Waar komen pcos vandaan?

De exacte oorzaak van PCOS is niet bekend. Androgenen worden soms mannelijke hormonen genoemd, hoewel alle vrouwen kleine hoeveelheden androgenen maken. De exacte oorzaak van PCOS is niet duidelijk. Veel vrouwen met PCOS hebben insulineresistentie.

Dit betekent dat het lichaam insuline niet goed kan gebruiken. Insulinespiegels hopen zich op in het lichaam en kunnen hogere androgeenspiegels veroorzaken. Obesitas kan ook het insulinegehalte verhogen en de pcos-symptomen verergeren. De exacte oorzaak van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is onbekend, maar men denkt dat het verband houdt met abnormale hormoonspiegels.

Het verdrievoudigt ook bijna het risico op endometriumkanker voor vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom,¹³volgens een University College London review van 11 goed ontworpen onderzoeken waarbij 919 vrouwen met PCOS en meer dan 72.000 vrouwen zonder PCOS betrokken waren. Er lijkt een grote verscheidenheid aan genen en mechanismen aan het werk te zijn, wat kan verklaren waarom PCOS een breed scala aan symptomen heeft en zich op verschillende leeftijden ontwikkelt voor vrouwen. Als u PCOS heeft en u overgewicht heeft, kan afvallen en een gezond, uitgebalanceerd dieet volgen sommige symptomen verbeteren. Het zijn de magere, in plaats van de zwaarlijvige PCOS-vrouwen die de LH-serumconcentraties hebben verhoogd en slechts ongeveer 40% van alle vrouwen met PCOS heeft de LH-concentraties verhoogd.

Tekenen en symptomen van PCOS ontwikkelen zich vaak rond de tijd van de eerste menstruatie tijdens de puberteit. De symptomen van PCOS zijn onder meer overmatige haargroei (hirsutisme), haaruitval op de hoofdhuid, acne, onregelmatige of zeldzame periodes, gewichtstoename, problemen met vruchtbaarheid en verhoogde angst en depressie. Nu u een idee heeft van de duizelingwekkende reeks symptomen die kunnen leiden tot een diagnose van PCOS, is het belangrijk om de vragen te begrijpen die uw arts zou kunnen stellen en de soorten tests die zij of hij zal willen doen om te proberen te bepalen wat verantwoordelijk is voor uw symptomen. U hebt mogelijk een grotere kans om PCOS te krijgen als u overgewicht heeft of obesitas heeft, of als andere mensen in uw familie PCOS hebben.

Het is belangrijk om te weten dat vrouwen met PCOS hetzelfde aantal kinderen hebben (met of zonder hulp) als vrouwen zonder PCOS. Men denkt dat verhoogde niveaus van insuline in het lichaam ervoor zorgen dat de eierstokken anders werken, die vervolgens overmatige niveaus van mannelijke hormonen (androgenen) produceren, die op hun beurt veel van de symptomen van PCOS veroorzaken. Regelmatige activiteit en gezond eten zijn erg belangrijk bij het beheersen en verminderen van insulineresistentie en kunnen de symptomen van PCOS aanzienlijk verbeteren. Insulineresistentie kan ook leiden tot gewichtstoename, wat de PCOS-symptomen kan verergeren, omdat overtollig vet ervoor zorgt dat het lichaam nog meer insuline aanmaakt.

Onderzoekers hebben aangetoond dat vrouwen met PCOS ongeacht hun gewicht (overgewicht en mager) insulineresistentie zullen ervaren in vergelijking met vrouwen van dezelfde leeftijd en hetzelfde gewicht die geen PCOS hebben. Verhoogde niveaus van androgenen bij vrouwen met PCOS veroorzaken symptomen zoals overmatige groei van lichaamshaar, haaruitval op de hoofdhuid en acne. Boven een gezond gewicht zijn verslechtert de insulineresistentie, waarvan ook wordt gedacht dat het een belangrijk onderdeel is van de ontwikkeling van PCOS, en de symptomen van PCOS. Het is belangrijk om te weten dat niet alle vrouwen met PCOS ovariumcysten hebben of dat het hebben van cysten in de eierstokken geen automatisch teken is van PCOS.

Leave Reply

Required fields are marked *