Waar bevindt pcos zich?

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een hormonale onbalans veroorzaakt door de eierstokken (het orgaan dat eieren produceert en afgeeft) waardoor overtollige mannelijke hormonen ontstaan. Als u PCOS heeft, produceren uw eierstokken ongewoon hoge niveaus van hormonen die androgenen worden genoemd. Dit zorgt ervoor dat je voortplantingshormonen uit balans raken. Polycysteus ovariumsyndroom, algemeen bekend als PCOS, is een endocriene systeemstoornis die vrouwen in hun reproductieve jaren treft.

Op de eierstokken ontwikkelen zich kleine, met vloeistof gevulde zakjes. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een hormonale aandoening die veel voorkomt bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Vrouwen met PCOS kunnen onregelmatige of langdurige menstruatie of overmatige mannelijke hormoon (androgeen) niveaus hebben. De eierstokken kunnen talrijke kleine vochtophopingen (follikels) ontwikkelen en er niet in slagen regelmatig eieren vrij te geven.

Als u symptomen ervaart van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), zullen deze meestal duidelijk worden in uw late tienerjaren of begin twintig. Mensen met een moeder of zus met PCOS hebben meer kans om PCOS te ontwikkelen dan iemand wiens familieleden de aandoening niet hebben. Aangezien de meeste PCOS-vrouwen ovuleren na medische therapie, zijn chirurgie of in-vitrofertilisatie (IVF) over het algemeen gereserveerd voor PCOS-vrouwen die niet ovuleren met medicatie of andere vruchtbaarheidsproblemen hebben. Tekenen en symptomen van PCOS ontwikkelen zich vaak rond de tijd van de eerste menstruatie tijdens de puberteit.

De oorzaken van PCOS zijn onduidelijk, maar een vroege diagnose kan de symptomen helpen verlichten en het risico op complicaties verminderen. Vrouwen met ernstige PCOS hebben een grotere menstruele onregelmatigheid, androgeenovermaat, totaal en buikvet en resistentie tegen insuline; en hebben ook ernstigere risicofactoren voor diabetes en hart- en vaatziekten dan vrouwen met minder ernstige vormen van PCOS.

Leave Reply

Required fields are marked *