Wat zorgt ervoor dat pcos erger wordt?

Insulinespiegels hopen zich op in het lichaam en kunnen hogere androgeenspiegels veroorzaken. Obesitas kan ook de insulinespiegels verhogen en de pcos-symptomen verergeren. PCOS kan ook in gezinnen worden uitgevoerd. Het is gebruikelijk dat zussen of een moeder en dochter PCOS hebben.

Mensen kunnen om verschillende redenen ernstigere symptomen van PCOS ervaren, waarbij sommige zich voordoen als ze andere aandoeningen hebben, zoals diabetes of overgewicht. In andere gevallen krijgt een persoon mogelijk niet vroeg genoeg een behandeling, wat leidt tot verergering van de PCOS-symptomen in de loop van de tijd en verdere complicaties, zoals onvruchtbaarheid. De meeste vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom kunnen verwachten overgewicht te krijgen. Overgewicht en overgewicht dragen bij aan insulineresistentie.

Hoewel obesitas de insulineresistentie verergert, hebben zelfs magere vrouwen met PCOS insulineresistentie. Onderzoekers hebben aangetoond dat vrouwen met PCOS, ongeacht hun gewicht (overgewicht en mager) insulineresistentie zullen ervaren in vergelijking met vrouwen van dezelfde leeftijd en hetzelfde gewicht die geen PCOS hebben, Dit is opmerkelijk omdat het suggereert dat het overgewicht vaak een sleutelfactor is in insulineresistentie bij vrouwen (en mannen) zonder PCOS is niet de enige factor die insulineproblemen veroorzaakt bij mensen met PCOS. Insulineresistentie kan ook leiden tot gewichtstoename, wat de PCOS-symptomen kan verergeren, omdat overtollig vet ervoor zorgt dat het lichaam nog meer insuline aanmaakt. De exacte oorzaak van PCOS is onbekend, maar komt vaak voor in gezinnen.

Het is gerelateerd aan abnormale hormoonspiegels in het lichaam, waaronder hoge niveaus van insuline. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een hormonale aandoening die veel voorkomt bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Vrouwen met PCOS kunnen onregelmatige of langdurige menstruatie of overmatige mannelijke hormoon (androgeen) niveaus hebben. De eierstokken kunnen talrijke kleine vochtophopingen (follikels) ontwikkelen en er niet in slagen regelmatig eieren vrij te geven.

Artsen kunnen niet met zekerheid zeggen wat de oorzaak is, maar PCOS lijkt verband te houden met een onbalans in het document van een meisje, schrijf (Def_hormones_T); Zowel meisjes als jongens produceren geslachtshormonen, maar in verschillende hoeveelheden. Bij meisjes maken de eierstokken de hormonen oestrogeen en progesteron, en ook androgenen, zoals testosteron. De bijnieren maken ook androgenen aan. Deze kleine klieren zitten bovenop elke nier.

Deze hormonen reguleren de menstruatiecyclus en document van een meisje, schrijven (def_ovulation_t); Androgenen worden soms mannelijke hormonen genoemd, maar het vrouwelijk lichaam maakt ze ook. Bij meisjes met PCOS maakt het lichaam een hogere dan normale hoeveelheid androgenen aan. Onderzoek suggereert ook dat het lichaam te veel document kan maken, schrijven (def_insulin_t);. U hebt mogelijk een grotere kans om PCOS te krijgen als u overgewicht heeft of obesitas heeft, of als andere mensen in uw familie PCOS hebben.

Artsen bestellen soms bloedonderzoeken om PCOS te diagnosticeren en/of om te zien of de symptomen worden veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals schildklier- of andere ovarium- of klierproblemen. Overmatige insulinespiegels stimuleren de productie van androgenen, die PCOS-symptomen kunnen veroorzaken en verergeren. Nu u een idee heeft van de duizelingwekkende reeks symptomen die kunnen leiden tot een diagnose van PCOS, is het belangrijk om de vragen te begrijpen die uw arts zou kunnen stellen en de soorten tests die zij of hij zal willen doen om te proberen te bepalen wat verantwoordelijk is voor uw symptomen. Het verdrievoudigt ook bijna het risico op endometriumkanker voor vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom,¹³volgens een University College London review van 11 goed ontworpen onderzoeken waarbij 919 vrouwen met PCOS en meer dan 72.000 vrouwen zonder PCOS betrokken waren.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle vrouwen met PCOS ovariumcysten hebben of dat het hebben van cysten in de eierstokken geen automatisch teken is van PCOS. Onderzoekers hebben aangetoond dat vrouwen met PCOS ongeacht hun gewicht (overgewicht en mager) insulineresistentie zullen ervaren in vergelijking met vrouwen van dezelfde leeftijd en hetzelfde gewicht die geen PCOS hebben. Tekenen en symptomen van PCOS ontwikkelen zich vaak rond de tijd van de eerste menstruatie tijdens de puberteit. PCOS veroorzaakt symptomen, waaronder onregelmatige menstruatie en ongewenste haargroei, terwijl mensen ook gezondheidscomplicaties kunnen ontwikkelen, zoals diabetes type 2.Uw zorgverlener kan PCOS behandelen op basis van uw symptomen en als u plannen heeft om kinderen te krijgen.

Er lijkt een grote verscheidenheid aan genen en mechanismen aan het werk te zijn, wat kan verklaren waarom PCOS een breed scala aan symptomen heeft en zich op verschillende leeftijden ontwikkelt voor vrouwen. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de fysieke symptomen te verminderen en voor de emotionele kant van het leven met PCOS te zorgen. .

Leave Reply

Required fields are marked *