Ontwikkelt pcos zich gewoon?

Tussen 5% en 10% van de vrouwen tussen 15 en 44, of gedurende de jaren dat je kinderen kunt krijgen, PCOS hebben, 1 De meeste vrouwen ontdekken dat ze PCOS hebben van in de twintig en dertig, wanneer ze problemen hebben om zwanger te worden en naar hun dokter gaan. Maar PCOS kan op elke leeftijd na de puberteit voorkomen, 2 Vrouwen van alle rassen en etniciteiten lopen het risico op PCOS. Uw risico op PCOS kan hoger zijn als u obesitas heeft of als u een moeder, zus of tante heeft met PCOS. De exacte oorzaak van PCOS is onbekend, maar komt vaak voor in gezinnen.

Het is gerelateerd aan abnormale hormoonspiegels in het lichaam, waaronder hoge niveaus van insuline. Een belangrijk teken van PCOS zijn onregelmatige menstruatie of gemiste periodes. De effecten van PCOS op de eierstokken kunnen ervoor zorgen dat een meisje stopt met ovuleren. PCOS kan pas 2-3 jaar na de eerste menstruatiecyclus van een meisje worden gediagnosticeerd, omdat het na een eerste periode tot 2 jaar kan duren voordat de cyclus van een meisje regelmatig wordt.

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een endocriene (hormonale) aandoening. Meestal verschijnen de symptomen voor het eerst in de adolescentie, rond het begin van de menstruatie. Sommige vrouwen ontwikkelen echter pas in hun vroege tot midden twintig symptomen. Hoewel PCOS zich vroeg in het leven presenteert, blijft het bestaan door en na de reproductieve jaren.

In sommige gevallen maakt een vrouw niet genoeg van de hormonen die nodig zijn om te ovuleren. Wanneer de eisprong niet plaatsvindt, kunnen de eierstokken veel kleine cysten ontwikkelen. Deze cysten maken hormonen die androgenen worden genoemd. Vrouwen met PCOS hebben vaak hoge niveaus van androgenen.

Dit kan meer problemen veroorzaken met de menstruatiecyclus van een vrouw. En het kan veel van de symptomen van PCOS veroorzaken. PCOS is een endocriene en stofwisselingsstoornis die het lichaam tot ver buiten de eierstokken aantast. Niet iedereen met PCOS heeft cysten in de eierstokken en polycysteuze eierstokken op zichzelf voldoen niet aan de criteria voor diagnose.

Er zijn klinische en onderzoeksgroepen die aandringen op een hernoemen van de aandoening, met het argument dat de huidige naam de vooruitgang in onderzoek belemmert en verwarring veroorzaakt. Een suggestie voor een nieuwe naam is „Metabool reproductief syndroom (. Onderzoekers hebben aangetoond dat vrouwen met PCOS ongeacht hun gewicht (overgewicht en mager) insulineresistentie zullen ervaren in vergelijking met vrouwen van dezelfde leeftijd en hetzelfde gewicht die geen PCOS hebben. Het verdrievoudigt ook bijna het risico op endometriumkanker voor vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom,¹³volgens een University College London review van 11 goed ontworpen onderzoeken waarbij 919 vrouwen met PCOS en meer dan 72.000 vrouwen zonder PCOS betrokken waren.

Nu u een idee heeft van de duizelingwekkende reeks symptomen die kunnen leiden tot een diagnose van PCOS, is het belangrijk om de vragen te begrijpen die uw arts zou kunnen stellen en de soorten tests die zij of hij zal willen doen om te proberen te bepalen wat verantwoordelijk is voor uw symptomen. Er lijkt een grote verscheidenheid aan genen en mechanismen aan het werk te zijn, wat kan verklaren waarom PCOS een breed scala aan symptomen heeft en zich op verschillende leeftijden ontwikkelt voor vrouwen. Artsen bestellen soms bloedonderzoeken om PCOS te diagnosticeren en/of om te zien of de symptomen worden veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals schildklier- of andere ovarium- of klierproblemen. Tekenen en symptomen van PCOS ontwikkelen zich vaak rond de tijd van de eerste menstruatie tijdens de puberteit.

Maar onbehandelde PCOS kan leiden tot een breed scala aan ernstigere gezondheidsproblemen, en de symptomen van de aandoening kunnen aanzienlijk leed veroorzaken. U kunt een dermatoloog (huidarts) bezoeken voor acne, haargroei of donker worden van de huid in lichaamsplooien en plooien zoals de achterkant van de nek (acanthosis nigricans), een gynaecoloog (arts die medische aandoeningen behandelt die vrouwen en vrouwelijke voortplantingsorganen treffen) voor onregelmatige maandelijkse perioden, en uw huisarts voor gewichtstoename, niet beseffen dat deze symptomen allemaal deel uitmaken van PCOS. Diabetes kan zich snel ontwikkelen, waarbij 5-15% van de vrouwen met PCOS binnen drie jaar na een PCOS-diagnose overgaat van normale bloedsuikerspiegel naar het ontwikkelen van diabetes, ¹volgens onderzoekers van de Universiteit van Athene. Ze bestuderen actief de genetica van PCOS en de associatie tussen PCOS en andere aandoeningen, zoals diabetes en obstructieve slaapapneu.

Als u PCOS heeft en u te zwaar bent, kan afvallen en een gezond, uitgebalanceerd dieet eet sommige symptomen verbeteren. Onderzoekers weten niet of PCOS sommige van deze problemen veroorzaakt, of deze problemen PCOS veroorzaken, of dat er andere aandoeningen zijn die PCOS en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Veel vrouwen zonder PCOS hebben cysten op hun eierstokken en veel vrouwen met PCOS hebben geen cysten. Niet iedereen met PCOS heeft kleine cysten in hun eierstokken, cysten zijn eerder een symptoom van PCOS dan een oorzaak.

.

Leave Reply

Required fields are marked *