Wie heeft pcos invloed?

Vrouwen van elk ras en elke etniciteit kunnen PCOS hebben. Het is gebruikelijk dat vrouwen erachter komen dat ze PCOS hebben als ze moeite hebben om zwanger te worden, maar het begint vaak kort na de eerste menstruatie, zo jong als 11 of 12 jaar. Het kan zich ook ontwikkelen in de jaren 20 of 30. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een gezondheidsprobleem dat 1 op de 10 vrouwen in de vruchtbare leeftijd treft.

Vrouwen met PCOS hebben een hormonale onbalans en stofwisselingsproblemen die hun algehele gezondheid en uiterlijk kunnen beïnvloeden. PCOS is ook een veel voorkomende en behandelbare oorzaak van onvruchtbaarheid. Het is moeilijk om precies te weten hoeveel vrouwen PCOS hebben, maar men denkt dat het heel gewoon is en ongeveer 1 op de 10 vrouwen in het VK treft. Gemiste menstruatie, onregelmatige menstruatie of zeer lichte periodes Eierstokken die groot zijn of veel cysten hebben.

Vrouwen met PCOS produceren meer dan normale hoeveelheden mannelijke hormonen. Deze hormoononbalans zorgt ervoor dat hun lichaam menstruatie overslaat en maakt het moeilijker voor hen om zwanger te worden. Artsen bestellen soms bloedonderzoeken om PCOS te diagnosticeren en/of om te zien of de symptomen worden veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals schildklier- of andere ovarium- of klierproblemen. Medische voedingstherapie (MNT) kan vrouwen met PCOS helpen de veranderingen in levensstijl aan te brengen en te behouden die nodig zijn om symptomen te verminderen en complicaties te voorkomen.

Anticonceptiepillen en diabetesmedicijnen (die insulineresistentie bestrijden, een PCOS-symptoom) kunnen helpen de hormoononbalans op te lossen en de symptomen te verbeteren. Omdat de onderliggende pathofysiologie van PCOS nog niet volledig is vastgesteld, richten behandelplannen zich doorgaans op specifieke symptomen. Onderzoekers weten niet of PCOS sommige van deze problemen veroorzaakt, of deze problemen PCOS veroorzaken, of dat er andere aandoeningen zijn die PCOS en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Vrouwen met ernstige PCOS hebben een grotere menstruele onregelmatigheid, androgeenovermaat, totaal en buikvet en resistentie tegen insuline; en hebben ook ernstigere risicofactoren voor diabetes en hart- en vaatziekten dan vrouwen met minder ernstige vormen van PCOS.

U hebt mogelijk een grotere kans om PCOS te krijgen als u overgewicht heeft of obesitas heeft, of als andere mensen in uw familie PCOS hebben. Vrouwen met PCOS die zwanger worden, lopen een hoger risico dan vrouwen zonder PCOS op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes mellitus of het lijden aan een spontane abortus in het eerste trimester (2,. Uw risico op PCOS kan hoger zijn als u obesitas heeft of als u een moeder, zus of tante heeft met PCOS. Anticonceptiepillen en andere medicijnen kunnen helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus en de behandeling van pcos-symptomen zoals haargroei en acne.

Aangezien de meeste PCOS-vrouwen ovuleren na medische therapie, zijn chirurgie of in-vitrofertilisatie (IVF) over het algemeen gereserveerd voor PCOS-vrouwen die niet ovuleren met medicatie of andere vruchtbaarheidsproblemen hebben. Het diagnosticeren en behandelen van PCOS is belangrijk om de vruchtbaarheid te behouden of te herstellen, symptomen te verminderen en complicaties te voorkomen die zich kunnen ontwikkelen bij vrouwen met PCOS vanaf de adolescentie tot de postmenopauzale periode. Het verliezen van slechts 5 tot 10 procent van uw lichaamsgewicht kan helpen bij het reguleren van uw menstruatiecyclus en het verbeteren van PCOS-symptomen (11, 20). Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de fysieke symptomen te verminderen en voor de emotionele kant van het leven met PCOS te zorgen.

Anticonceptiepillen en metformine kunnen zowel meer normale menstruatiecycli herstellen als PCOS-symptomen verlichten. Raadpleeg uw arts als uw lichaam menstruaties heeft overgeslagen of als u andere PCOS-symptomen heeft, zoals haargroei op uw gezicht of lichaam.

Leave Reply

Required fields are marked *