Op welke leeftijd beginnen de symptomen van pcos?

Het is gebruikelijk dat vrouwen erachter komen dat ze PCOS hebben als ze moeite hebben om zwanger te worden, maar het begint vaak kort na de eerste menstruatie, zo jong als 11 of 12 jaar. Het kan zich ook ontwikkelen in de jaren 20 of 30. Als u symptomen ervaart van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), zullen deze meestal duidelijk worden in uw late tienerjaren of begin twintig. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een endocriene (hormonale) aandoening.

Meestal verschijnen symptomen voor het eerst in de adolescentie, rond het begin van de menstruatie. Sommige vrouwen ontwikkelen echter pas in hun vroege tot midden twintig symptomen, hoewel PCOS zich vroeg in het leven presenteert, blijft het bestaan door en na de reproductieve jaren. Tekenen en symptomen van PCOS ontwikkelen zich vaak rond de tijd van de eerste menstruatie tijdens de puberteit. Soms ontwikkelt PCOS zich later, bijvoorbeeld als reactie op een aanzienlijke gewichtstoename.

Een vrouw kan op elk moment na de puberteit PCOS krijgen. De meeste mensen worden gediagnosticeerd als ze in de twintig of dertig zijn als ze proberen zwanger te worden. U hebt mogelijk een grotere kans om PCOS te krijgen als u overgewicht heeft of obesitas heeft, of als andere mensen in uw familie PCOS hebben. Artsen bestellen soms bloedonderzoeken om PCOS te diagnosticeren en/of om te zien of de symptomen worden veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals schildklier- of andere ovarium- of klierproblemen.

Toch worden PCOS-diagnoses bij adolescenten niet vaak gesteld omdat onregelmatige menstruatiecycli van fluctuerende hormonen typerend zijn voor adolescente meisjes en andere symptomen gewoon worden gemist. Uw zorgverlener kan PCOS behandelen op basis van uw symptomen en als u plannen heeft om kinderen te krijgen. De vroegste symptomen van PCOS worden meestal ervaren tijdens de puberteit wanneer jonge vrouwen onregelmatige menstruatie, gewichtstoename, hoofdpijn en bekkenpijn opmerken met of zonder hun menstruatie. De daling van het aantal follikels is hetzelfde bij vrouwen met PCOS en controles zoals gesuggereerd door de parallelle daling van het aantal follikels, maar het aantal follikels is hoger bij vrouwen met PCOS.

Ze bestuderen actief de genetica van PCOS en de associatie tussen PCOS en andere aandoeningen, zoals diabetes en obstructieve slaapapneu. Aanvankelijk worden veel van de symptomen van PCOS-acne, obesitas, overmatige haargroei en onregelmatige menstruatie als onaangenaam maar niet gerelateerd beschouwd. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de fysieke symptomen te verminderen en voor de emotionele kant van het leven met PCOS te zorgen. Er moet een volledige hormonale training worden uitgevoerd om te bepalen of er een andere aandoening is dan PCOS die de symptomen zou kunnen verklaren.

Als deze vroege voorspellers van PCOS nauwkeurig zijn, kan het fenotype van PCOS worden opgehelderd vanaf de kindertijd tot de menopauze. In een analyse van 135 dochters van vrouwen met PCOS en 93 dochters van controles hadden de dochters van vrouwen met PCOS met de hoogste AMH ook de laagste FSH-spiegels, die werden verwacht omdat een groter follikelaantal zou worden geassocieerd met een grotere secretie van inhibine B en oestradiol. Het ovariumvolume vertoont een loglineaire afname bij vrouwen met PCOS en in controles, maar vrouwen met PCOS hebben een hoger initiële volume, een kleinere helling van afname en een grotere afname van de volumeverandering van premenopauze naar postmenopauze (50). Als uw symptomen u storen of uw kwaliteit van leven beïnvloeden, neem dan contact op met uw zorgverlener zodat zij u kunnen aanbevelen uw symptomen te behandelen.

Consequent tonen cross-sectionele onderzoeken bij menopauzale vrouwen met PCOS in vergelijking met menopauzale controles aan dat alleen het insulinegebied onder de curve significant hoger bleef bij vrouwen met PCOS wanneer gecontroleerd op de hogere BMI (6).

Leave Reply

Required fields are marked *