabetes, hartaandoeningen en andere PCOS-complicaties. Kumar zegt dat vrouwen de diagnose PCOS krijgen als ze twee van de drie klassieke symptomen van de aandoening tegenkomen. Ayazo dringt er bij u op aan om uw arts te raadplegen als u PCOS heeft en u worstelt met gewicht of andere symptomen. Bovendien bevelen deskundigen aan dat vrouwen met PCOS hun consumptie van toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten beperken om de symptomen te beheersen en een gezond lichaamsgewicht te behouden (2, 2.Maar hoewel gewichtsverlies langzamer kan zijn, heeft lichaamsbeweging nog steeds krachtige voordelen voor het hele lichaam en kan het veel symptomen van PCOS verlichten.

Het hebben van veel gezonde vetten in uw dieet kan u helpen om zich meer tevreden te voelen na de maaltijd, en om gewichtsverlies en andere symptomen van PCOS aan te pakken. Studies tonen aan dat mensen met PCOS het moeilijker hebben om af te vallen met lichaamsbeweging dan mensen zonder PCOS.

Leave Reply

Required fields are marked *