Op welke leeftijd begint pcos?

Het is gebruikelijk dat vrouwen erachter komen dat ze PCOS hebben als ze moeite hebben om zwanger te worden, maar het begint vaak kort na de eerste menstruatie, zo jong als 11 of 12 jaar. Het kan zich ook ontwikkelen in de jaren 20 of 30. Tussen 5% en 10% van de vrouwen tussen 15 en 44, of gedurende de jaren dat je kinderen kunt krijgen, hebben PCOS, 1 De meeste vrouwen ontdekken dat ze PCOS hebben van in de twintig en dertig, wanneer ze problemen hebben om zwanger te worden en naar hun dokter gaan. Maar PCOS kan op elke leeftijd na de puberteit voorkomen, 2.Als u symptomen van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) ervaart, zullen ze meestal duidelijk worden in uw late tienerjaren of begin twintig.

Als u tekenen en symptomen van PCOS heeft, worden deze meestal duidelijk tijdens uw late tienerjaren of begin twintig. Tekenen en symptomen van PCOS ontwikkelen zich vaak rond de tijd van de eerste menstruatie tijdens de puberteit. Soms ontwikkelt PCOS zich later, bijvoorbeeld als reactie op een aanzienlijke gewichtstoename. Een vrouw kan op elk moment na de puberteit PCOS krijgen.

De meeste mensen worden gediagnosticeerd als ze in de twintig of dertig zijn als ze proberen zwanger te worden. U hebt mogelijk een grotere kans om PCOS te krijgen als u overgewicht heeft of obesitas heeft, of als andere mensen in uw familie PCOS hebben. De daling van het aantal follikels is hetzelfde bij vrouwen met PCOS en controles zoals gesuggereerd door de parallelle daling van het aantal follikels, maar het aantal follikels is hoger bij vrouwen met PCOS. Als uw dochter vóór de leeftijd van 10 jaar symptomen van de puberteit begint te ervaren of als uw adolescente meisje PCOS-symptomen begint te ervaren, moet ze door een arts worden beoordeeld.

Het ovariumvolume vertoont een loglineaire afname bij vrouwen met PCOS en in controles, maar vrouwen met PCOS hebben een hoger initiële volume, een kleinere helling van afname en een grotere afname van de volumeverandering van premenopauze naar postmenopauze (50). Tijdens de puberteit en adolescentie overlappen de tekenen en symptomen die PCOS kenmerken met normaal en kunnen enige tijd nodig zijn om een definitieve diagnose te stellen (20). In een analyse van 135 dochters van vrouwen met PCOS en 93 dochters van controles hadden de dochters van vrouwen met PCOS met de hoogste AMH ook de laagste FSH-spiegels, die werden verwacht omdat een groter follikelaantal zou worden geassocieerd met een grotere secretie van inhibine B en oestradiol. Het doel van deze review is om de huidige kennis over het verschijnen van PCOS in verschillende levensfasen en de invloed van reproductieve rijping en veroudering op het PCOS-fenotype samen te vatten.

Uw zorgverlener kan PCOS behandelen op basis van uw symptomen en als u plannen heeft om kinderen te krijgen. Als u PCOS heeft en u overgewicht heeft, kan afvallen en een gezond, uitgebalanceerd dieet volgen sommige symptomen verbeteren. Als deze vroege voorspellers van PCOS nauwkeurig zijn, kan het fenotype van PCOS worden opgehelderd vanaf de kindertijd tot de menopauze. Er moet een volledige hormonale training worden uitgevoerd om te bepalen of er een andere aandoening is dan PCOS die de symptomen zou kunnen verklaren.

Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de fysieke symptomen te verminderen en voor de emotionele kant van het leven met PCOS te zorgen. Het is duidelijk dat een intra-uteriene omgeving die kan leiden tot risico voor PCOS ook meisjes zonder PCOS produceert op basis van de familiegegevens (. Onderzoekers weten niet of PCOS sommige van deze problemen veroorzaakt, of deze problemen PCOS veroorzaken, of dat er andere aandoeningen zijn die PCOS en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Artsen bestellen soms bloedonderzoeken om PCOS te diagnosticeren en/of om te zien of de symptomen worden veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals schildklier- of andere ovarium- of klierproblemen.

Consequent tonen cross-sectionele onderzoeken bij menopauzale vrouwen met PCOS in vergelijking met menopauzale controles aan dat alleen het insulinegebied onder de curve significant hoger bleef bij vrouwen met PCOS wanneer gecontroleerd op de hogere BMI (6).

Leave Reply

Required fields are marked *