Wat is pcos symptomen tagalog?

Tekenen en symptomen van PCOS ontwikkelen zich vaak rond de tijd van de eerste menstruatie tijdens de puberteit. Soms ontwikkelt PCOS zich later, bijvoorbeeld als reactie op een aanzienlijke gewichtstoename. PCOS-tekenen en symptomen zijn doorgaans ernstiger als u zwaarlijvig bent. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt over uw menstruatie, als u onvruchtbaarheid ervaart of als u tekenen van overmatig androgeen heeft, zoals verergering van hirsutisme, acne en kaalheid bij mannen.

Het verliezen van slechts 5 tot 10 procent van uw lichaamsgewicht kan helpen bij het reguleren van uw menstruatiecyclus en het verbeteren van pcos-symptomen (11, 20). U kunt een dermatoloog (huidarts) bezoeken voor acne, haargroei of donker worden van de huid in lichaamsplooien en plooien zoals de achterkant van de nek (acanthosis nigricans), een gynaecoloog (arts die medische aandoeningen behandelt die vrouwen en vrouwelijke voortplantingsorganen treffen) voor onregelmatige maandelijkse perioden, en uw huisarts voor gewichtstoename, niet beseffen dat deze symptomen allemaal deel uitmaken van PCOS. Anticonceptiepillen en metformine kunnen zowel meer normale menstruatiecycli herstellen als PCOS-symptomen verlichten. Veel vrouwen zonder PCOS hebben cysten op hun eierstokken en veel vrouwen met PCOS hebben geen cysten.

Raadpleeg uw arts als uw lichaam menstruaties heeft overgeslagen of als u andere PCOS-symptomen heeft, zoals haargroei op uw gezicht of lichaam. Anticonceptiepillen en diabetesmedicijnen (die insulineresistentie bestrijden, een PCOS-symptoom) kunnen helpen de hormoononbalans op te lossen en de symptomen te verbeteren. Anticonceptiepillen en andere medicijnen kunnen helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus en de behandeling van PCOS-symptomen zoals haargroei en acne.

Leave Reply

Required fields are marked *