Zijn pcos-symptomen omkeerbaar?

Hoewel PCOS niet volledig omkeerbaar is, zijn er een aantal behandelingen die hinderlijke symptomen kunnen verminderen of minimaliseren. De meeste vrouwen met PCOS kunnen een normaal leven leiden zonder noemenswaardige complicaties. Afwijkingen van het voortplantingssysteem De oorzaak van PCOS wordt niet volledig begrepen. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een hormonale aandoening die vergrote eierstokken veroorzaakt met kleine cysten aan de buitenranden.

Het is een van de meest voorkomende levensstijlstoornissen bij reproductieve vrouwen in India, die elke 1 op de 5 vrouwen treft. Het is bekend dat het de hoofdoorzaak is van veel levensstijlstoornissen op latere leeftijd, als het niet in een vroeg stadium wordt gecontroleerd. Deze gezondheidstoestand zal naar schatting ongeveer 10 miljoen vrouwen wereldwijd treffen. Vrouwen die lijden aan PCOS ondergaan een reeks lichamelijke problemen, zoals overmatig lichaamshaar, gewichtstoename, acne en soms onvruchtbaarheid, als ze niet op het juiste moment worden gecontroleerd.

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) kan niet worden genezen, maar de symptomen kunnen worden behandeld. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) wordt gediagnosticeerd bij ongeveer zeven procent van de vrouwen met onregelmatige menstruatie en problemen met het zwanger worden. Andere symptomen van PCOS zijn overmatige haargroei in het gezicht, acne-uitbraken, migraine, insulineresistentie en gewichtstoename. Artsen geloven dat PCOS wordt veroorzaakt door hormoononevenwichtigheden waarbij follikelstimulerend en luteïniserend hormoon betrokken zijn, twee hormonen die betrokken zijn bij de ovulatie.

Vrouwen met PCOS kunnen ook last hebben van cysten in de eierstokken als gevolg van eieren die niet voldoende rijpen om het ovulatieproces te voltooien. Omdat PCOS het risico op hartaandoeningen, diabetes, onvruchtbaarheid en baarmoederkanker verhoogt, moeten vrouwen met de diagnose PCOS behandeling zoeken door middel van ovulatie-inductie en hormoonbalancerende medicijnen. PCOS kan niet worden genezen, maar de symptomen ervan kunnen op langere termijn worden behandeld. Met de juiste managementstrategieën kunnen symptomen worden verbeterd tot een punt waarop het lijkt alsof PCOS helemaal is omgekeerd.

Zodra men terugkeert naar zijn vorige levensstijl, keren de symptomen echter terug. Dit type PCOS is een tijdelijke situatie en omkeerbaar. Een goede nachtrust en weinig stress kunnen helpen. Voedingsstoffen zoals magnesium, vitamine E, vitamine B6 en zink zijn nuttig.

Bij vrouwen met overgewicht kunnen de symptomen en het algehele risico op het ontwikkelen van langdurige gezondheidsproblemen door PCOS aanzienlijk worden verbeterd door overgewicht te verliezen. Dr. Lara Briden is een bekende en gerespecteerde natuurgeneeskundige in de PCOS-ruimte en ze definieerde aanvankelijk deze 4 soorten PCOS. Maar we beheersen de symptomen en blijven ons leven ten volle leven, zonder dat PCOS in de weg zit.

Tarryn Poulton is een PN1 Certified Nutrition Coach en PCOS-expert die al meer dan 8 jaar een leider is in de online PCOS-ruimte. Nu zijn vrouwen met PCOS sowieso vatbaar voor chronische ontstekingen, maar volgens Dr. Briden is ontsteking bij inflammatoire PCOS de belangrijkste oorzaak of oorzaak van dit soort PCOS. De bijnieren produceren een hormoon genaamd DHEAS en in bijnier PCOS is er een overmaat aan DHEAS dat de symptomen van PCOS veroorzaakt.

Dus als je ooit cysten had en ze zijn nu verdwenen, is dit een indicatie dat je PCOS goed wordt beheerd, niet dat je PCOS is omgekeerd of helemaal genezen. Het sporten en eten van gezond voedsel kan pcos-symptomen helpen verminderen of elimineren door gewichtstoename en de ontwikkeling van insulineresistentie te voorkomen. Hoewel de symptomen van dit soort PCOS theoretisch kunnen worden beheerd, is het onwaarschijnlijk dat ze volledig zullen worden teruggedraaid. Bij inflammatoire PCOS, zoals de naam al doet vermoeden, is de belangrijkste oorzaak van PCOS-symptomen ontsteking in het lichaam.

Ik spreek veel over het volgen van een goed PCOS-dieet hier op deze blog, maar als je wat meer diepgaande training wilt (inclusief recepten, trainingsplannen en supplementgidsen), dan moet je mijn nieuwe PCOS-masterclass bekijken. Maar als u terugkeert naar uw normale manier van eten en meer sedentair zou worden, zal uw insulineresistentie terugkeren en zullen uw PCOS-symptomen erger worden. Mogelijk hebt u een echografie gehad toen u voor het eerst de diagnose PCOS kreeg en het toonde de klassieke reeks parels van cysten die zo vaak te zien zijn in PCOS. .

Leave Reply

Required fields are marked *