Zullen pcos weggaan met de leeftijd?

PCOS beïnvloedt veel systemen in het lichaam. Veel vrouwen met PCOS merken dat hun menstruatiecyclus regelmatiger wordt naarmate ze dichter bij de menopauze komen. Hun hormonale onbalans van PCOS verandert echter niet met de leeftijd, dus ze kunnen symptomen van PCOS blijven hebben. Het is nu duidelijk dat PCOS niet verdwijnt als vrouwen in de menopauze komen.

Reproductieve hormonen en het lipidenprofiel bij vrouwen met PCOS verschillen van die bij vrouwen zonder PCOS na de menopauze. Vrouwen met PCOS bereiken een paar jaar later de menopauze en hebben een lager serum FSH in vergelijking met leeftijdsgebonden controles. Bovendien verslechteren de inflammatoire en metabole parameters met de leeftijd, waardoor vrouwen met PCOS een verhoogd risico lopen op levenslange gezondheidsproblemen na de menopauze, vooral het risico op het ontwikkelen van HVZ, arteriële hypertensie en diabetes type 2.Alle zorgverleners die betrokken zijn bij de multidimensionale zorg voor vrouwen met PCOS moeten zich bewust zijn van deze gezondheidsrisico's op lange termijn om passende advies-, screening- en managementopties te bieden. Dit ondersteunt de noodzaak van behandeling met veranderingen in voeding en levensstijl en insulinesensibilisatoren bij oudere vrouwen met PCOS die metabole complicaties hebben.

Er is momenteel geen remedie voor PCOS en het verdwijnt niet vanzelf. Zelfs na de menopauze blijven vrouwen met PCOS vaak hoge niveaus van androgenen en insulineresistentie hebben. Dit betekent dat de gezondheidsrisico's in verband met PCOS levenslang zijn. Echter, de gevolgen op lange termijn van deze risico's (diabetes, gewichtsproblemen en kanker) zijn reden genoeg om medische hulp in te roepen zodra u vermoedt dat er iets mis is.

PCOS komt zeer vaak voor, tot 15% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd heeft het. De hogere taille-tot-heupverhoudingen die werden gezien toen de vrouwen met PCOS premenopauzaal waren, verdwenen na de menopauze, in tegenstelling tot de gewichtstoename die werd getoond bij de vrouwen zonder PCOS. Kennis van de hormonale veranderingen en hun impact op symptomen en zelfbeeld kan diëtisten helpen zich in te leven in oudere cliënten en patiënten met PCOS en deze effectiever te adviseren. Dus wat gebeurt er met leutiniserend hormoon (LH), follikelstimulerend hormoon (FSH), testosteron en al die andere reproductieve hormonen die PCOS tot nu toe zo moeilijk hebben gemaakt om mee te leven? Nou, het lijkt erop dat de geslachtshormonen met de leeftijd verbeteren, maar bij vrouwen met PCOS anders blijven dan bij vrouwen zonder het syndroom.

Hoewel het geen goed nieuws is dat symptomen van PCOS zoals het hirsutisme mogelijk niet verbeteren of kunnen verslechteren, is het goede nieuws dat het weten dat het risico op metabole aandoeningen zoals diabetes toeneemt. Het doel van deze review is om de huidige kennis over het verschijnen van PCOS in verschillende levensstadia en de invloed van reproductieve rijping en veroudering op het PCOS-fenotype samen te vatten. Zorgvuldige aandacht voor levensstijlfactoren zoals voeding en lichaamsbeweging kan u helpen sommige symptomen van PCOS en perimenopauze te elimineren of te verbeteren. CVD-risico Een studie gepubliceerd in The Journal of Clinical Endocrinology %26 Metabolism toonde aan dat postmenopauzale vrouwen met PCOS een grotere ontsteking hadden dan vrouwen zonder PCOS, gemeten aan de hand van hooggevoelige C-reactief proteïne (CRP) -niveaus, en dat deze niveaus verslechterden met de leeftijd.

Het is duidelijk dat een intra-uteriene omgeving die kan leiden tot risico voor PCOS ook meisjes zonder PCOS produceert op basis van de familiegegevens (. Als deze vroege voorspellers van PCOS nauwkeurig zijn, kan het fenotype van PCOS worden opgehelderd vanaf de kindertijd tot de menopauze. De meeste onderzoeken naar PCOS hebben de reproductieve en metabole stoornissen van vrouwen in de vruchtbare leeftijd onderzocht, maar PCOS is een chronische aandoening waarvan de medische gemeenschap zich realiseert dat het gedurende het hele leven van een vrouw moet worden beheerd. Consequent tonen cross-sectionele onderzoeken bij menopauzale vrouwen met PCOS in vergelijking met menopauzale controles aan dat alleen het insulinegebied onder de curve significant hoger bleef bij vrouwen met PCOS wanneer gecontroleerd op de hogere BMI (6.Uw zorgverlener kan PCOS behandelen op basis van uw symptomen.

en als je plannen hebt om kinderen te krijgen. MNT voor oudere vrouwen met PCOS Het is duidelijk dat vrouwen met PCOS levenslange gezondheidsrisico's lopen die verder gaan dan de reproductieve jaren. .

Leave Reply

Required fields are marked *