Op welke leeftijd stopt pcos?

Perimenopauze begint over het algemeen in de veertig of vijftig. De gemiddelde leeftijd van de menopauze is 51,Vrouwen met PCOS hebben de neiging om ongeveer twee jaar later de menopauze te bereiken dan vrouwen zonder PCOS. PCOS verdwijnt niet met de menopauze, dus u kunt symptomen blijven hebben. Een vrouw wordt geacht door de menopauze te zijn gegaan als ze 12 maanden geen menstruatie heeft gehad.

De gemiddelde leeftijd die dit gebeurt is 51 jaar. Het is nu duidelijk dat PCOS niet verdwijnt als vrouwen in de menopauze komen. Reproductieve hormonen en het lipidenprofiel bij vrouwen met PCOS verschillen van die bij vrouwen zonder PCOS na de menopauze. Vrouwen met PCOS bereiken een paar jaar later de menopauze en hebben een lager serum FSH in vergelijking met leeftijdsgebonden controles.

Bovendien verslechteren de inflammatoire en metabole parameters met de leeftijd, waardoor vrouwen met PCOS een verhoogd risico lopen op levenslange gezondheidsproblemen na de menopauze, vooral het risico op het ontwikkelen van HVZ, arteriële hypertensie en diabetes type 2.Alle zorgverleners die betrokken zijn bij de multidimensionale zorg voor vrouwen met PCOS moeten zich bewust zijn van deze gezondheidsrisico's op lange termijn om passende advies-, screening- en managementopties te bieden. Dit ondersteunt de noodzaak van behandeling met veranderingen in voeding en levensstijl en insulinesensibilisatoren bij oudere vrouwen met PCOS die metabole complicaties hebben. De meeste vrouwen komen erachter dat ze PCOS hebben in de twintig of dertig. De aandoening kan zich echter op elk moment tijdens de reproductieve jaren van een vrouw ontwikkelen en het is niet ongebruikelijk dat vrouwen PCOS ontwikkelen tijdens de perimenopauze.

Onderzoeksoverzicht Het is nu duidelijk dat PCOS niet verdwijnt naarmate vrouwen ouder worden. Reproductieve hormonen bij vrouwen met PCOS verschillen van die bij vrouwen zonder PCOS na de menopauze. Het belangrijkste is dat ontstekings- en metabole parameters verslechteren met de leeftijd, waardoor vrouwen met PCOS een verhoogd risico lopen op levenslange gezondheidsproblemen na de menopauze, vooral het risico op het ontwikkelen van HVZ en diabetes type 2.In tegenstelling tot wat veel mensen geloven, zegt onderzoek dat PCOS na de menopauze aanhoudt. Menopauze en de verandering in het hormoon dat het veroorzaakt, gaat gepaard met een toename van lichaamsvet, met name buikvet.

Dit overgewicht houdt verband met een verhoogd risico op stofwisselingsstoornissen en hartaandoeningen, die wordt vergroot door de aanwezigheid van PCOS. Het is essentieel om samen met uw PCOS-zorgteam een monitoringprogramma op te zetten voor deze complicaties op lange termijn. Kennis van de hormonale veranderingen en hun impact op symptomen en zelfbeeld kan diëtisten helpen zich in te leven in oudere cliënten en patiënten met PCOS en deze effectiever te adviseren. Een van de belangrijkste onderscheidende symptomen van perimenopauze die jongere vrouwen met PCOS mogelijk niet ervaren, zijn opvliegers.

De meeste onderzoeken naar PCOS hebben de reproductieve en metabole stoornissen van vrouwen in de vruchtbare leeftijd onderzocht, maar PCOS is een chronische aandoening waarvan de medische gemeenschap zich realiseert dat het gedurende het hele leven van een vrouw moet worden beheerd. MNT voor oudere vrouwen met PCOS Het is duidelijk dat vrouwen met PCOS levenslange gezondheidsrisico's lopen die verder gaan dan de reproductieve jaren. In feite is gebleken dat de reproductieve levensduur bij vrouwen met PCOS verder reikt dan die van vrouwen zonder PCOS vanwege hogere adrenale en ovariële androgeenspiegels. Artsen bestellen soms bloedonderzoeken om PCOS te diagnosticeren en/of om te zien of de symptomen worden veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals schildklier- of andere ovarium- of klierproblemen.

CVD-risico Een studie gepubliceerd in The Journal of Clinical Endocrinology %26 Metabolism toonde aan dat postmenopauzale vrouwen met PCOS een grotere ontsteking hadden dan vrouwen zonder PCOS, gemeten aan de hand van hooggevoelige C-reactief proteïne (CRP) -niveaus, en dat deze niveaus verslechterden met de leeftijd. Iedereen ervaart de menopauze anders, maar er zijn enkele veel voorkomende symptomen van de menopauze die ook voorkomen bij een persoon met PCOS. Wanneer vrouwen met PCOS de perimenopauze doormaken, zullen ze tegelijkertijd symptomen van beide aandoeningen ervaren. Mensen met PCOS kunnen ook een langere reproductieve periode hebben en ongeveer twee jaar na hun leeftijdsgenoten zonder PCOS de menopauze bereiken.

Wanneer vrouwen door de menopauze gaan, kunnen ze nog steeds symptomen van PCOS ervaren, evenals symptomen van de menopauze. Als een vrouw symptomen van PCOS begint te ervaren in de veertig of vijftig, wanneer ze mogelijk ook perimenopauze ervaart, kan het moeilijk zijn om de twee van elkaar te onderscheiden. Het is echter mogelijk dat bij de meeste vrouwen met PCOS het cardiovasculaire risico normaliseert met de leeftijd, terwijl in een subgroep waar PCOS-vrouwen ook na de menopauze hoge androgeenspiegels handhaven, het cardiovasculaire risico verhoogd blijft en de morbiditeit beïnvloedt. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de fysieke symptomen te verminderen en voor de emotionele kant van het leven met PCOS te zorgen.

.

Leave Reply

Required fields are marked *